Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (115)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film „Hellraiser: Vyslanec pekla“ se jednoduše pokusil o to, aby na konci zamotal divákovi hlavu, jenže tohle je jeden z těch konců, které ve filmu prostě nechcete vidět. Není to scenáristicky povedené a ani režisérsky to není zvládnuté, a tak ani celkem zajímavé charaktery všechno nezachrání. Propad v kvalitě se tak opakuje a Rick Bota s dalšími snímky, které v sérii režíroval, moc velkým příslibem není. ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Že bol pôvodný scenár písaný pre iný film vysvetľuje celý guláš, ktorý sa počas dobrých 70 minút odohrával. Na ten malý zvyšok sa dostanú na plac starí známi, aby nesúvisiacemu spletencu udalostí skúsili dať zmysel. Žiaľ nepodarilo sa. Šiesty Pekelník postráda všetko to, na čom stavali predchodcovia počnúc nespútanou rozkošou, končiac prepadnutím psychickému teroru. Cenobiti nemajú vo filme žiadne miesto a objavia sa len pre potreby značky. Rovnaký osud postihol aj navrátenkyňu z úvodných dielov Kirsty, s ktorou si Pinhead nadobro vyrovnal účet. Stiesňujúca atmosféra, nepríjemné mrazenie, povestná brutalita aj neodmysliteľné pikantné scénky sú definitívne preč, dostáva sa nám iba odkopírovania zápletky predošlého Inferna, lenže v nudnom prevedení, čo najmä po vydarenom predchodcovi zamrzí dvojnásobne. Podobný verdikt ako pri spackanej štvorke, ale s tým rozdielom, že štvrtý diel bol príšerne nakrútený, ten šiesty je úplne mimo a jediné čo znásilňuje je značka samotná. ()

Reklama

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Pokus o druhé Inferno se nezdařil. Ubylo toho, co bylo pro tuhle sérii typické, totiž Hellraiser s Cenobity měl ve filmu velmi malý prostor, typická Kostka se nám téměř vytratila, ubylo krve a to ve velkém množství. Kvalita scénáře trochu klesla, herecké výkony taktéž, již viděná pointa opravdu nepřekvapila a k tomu všemu přibylo hloupých scén, které o hvězdu snížily kvalitu Hellseekera (neustálé probouzení z představ, Trevorovy milenky, které se na něj neustále lepí,...). Jediné potěšení, které mi šestka přinesla, bylo návrat sympatické Kirsty (i když tomu nebylo vůbec třeba). Pro tuhle sérii mám slabost, takže přes všechny záporné vlastnosti zůstanu u pevných 2*. Ano, koukat se na to pořád dá. 40% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#6 Hellraiser. Šestý Hellraiser je už druhý video film ze série. Hellseeker je o něco slabší, než předcházející Inferno, ale vrátila se Ashley Laurence, hlavní hrdinka prvních dvou filmů. Vizuál je chladný až odosobněný, přidaná erotika sice není na škodu, ale cenobiti se zas nepovedli. Nevadí mi další detektivka, ale fakt, že to nejlepší je až konec a celkově film nemá přesvědčivou atmosféru. Kirsty by si zasloužila lepší procházku peklem. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No nebyla to zas taková bota, on ten Bota překvapil a jeho Hellraiser mě bavil asi o něco víc, než náladou podobné Inferno od dnes mnohem známějšího Scotta Derricksona. To, že se tu, tak jako minule, Pinhead spíš jen mihne, beru spíš jako plus, mínusem budiž to, že když už se tam zjeví, zjev jeden, tak by ty scény měly být mnohem temnější, krvavější a vůbec tak nějak víc znepokojivý. Co potěšilo byla hlavní zápletka, hlavně její konečnej twist, člověk měl zas jednou pocit, že to scénárista neměl splácnuté za víkend o dovolený na Bibione. Co nepotěšilo byl "herecký" výkon hlavního hrdiny, tohle nevidělo herectví, co je Pinhead na světě... Každopádně se Hellraiserovi IMHO daří lépe v novém století, ten krimi nádech tomu sluší víc než nějaký nablblý sci-fi. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Doug Bradley osobně upravil Pinheadovy dialogy a dal mu více replik, než bylo původně ve scénáři. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (gogos)

Reklama

Reklama