Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po rozchodu s přítelem se Tereza vrací domů ke své mámě a bratrovi Michalovi, desetiletému klukovi zajatém v dospělém těle, aniž by tu tušila, že tenhle návrat navždy změní její život. Domácnost, do které se vrátila, se totiž na rozdíl od ní ani trochu nezměnila. Máma pořád žije jen pro svého syna, a bratr má před ní ve všem přednost. Tereza má intenzivní pocit, že by máma měla myslet víc na sebe… a taky na ni. A tak se rozhodne udělat krok, po kterém už nikdo z nich nebude takový, jaký byl. Tragikomedie Spolu nabízí pohled do chodu rodiny, kde se láska nerozdává rovnoměrně a kde není zvykem svěřovat se a mluvit otevřeně o problémech. Přesto nejde o těžké drama, ale o film, který i v dramatických situacích dokáže najít humor a naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kozub si tak dlouho všude možně hrál na dementa, až ho obsadili do role mentálně postiženého. Jeho fyzický výkon je rozhodně zajímavý, ovšem banální zápletka na dvě hodiny zdaleka nestačí. Navíc ve filmu není jediná sympatická postava. Hysterické scény se rychle přejí a nic dalšího režisérské duo z rukávu nevytáhne. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Všichni tři herci v hlavních rolích dělají všechno, aby udrželi film nad vodou. Jenže je otázka, zda to stačí na dvě hodiny promítacího času, když opět za nejslabší složku filmu je tu scénář. Příběh nadhodí vztahy v jedné rodině, posune je do neřešitelného dilematu a nakonec s tím neřešením i skončí. Dobré, ale čekal jsem víc. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Spolu je v první řadě hereckým koncertem Štěpána Kozuba, kterému se podařilo ztvárnit roli postiženého Michala na výbornou, přičemž mu skvěle sekundovaly Veronika Žilková a Kamila Janovičová. Spolu funguje jak na vážné tak i na humorné rovině a nabízí celkem autentický pohled do rodiny zkoušené osudem a na mezilidské vztahy, ať už rodinné nebo partnerské. Trochu mě zarazil zde nejedním uživatelem zmíněný plot twist, nechci se tu ale nořit do vod, kterým vyloženě nerozumím, a tak beru onen zvrat jako nutnou dějovou složku, nehledě na jeho odbornou správnost. Spolu je i tak dobře napsané a citlivě zahrané drama, kterých se u nás ročně vyprodukuje opravdu poskrovnu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Ještě, že ten Lanka jde taky od posilování taky k filmu. Už bylo na čase. Úvodní část filmu je hodně zvláštní. Jsme vhozeni ambiciózně do něčeho, co vůbec nevíme, jak bude fungovat. Kozub v roli klasicky nejdříve vypadá jako recese a parodie. Co si budeme... on umí roli takového typu zahrát, ale většinou to bylo pro humorné účely a ne pro účely toho, kdy to má člověka spíše dojmout nebo chytit za srdce. Čím víc si zvykáme, tak nám dojde, že to jde. Sice to zadrhne, ale jako jo. Postava sestry je dost zvláštně tendenční. Někdy je s bratrem v pohodě, pak by ho nejraději zabila. Důležité momenty jsou v něčem takové odbyté, ale zase jiné scény jsou schopny být dobře navázané. Jako třeba ústav a Kozubova ruka s autem. Jinak je ale zajímavé, že tvůrci docela dokázali splnit svůj úkol. Jasně, je to na český film docela silné téma, které se v celkovém kontextu neposouvá nikam dál, ale jestli do dál posune český film, tak to beru. Rozhodně to není extra špatný film. Finální fáze je jen trochu přitažená za vlasy, protože finální bod problému šel vyřešit jedním činem nebo větou, ale místo toho se tam chodí kolem horké kaše. Plus teda product placement, který vás nejednou nechá rolovat očima, ale zase díky tomu film mohl vzniknout. Takže za mě milé překvapení. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Přeafektovaný Kozub, naprosto se do role nehodící Žilková která má roky nálepku blbky Paní Veroniky, iritující sestra na pěst ztvárněná no name herečkou s talentem larvy a naprosto do očí bijící a odporný product placement na BMW. V BMW totiž lze šukat, jezdit, nechat mentála vyřádit a vůbec v celé Praze neexistuje jiný auto než BMW. Na druhou stránku i když je pro mě Kozub všude naprosto iritující debil uznám, že mu role musela dát zabrat, film ukazuje docela důležité téma starání o mentálně postiženou osobu a obětování svého vlastního života a dopady na psychiku všech kolem. Jen je to celé degradované tím vším laciným Českým neumětelstvím, fádní pointou a problémem, že jediný sympatický mentál kinematografie je Forrest Gump. 60% ()

Galerie (104)

Zajímavosti (3)

  • Mezi závěrečnými titulky je ještě jedna scéna. (griph)
  • Film se natáčel v Praze v srpnu a září 2021. (Bontonfilm)
  • Premiérové uvedení filmu na televizní stanici Prima si nenechalo ujít na 405 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)

Související novinky

Finále Plzeň 2022 se blíží!

Finále Plzeň 2022 se blíží!

22.09.2022

Už po 35. se uskuteční filmový festival Finále Plzeň. Oslavy českého filmu budou v západočeské metropoli probíhat od 23. do 28. září. Během šesti festivalových dní můžete zhlédnout největší trháky… (více)

Reklama

Reklama