Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

Necron 

všechny recenze uživatele

Však víte, jak to bývá. Sáhodlouhej úvod, kde se představí všechny klíčový postavy. Poznáte svět, kterej je jejich domovem... A tu nejneoblíbenější pak někdo oddělá. Ono došlo k vraždě? To je signál pro detektiva znavenýho životem. Přichází na scénu a do všeho strká nos. Mluví se svědky, párkrát šlápne vedle. A pak si všechny podezřelý svolá do salonku a ukáže na toho nejmíň pravděpodobnýho jen kvůli tomu, jak si... Nevím... Jak si zavazuje tkaničky. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Kdosi zavraždil slavného hollywoodského režiséra, který se chystal zadaptovat populární hru podle Agathy Christie. A motiv měl prakticky každý. Jak si poradí skutečný detektivové, když mají odhalit zločin, který jakoby vypadl z pera královny detektivek? Vražda v Londýně je hravá retro krimi komedie s dobrými herci, která chytře pracuje s klišé z románů Agathy Christie, ale občas jí chybí odvaha být skutečně inovativní nebo odvážná. Rozhodně ale potěší jak fandy žánru, tak i milovníky příběhů slavné spisovatelky. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tom George si na svoj filmový debut zvolil celkom zaujímavý nápad. Konkrétne sa rozhodol priniesť trošku satiru do starého známeho konceptu detektívok od Agathy Christie. Dokonca sa film zameriava na jej divadelnú hru "The Mousetrap". A máme tu viacero vecí, ktoré ma bavili. V prvom rade ide o satiru. Takže sa film rozhodol celé toto poňať ako komédiu. A mnoho fórov fungujú a dokonca viete pochopiť čo adresujú. Plus keď vidím Sama Rockwella ako unudeného patetického detektíva, ktorý na mňa pôsobí ako keby si niekto požičal Harryho Holea z knižnej série Jo Nesba, o zábavu je postarané. No rovnako funguje aj jeho partnerka strážmajsterka Stalkerová. Mimochodom... chudák dievča s takým priezviskom. Ale vystihuje to miestami aj jej charakter. A potom je tu spracovanie, ktoré na mňa tak trošku pôsobí, že réžie sa ujala práve naša fiktívna obeť Leo Kopernick. A funguje to skvele. Tento film je vlastne tak trošku spracovaný v štýle, ako si niekto iný myslel, že tak by sa detektívky robiť nemali a treba dodržiavať pravidlá a podobne. Ja som si to skutočne užil a bavilo ma to, akurát som mal pocit, že v strede trošku filmu dochádzal dych a začal trošku prešľapovať. Humoru bolo menej a snažil sa nás zamotať, no nejakým spôsobom mu to moc nešlo. Pôsobí to viac nasilu, než nejaký reálny dobrý moment. A trošku to spomalí tempo. Ale nie je toho moc, čo by som "See How They Run" mohol vytknúť. Niektoré fóry sú možno predvídateľné a je tu pár scénok, čo som si povedal, že možno to nebol úplne najlepšíe nápad, ale nenašiel som tu nič, čo by nejako vyslovene prekážalo. Z kina som odchádzal spokojný a rozveselený. Hodnotenie: B+ ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie som síce žiadny milovník detektívok, ale sem tam si nejakú pozriem. Tu ma zaujalo najmä atraktívne divadelné prostredie, a samozrejme aj herecké obsadenie. Avšak film ma celkovo až tak nechytil a nezaujal. Spád deja bol veľmi biedny a dialógy mdlé, bez typického britského dôvtipu, ktorý by som tu očakával (keďže film situovali do Londýna). Postava čudáckeho pasívneho inšpektora Stoppad mi nebola vôbec sympatická, a tak to celé zachraňovala Miss Stalker, ktorá to celé ako tak oživila. Ani záverečné odhalenie vraha neprinieslo žiadny waw efekt, takže za mňa max. 2* ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"ASI JSEM TO MĚL ČEKAT." Pečlivě natočená dobová kriminálka, jakoby vycházející z obvyklého televizního střihu á la Poirot, přišmrnclá Eau de Toilette Wese Andersona a fakt to funguje velice spolehlivě. Samozřejmě ve spolupráci s ústřední dvojicí Rockwell-Ronanová, kterým role skvěle pásnou, to má takovou lehoučkou nadsázku, ale ono to snad ani jinak brát nebo točit nelze, protože kostýmní detektivka je už něco tak ohraného, že opravdu není úniku. Pro režiséra jde o celovečerní prvotinu, přitom ani známka rozpaků. 75% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)
  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)

Reklama

Reklama