Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (500)

Matty 

všechny recenze uživatele

Akční krimithriller ze staré školy, v němž je pečlivé budování atmosféry dlouhými bezeslovnými scénami, svědčícími o dokonalém ovládnutí mizanscény, přinejmenším stejně důležité jako následná akce (stejně jako u Hitchcocka přitom vůbec nevadí, že o objektech, které ono napětí generují, zde konkrétně o kufříku, nezvíme v zásadě nic podstatného). Ta rovněž po evropsku sází více na realismus a práci s prostorem než na rychlé střihy. Automobilové honičky patřily minimálně do druhého Bournea k tomu nejlepšímu od Francouzské spojky. Frankenheimer neodbývá ani psychologické prokreslení postav, takže nesledujeme jenom ploché figurky, jak bývá u heist movies časté. V druhém plánu Ronin funguje jako melancholické zamyšlení nad údělem novodobých samurajů, kteří jsou pouhými pěšáky v neprůhledných hrád jejich pánů, čím je také opodstatněné výrazné zvolnění tempa v druhé polovině filmu. Ronina po druhém zhlédnutí řadím mezi cinefilní slasti, jejichž výskyt v současné kinematografii je kromobyčejně vzácný - film velmi zábavný, velmi chytrý, řemeslně precizní. 85% Zajímavé komentáře: Isherwood, tron, Adman, Indy ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedený akční snímek se skvělým De Nirem a Renem. Film je sice pro diváka trochu odtažitý stejně jako jeho hrdinové a ne vše je zde vysvětleno (viz. kufr) ale i tak to je velice kvalitní oldschoolová zábava a to hlavně díky perfektně zpracovaným automobilovým honičkám, které v tomto filmu patří k tomu nejlepšímu co jsem kdy viděl. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V roce 1971 vznikl film Francouzská spojka s pravděpodobně nejlepší automobilovou honičkou všech dob. Druhý díl dostal v roce 1975 na starosti jistý John Frankenheimer. Nevím co jej vedlo k tomu, že o nějakých 23 let později natočil snímek Ronin, ale opatřil jej hned dvěma skvělými honičkami, o kterých se vyučuje dodnes :) Jakoby ten člověk cítil nějaký dávný dluh a chtěl se Friedkinovi něčím vyrovat. Nevím. Každopádně De Niro podle mě od té doby nehrál v lepším filmu. 80% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ronin je dobrej, to pro začátek. Ale "dobrý" znamená být průměrný, alespoň ve škole to tak vždycky bylo a bude. Tady je to stejný. Jako by se střetávali dva obrovské ledovce, jeden značí Holywood a druhý evropskou produkci. Skvělý De Niro a skvělý francouzský De Niro (Jean Reno) v opravdu svižném akčňáku, není čas na nudu a automobilové honičky jsou dokonalé. Nejdokonalejší! Ale chybou je scénář, ten je opravdu silně postaven na hlavu. Natascha McElhone je ale sex roštěnka! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle akčňák s De Nirem a Renem mi dlouho utíkal. Najdeme tu samozřejmě víc skvělých heců. Ve filmu se dost cestuje a postavy se neustále podráží. Celou dobu se všichni honí za stříbrným kufříkem a nikdo neví, co v něm je. Ve filmu jsou dost povedené honičky, které vás doslova vtáhnou. Akce je tu taky hodně. Kdo nakonec získá kufřík a komu se podaří dožít se finále? A hraje tam i Tříska. "Chodil jsem s ním do školy." ()

Galerie (59)

Zajímavosti (30)

  • Zrcadlovka, kterou lstí, inkognito fotografují kufr, je Leica R6.2. (Jirka85)
  • 80 automobilů bylo zničeno během natáčení. (Chatterer)
  • Scéna, kdy je Samovi (Robert De Niro) vytažena kulka a říká, že kulka prošla vestou, protože byla potažená teflonem, měla v USA dopad na obchod s těmito náboji. Kulky potažené teflonem dostaly reputaci "zabijáků policajtů" a byly proto dočasně staženy z prodeje. Teflonem jsou náboje potahovány proto, aby docházelo k menšímu opotřebování hlavně zbraně. (Caaslav)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama