Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý námět. První díly namotají, pak to celé hezky pomalu prohořívá, divák čeká co z toho vypadne.. aby to na konci zahodilo všechen svůj potenciál a do finiše to doběhlo jaksi nedomrlé, neorganicky komplikované a vlastně už i trochu otravné. To tam fakt nemají někoho kdo by si řekl "Tak a teď namísto suchého, ruined finále rozpoutám stříkající kosmické orgie." ? Fakt je tak těžké dát do toho koule, trochu diváka překvapit, zabrnkat pořádně na tu Lovecraftovskou strunu kterou to celou dobu jen tak naznačuje, že by tam mohla být..? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

No tak s hororom tento seriál veru nemá veľa spoločného. Ako mysteriózny thriller s prvkami sci-fi možno dokáže uspieť, no ako horor teda rozhodne nie. Plusom je solídna, pomerne podivná atmosféra, casting a s tým spojené herecké výkony, no popravde, Ja osobne som očakával ďaleko viac. Ja sa rozhodne neposeriem z toho, že sa “Archive 81” vezie na Wanovom mene, horor žáner musí ponúknuť určite vsuvky, no tento seriál to skrátka nedokáže. ()

Reklama

majo0007 

všechny recenze uživatele

Prečo sa (vraj "bu-bu" ...LMFAO) seriál volá zrovna Archív 81, a nie trebárs Haluz 6942/570 sa nedozvieme - napr. numerológ by z čísla 81 vydedukoval aj Hitler(8) Adolf(1)a Kaelego je vlastne... hmmm... v podstate ničím výnimočná okult srágora. Pre mňa jediné pozitívum - dozvedel som sa, že fakt existovala video kamera Fisher-Price PXL2000, ktorá dokázala robiť video záznam na audio kazetu. Kebyže na mieste výkonného producenta nefigurovalo meno Wan, ale Pišta Mrkvička, polovica ľudí by o to ani nezakopla a nemal by také premrštené hodnotenie. Dopozerať seriál mi trvalo niekoľko dní, zaspával som pri tom. Keď sa Visserem, spláchnem, tak v prdeli mi bude žiariť "Sonnenshine"! Kaelego sucks! ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Šílená sekta, tajemný dům, duchařské seance, devadesátky, dvacátá léta, ztracený snuff film, démoni, čarodějnice, tajemný korporát, záhadné požáry ... ani jsem se nestačil divit, co všechno se do těch osmi dílů vešlo, aniž by se z toho stal nesouvislý mišmaš. Prakticky nešlo se od toho odtrhnout. Atmosféra opravdu výborná. Cítil jsem v tom decentní vlivy Rosemary, Stranger Things i Twin Peaks. ____ Prvních sedm dílů byla pecka, závěr toho posledního to celé trochu zazdil. I tak ale je Archiv 81 pro mě výjimečný seriál. ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že i přes pár chvilek úsměvného patosu, roztomilých žánrových klišé a přepálené poslední dva díly jsem se velmi bavila. Atmosféra úzkosti a strachu je spolu se zlověstnou atmosférou čišící ze záznamů na videopáskách dobře fungující kombo. V posledních dvou epizodách už toho sci-fi nadpřirozena bylo na mě moc, ale uplně poslední, dokonalý záběr si to u mě vyžehlil. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Zmiňovaná kometa Cháron (Kharon), odvozená od jména syna boha věčné tmy Ereba a bohyně noci Nykty, jenž byl převozníkem mrtvých do podsvětí, vůbec neexistuje. Stejně tak je i fikcí Kaelego, napůl bůh napůl démon. Cháron je ve skutečnosti největší měsíc trpasličí planety Pluto. (DJMaroko)

Reklama

Reklama