Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI Jake Malloy (Sylvester Stallone) se stane svědkem brutálního zločinu, který ho psychicky srazí až na dno. Z Malloye se stává alkoholik. Aby se zotavil, nastoupí léčbu na rehabilitační klinice pro policisty. Místo, které mu má být útočištěm, se ale brzy promění v děsivé vězení. Když sněhová bouře odřízne kliniku od okolního světa, zemře tu za podivných okolností několik pacientů. Je zřejmé, že uvnitř je vrah a že se teď kdokoli může stát příští obětí. (Magic Box)

(více)

Recenze (274)

Lima 

všechny recenze uživatele

D-Tox by se dal rozdělit na tři části. Na začátku vidíme klasickou kriminálku-honba za vrahem. Potom následuje existencionální drama, kde se Sly neúspěšně snaží ze sebe vyždímat nějaké hlubší emoce a poté přichází vyvražďovačka ve stísněném prostoru, ze kterého není úniku, na téma "vrah je mezi náma a hádejte, kdo přežije." D-Tox, natočený ve widescreen formátu, měl být původně nasazen do kin, ale nakonec po katastrofálních zkušebních projekcích zůstalo jen u VHS. Vinou děravého, omšelého scenáře a vizuálu laciného béčka se chce říci: "Není divu." ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Ze začátku interesting, potom už jen God blessing. První půlhoďku poměrně slušnej tah na branku, ale pak se to zvrtlo do průměrného akčňáku :( bohužel. Sly byl docela cool, ale taky jsem uvítal roli Roberta Patricka, jako ,, vysloveného parchanta". Ale tím to také tak nějak vše pohaslo. A dále už se odvíjí jen vcelku nudná podívaná.. ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tuctová kriminálka s masovým vrahem se změní na klasickou vyvražďovačku v uzavřeném prostředí odříznutém od světa sněhovou bouří. Scénář, který by bez problémů splodil i patnáctiletý pisálek, opravdu nemá čím překvapit. Nebudu nic nalhávat - na tento snímek jsem se podíval jenom kvůli účasti Slye Stalloneho, pro kterého mám stále... jak to popsat... slabost? A podobný výsledek jsem očekával. Ale propadák to není, to bych do konce nevydržel. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Hnusný hadry, hnusný účesy, drsný pohledy, podivně kudrnatý sekundantky, huňatý bobry (tady teda dost fabuluju), prachbídnej příběh v poloprázdnejch kulisách, ubrečený flashbacky... Prostě velkolepost osmdesátkový akce v plný parádě, jenom s tou podivnou nesrovnalostí, že je to akce z roku 2002. Přiznám se bez mučení, že jsem cítil nostalgii a celkem slušně jsem se bavil. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Snímka dopadla presne tak, ako som očakával... Nemôžem povedať, že som sa nudil, film má zo začiatku veľmi dobré tempo a niekoľko pôsobivých scén zobrazujúcich traumu muža, ktorý prišiel o všetko, čo miloval dajú divákovi nádej na skutočne kvalitný zážitok, lenže v druhej polovici sa snímka zmení na nezaujímavý a rutinne natočený pokus o žánrovú kombináciu triller/horor, ktorá kvôli chaotickému scenáru a neschopnosti režiséra (Gillespie je komerčný rutinér) nedokáže dostatočne zaujať pozornosť diváka, ktorý v týchto okamihoch sleduje, napriek atraktivite prostredia, v ktorom sa film odohráva, len ďalší priemerný americký produkt bez väčších ambícií. Hlavným lákadlom je, samozrejme, Sly Stallone, ktorý odvádza poctivú kreáciu životom unaveného policajta, ktorý stratil zmysel života a vydáva sa na neplánovanú cestu pomsty za smrť človeka, ktorého miloval. Zvyšok hereckého obsadenia je prekvapujúco zložený z mnohých známych tvári (Kristofferson, Berenger, Dutton, Wright, Flanery, Patrick či Dina Meyer), lenže ich pobyt vo filme je natoľko minimálny, že častokrát si ich prítomnosť ani nevšimnete. D-Tox je zručný žánrový priemer, ktorý však mohol mať skutočne naviac, lenže to to by musel mať film kvalitnejší scenár a hlavne lepšieho režiséra. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Film sa mal pôvodne volať Eye See You, neskôr bol však premenovaný na D-TOX, čo je skratka pre detoxikačné zariadenie. (Paldiny)
  • Ve scéně, kdy si Jake (Sylvester Stallone) řeže žíly na levé ruce, tak když ho kolega veze do detoxikačního centra, má (v autě) zavázanou ruku pravou. (Kytkajitka)
  • Film byl dotočen již v roce 1999. (Chatterer)

Reklama

Reklama