Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Jestli tu něco chybělo, tak to byl seriál s pořádnou dávkou mysticismu, neustálého objevování a rozbalování příběhu. Zákoutí Visseru jsou tajemná, pásky VHS nepřetočené a Archive 81 Vás vítá a pobízí k jejich prozkoumání. Pro zkušené diváky zmíním, že za produkcí stojí James Wan, takže asi moc dobře víte, že vše na první pohled nebude takové, jaké se zdá... Škoda naprosto zmršeného a neoriginálního konce´. Dokázal bych si představit tucet scénářů mnohem zajímavějšího zakončení. Hned po první sérii si navíc dovolím poprosit autory, aby už v dalších nepokračovali, jelikož všechna tajemství byla odhalena a na tajemstvích to celé stálo. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No za mě teda velmi originální scifi-psycho-horor. Vtáhlo mě to hned od prvního dílu svojí temnou atmosférou ze které opravdu mrazilo. Postupné odkrývání tajemství bylo víc než zajímavé a drželo vás to v pozoru. Samotné téma restaurování starých videokazet bylo přinejmenším fascinující. Nečekejte žádné laciné lekačky, tady to funguje úplně jinak, hlavně na bázi zvuků (hudby) a zajímavé kamery. Neokoukaný hlavní hrdina mě bavil a celkově i vedlejší postavy byly fajn. No a ten konec!! Hodně pěkná čtyřka. ()

Reklama

majo0007 

všechny recenze uživatele

Prečo sa (vraj "bu-bu" ...LMFAO) seriál volá zrovna Archív 81, a nie trebárs Haluz 6942/570 sa nedozvieme - napr. numerológ by z čísla 81 vydedukoval aj Hitler(8) Adolf(1)a Kaelego je vlastne... hmmm... v podstate ničím výnimočná okult srágora. Pre mňa jediné pozitívum - dozvedel som sa, že fakt existovala video kamera Fisher-Price PXL2000, ktorá dokázala robiť video záznam na audio kazetu. Kebyže na mieste výkonného producenta nefigurovalo meno Wan, ale Pišta Mrkvička, polovica ľudí by o to ani nezakopla a nemal by také premrštené hodnotenie. Dopozerať seriál mi trvalo niekoľko dní, zaspával som pri tom. Keď sa Visserem, spláchnem, tak v prdeli mi bude žiariť "Sonnenshine"! Kaelego sucks! ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Mongoloidná kača, ktorá ani nevie v ruke držať kameru, sa hrá na dokumentaristku alebo čo. A ten druhý, ktorý iba zíza a zíza a zíza... na staré filmové pásky, sa postupne stáva mongoloidný tiež. A ak si niekto myslel, že stačí jedna škaredá soška, nejaké abrakadabra a simsalabim a hókus pókus, čmuha na fotke a nejaká pleseň (že vraj to mal byť horor), tak to na mňa nezabralo. Všetci okultisti sú rovnako drbnutí ako kresťania – tiež veria samým pičovinám. Okrem hlavnej dejovej línie, ktorá bola zrejme napísaná mongoloidom, je tam aj kopa mongoloidných vedľajších maličkostí. Ale keďže je to celé o plesni, o nadprirodzenosti a o cvokoch (že asi halucinácie, alebo aj nie), tak to má tú mongoloidnosť akože ospravedlniť. U mňa nie. Koniec nijaký. Bolo to na piču. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný hororový seriál, který zamotá hlavu. Jsou špičkové díly a pár o něco slabších. Přesněji 4 díly na 5* a 4 díly na 4*, takže bych potřeboval ještě jeden díl, abych to hodnocení mohl rozseknout. Když si ale vezmu závěrečné dva díly, kdy divák čeká boom a vlastně mělo jít o úplný vrchol a divák by měl být paf, tak to se úplně nekonalo. Přesto je spoustu věcí, které musím ocenit a pro hororového fanouška je tento seriál povinnost. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Zmiňovaná kometa Cháron (Kharon), odvozená od jména syna boha věčné tmy Ereba a bohyně noci Nykty, jenž byl převozníkem mrtvých do podsvětí, vůbec neexistuje. Stejně tak je i fikcí Kaelego, napůl bůh napůl démon. Cháron je ve skutečnosti největší měsíc trpasličí planety Pluto. (DJMaroko)

Reklama

Reklama