Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (762)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie je to typický Burton, nie je to vydarená paródia ani pocta scifi béčkam, nie je to ani konkurencia pre Independence day a bohužial to nie je ani vôbec vtipné, čo je zo všetkého najhoršie. Takže Burton má v kariére dva prešlapy spoločne s Planétou opíc. To by stačilo. Účasť takejto hereckej elity v takto prazvláštnom projekte je......prazvláštna a nepochopiteľná. Ani opätovné vzhliadnutie nepomohlo, humor tohoto typu na mňa nefunguje ani v staršom veku. K tým Burtonovým prešľapom sa časom pridala ešte Alica. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak jak to shrnout? Nesnáším Toma Jonese, miluju Natalii Portman (soutěž o nejkrásnější prezidentskou dceru konečně našla vítězku:))...kromě nich se tu vyskytuje ještě naivní prezident Jack Nicholson, nesnesitelná první dáma Glenn Close, slizký intoš Brosnan a nesympatická fiflena Sarah Jessica Parker (tímto se omlouvám všem milovníkům Sexu ve městě i mimo něj, tam jí to vyjímečně sluší) ....ale co je hlavní deviza téhle naprosto příšerně (u)jeté parodie na Den Nezávislosti (který už sám o sobě je parodií) a na "klasické" SCI-FI z 50. let? No přece naprosto geniální mimozemšťané a hlavně jejich mluva:)) ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film můžu. Akční komedie jak se patří. Poprvé jsem viděl tento film mi bylo asi 12 let a tehdá jsem chtěl být jeden z lidí, kteří bojují proti Marťanům, ukrást jim alespoň jednu tu hustou pistoli a pak je kosit jednoho po druhým. Možná to v konkurenci jiných Burtonovských filmů bude znít směšně, ale Mars útočí je pro mě nejlepší Burtonovka a pochybuju, že bych na tomto názoru měnil své rozhodnutí. :-) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Bláznivě vtipná taškařice, prošpikovaná hollywoodskými hereckými špičkami. Bavila jsem se od samého začátku. Je nad slunce jasné, že se v tomhle vesmírném příběhu Tim Burton neskutečně vyřádil. Smlsnul si na komplet celém Kongresu Spojených států včetně samotného prezidenta a svůj díl dostala i Francie. Je to rebel! ;-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch výrazných devadesátkových filmů Tima Burtona, který mě tehdy, ve zlaté éře VHSek a videopůjčoven, naprosto a s přehledem minul. Zpětně je to samozřejmě sranda, ale pořád je to jen adaptace sběratelských kartiček od firmy Topps, která nepřekročila svůj stín. Některé nápady a obsazení jsou sice geniální, ale celek drhne. Výborné jsou mikro příběhy Lisy Marie, Dannyho DeVita, Sarah Jessicy Parker... ale nejlepší ze všeho je babča v podání slavné hitchcockovské herečky Silvie Sidney. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. prosince 1996 v Hollywoodu. (Varan)
  • Danny Elfman při natáčení hudby spolupracoval s hlavním kytaristou skupiny Oingo Boingo Stevenem Bartekem. (Olík)

Reklama

Reklama