Reklama

Reklama

Mars útočí!

  • USA Mars Attacks! (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (761)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je vidět, jak se s časem filmy pro člověka mění. Jako malý jsem Mars nesnášel. Dnes už jsem si ho i docela užil. Nic to sice nemění na tom, jaká pitomost to je, ale Nicholson coby prezident, kterému nic nevychází, Brosnan jako vědec, který nechápe situaci, plus zbytek hvězdného obsazení tvoří sympatickou partu, která se porve se zvráceně sympatickými ufony. Sympatické. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spas se, kdo můžeš! Armádu filmových hvězd a nasraných marťanů režíruje Tim Burton. Ano, všichni tenhle parodický kousek velmi dobře známe. Zelená přidrzlá hovada plení Zemi, až nakonec dostanou nakládačku. Začne to stylovými titulky, pokračuje výbornými (a přitom záměrně špatnými) triky, šílenými účesy a naivním vyprávěním, do kterého huhlající vykulení mimozemšťané dokonale zapadají. A končí vybuchujícími mozky. Postupné odpadávání hvězdných jmen bereme jako další legrácku Tima Burtona, který znovu projevuje svůj smysl pro černý humor. Škoda jen, že poslední třetina (troufám si tvrdit, že v lecčems mají prsty necitelní a ziskuchtiví producenti) je už spíš odkladištěm absurdních scének, které zdaleka ne vždy fungují. Přesto pořád za čtyři hvězdy!! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi ani veriť, že tento nezmyselný guláš má na svedomí T. Burton. Aj keď v mnohých scénkach je jeho štýl ľahko rozoznať, film ako celok ma skôr znechutil. Často sa stáva, že čím viac hviezd sa vo filme vyskytuje, tým horšie film dopadne a toto je ukážkový príklad. Celý film som odsledoval s kamenným výrazom, aj keď sa tvorcovia snažili rozosmiať za každú cenu. Nedarilo sa...Nezaujalo ma to , nebavil som sa a tento film je zatiaľ suverénne najhorší od T. Burtona. Konkurovať mu pravdepodobne môže Planéta opíc, ale tú som zatiaľ nevidel. Babka na vozíku v závere vyhlási : "A nie aby sa to opakovalo!"...Ja si dám fakt pozor, aby som sa s týmto filmom už nestretol. Raz stačilo. 40%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

...ach Marte, vždyť je to jenom parodie! Parodie nad parodie na parodie... :-))) . . . Skvělá taškařice! Tak neblázněte trumberové krtci a nehledejte v tom hloubku... :-D . . . Pět marsíků za to nadpozemské obsazení, pět v rámci žánru parodického, tři za film jako takový. No, tentokrát zaokrouhlím klidně nahoru. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Bláznivě vtipná taškařice, prošpikovaná hollywoodskými hereckými špičkami. Bavila jsem se od samého začátku. Je nad slunce jasné, že se v tomhle vesmírném příběhu Tim Burton neskutečně vyřádil. Smlsnul si na komplet celém Kongresu Spojených států včetně samotného prezidenta a svůj díl dostala i Francie. Je to rebel! ;-) ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. prosince 1996 v Hollywoodu. (Varan)
  • Scenárista Jonathan Gems nabídl Burtonovi dva koncepty, a to Mars útočí! a "Dinosauři útočí!". Dohodli se, že příběh o dinosaurech by byl příliš podobný filmu Jurský park (1993), a tak začali pracovat na prvně jmenovaném. (Olík)

Reklama

Reklama