Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, co jsem to právě viděl! Nejen, že už je doba westernů tak nějak pryč, prostě se to dneska netočí (Clint už je to na holt starej), anebo je to takový nijaký, moderní, popř. humorný, no není to ono. Ale tady jde všechno tohle stranou (v roce 2021 se v USA podařilo natočit film, kde se na tabulkový "equality" sere a jde se za hustou atmosférou, a to se prostě počítá!). Poctivej, hnusnej, chladnokrevnej, chlapskej, krvavej a smradlavej western, kde má každý slovo váhu, kde z každýho namířenýho koltu čiší smrt. A T. B. Nelson se svým křivým xichtem naprosto podtrhuje to všechno, co jsem napsal předtím. Ano, jak tady píše několik lidí, nepřináší to nic novýho. Ale v tomhle případě to není to hlavní. Poselství tohoto westernu = resuscitace upadajícího žánru a zároveň americkýho filmu obecně v určitým slova smyslu. Víc takových!!! ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, archetipálna westernová storka, odohrávajúca sa na jednej lúke, ale poctivá, s jedným prekvapivým zvratom a jednou slušnou prestrelkou. Jej jedinou výraznejšou devízou je charakterovo zaujímavý hlavný hrdina, stvárnený charizmatickým Timom Blakeom Nelsonom. 3* ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Klidný western s dost pomalým tempem. Závěr ale stojí za to. Příběh se zaměřuje na farmáře Henryho, který žije se svým synem. Jednou objeví zraněného muže s brašnou peněz a rozhodne se mu pomoci. Tím ale na sebe strhne pozornost gangu, který po něm jde. Je tedy otázkou času, než si pro něj přijdou. Starý Henry ale skrývá jedno tajemství. Závěr je vážně povedený a zvrat celkem nečekaný. Dost dobrá přestřelka. "Odkud tě znám?" ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Hodně kratičký western, je to taková povídka ze samoty jeden den cesty od zapadákova. Co se stane, když legendární zabiják odloží zbraně a začne farmačit, ale psanci mu zkříží cestu. Střet charakterů a prozaické vyprávění nejprostějšího příběhu, ale do kterého se vešla DOSLOVA celá historie jedné legendy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý námet, jemne líznutý dramatom okolo vzťahov “v domácnosti”, zasadený do “divokej doby”, a máte western, ktorý má nielen hĺbku, ale aj jasný smer. Záver je vďaka rozuzleniu čisto thrillerovský, akurát škoda, že sa človek musí občas za hlavu chytiť, nad akými nelogickými pasážami musí rukou mávnuť. Ľahký nadpriemer. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama