Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Soukromá vyšetřovatelka tvrdí, že je silně paranoidní. Nastoupí proto do psychiatrické léčebny, aby tam přišla na kloub záhadné smrti jednoho pacienta. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (145)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Pravda je taká, akú ju chceme mať..." Oriol Paulo... Keď som asi pred rokom s nadšením dopozeral mini sériu Nevina na netflixe písal som, že sa veľmi teším s čím príde Paulo opäť. Zachytil som nejakú novinku na Netflixe, spočiatku som jej nevenoval veľkú pozornosť, až keď som spustil trailer. Po zistení, že to točí Paulo som sa do toho pustil hneď na druhý deň. Musím uznať, že mi opäť mozgové závity točili na plné obrátky, hlavne z faktu, že dej je nám predkladaný ako to, čo sa stalo niekoľko dní "po nehode", no časom zistíme, že dej sa odohráva tu a teraz...Neprezrádzam nič, je to stále pekne zamotané, zvrat za zvratom ani po skončení filmu nebude každému všetko jasné, nájdu sa určite aj takí, ktorí nepochopia takmer nič a film odpíšu. Každý divák si musí skladačku záhad vyriešiť sám a prísť na to, čo z toho všetkého si hlavná postava Alicia vymyslela a čo je pravda. Každopádne Oriol Paulo znova nesklamal, film je výborne a pútavo natočený, herecky super obsadený i zahratý. Musím pochváliť výbornú snovú scénu asi v polovici filmu, ktorá mala až hororový nádych. Nemôžem dať plný počet z dôvodu, že s niečím podobným tu už bol Scorsese a DiCaprio. Napriek tomu v záplave priemernosti a braku na Netflixe je to príjemné osvieženie. Berte toho Paula do Hollywoodu...80%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Španělská kinematografie zase zasahuje a za pomoci nejzručnějšího režiséra na tamním poli poskytuje nečekanými zvraty nabobtnalý film, který vám uškvaří mozek za cenu bezprecedentního zážitku. Kousky, co přiletí bez sebemenšího oznámení a ve finále člověka totálně ohromí, cením ze všech nejvíc. Vrhám se hned do zbytku Paulovy tvorby. [viděno na Netflixu 27.12.2022] ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo opäť ukázal, že sa dokáže skvelo vyhrať s mysľou diváka. Bárbara Lennie je ako detektívka/pacientka skvelá a veľmi zdatne jej sekundujú aj viaceré postavy z ústavu. Vyšetrovanie bolo tajomné, napínavé, no mohlo byť o niečo viac desivejšie a kratšie. Nemyslím si, že 155-minútová stopáž bola nutná. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový film Oriola Paula jsem si nemohl nechat ujít. Nejedná se sice o žádný majstrštyk, ale přece jen si to s vámi trochu pohraje. Nápad je celkem známý, můžeme najít podobnost s Přeletem nad kukačím hnízdem nebo Prokletým ostrovem. Alice se dobrovolně dostává do psychiatrické léčebny za účelem vyřešit údajnoou vraždu. Vše se ale rychle změní a ona se ocitá v pasti. Skutečně to na ni jen nastražili, nebo je vážně blázen a patří do ústavu? To se spolu s dalšími postavami snažíme zjistit během filmu. Možná to mohlo být o něco kratší. Jinak je to celkem příjemné a Alici fandíte. "Matka vždy pozná své dítě." ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pozor, bojlerový poplach! Cesty některých pohádkových postav mohou být nevyzpytatelné, avšak cesty dříve tak nevyzpytatelného Pavlíka začínají být satanžel čím dál víc vyzpytatelnější. A tak po plnotučných, originálních a překvapivých Tělu a Nehodě si to nejprve unyle přišoural s klišovitě rodinněhovnotnou uspávačkou hadů Během bouře, aby nyní důkladně pochcal má vysoká očekávání plytkou, docela nudnou a stokrát omletou šestákovou historkou o tom, jestli někomu jebe nebo nejebe, jejíž jediným a vcelku laciným přeqapením je vydávání budoucích záblesků za zpětné záblesky, přičemž za logiku děje a některých rádoby zvratů, či spíše zvratků, by Aristoteles dozajista Pavlíkovi narval srolovaný scénář do některého z hodně bolestivých otvorů. Nasraně druhé je to vcelku hezky natočeno, solidně zahráno a Barbora Leninová je i jako blondýna solidně šťouchatelná MILFka, tudíž v té záplavě totálně vypatlaných, manipulativních a účelově multikulturně přiteplených svinstev Netflusu a Pizdyho je to pořád poměrně osvěžující jednooký král, který si s odřeným žaludem zasouložil hodně hnusnou trojku. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film se odehrává v 70. letech 20. století. Tedy v době, kdy zemřel španělský autoritativní vůdce Francisco Franco, jehož titul zněl „Vůdce Španělska z Boží milosti“. Ve Španělsku se v té době prováděly rozsáhlé reformy, včetně reformy péče o duševně nemocné, kterou můžeme ve filmu vidět. Název filmu částečně odkazuje na titul zesnulé hlavy státu. (Viacslav)
  • Film se natáčel v Barceloně, Tarragoně a Terrasse. K vytvoření přesvědčivě děsivého blázince byla využita stará budova Tabacalery v Tarragoně a bývalá automobilka Mercedes v Barceloně. (GASTON73)

Reklama

Reklama