Reklama

Reklama

Zásek

  • Francie Huit Rue de l'Humanite (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Během pandemie platí v Paříži přísný lockdown a potrhlí obyvatelé jednoho činžáku si musí zvyknout na nový život. A taky jeden na druhého. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První regulérní komedie, která se odehrává během covidové karantény, co jsem viděl. A rovnou od Dany Boona, který má poslední léta patent na dobrou francouzskou komedii. Je teda pravda, že kromě jeho šílenému přístupu ke covidu v rámci jeho role, tu nebyl nikdo jinej, kdo by ve mně vyvolával takové salvy smíchu. Navíc i délka filmu je poměrně přehnaná. Když už se ale schyluje ke konci, tak závěr mě přesvědčil o tom, že i když se v komedii pořád nesměju, pořád dokáže udeřit na tom správném místě. I to byl vlastně důvod, proč jsem nakonec přihodil i čtvrtou hvězdu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* a znovu Netflix … dlouho trvalo než jsem si vybral něco podle mého gusta, zároveň zábavného a s dabingem a nakonec jsem se zasekl u téhle komedie. Od Dannyho Boona neočekávám žádnou bombu, ale je to asi takový současný francouzský standard. Na téma současného lockdownu už jsem viděl více filmů, či seriálů a tento nijak výrazně nezabodoval. Prostě takový šedý průměr, který mě nepřišel extra originální a spoustu vtípků se opakovalo a navíc jede podle ověřené šablony, takže žádné překvapení. Pro takové filmy místečko na hranici dvou-tří hvězdiček. Nakonec nebudu tak přísný a přikloním se k vyšší známce, ale nevidím důvod se ¨k němu vracet ani doporučovat. A pokud chcete můj tip, co se týče karanténových pořadů, tak zatím u mě vede Třídní schůzka. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ]  ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Francouzské tragikomedie mám rád stejně jako ty české. Mají společný humor i tu závěrčenou tragiku. Zásek těží jednoznačně z aktuální covidové situace a jen okrajově se věnuje rodinám, práci a sousedským starostem. V tomto směru je rozhodně přínosnějším, i když nijak inovativně. Covid téma asi nebude dlouho aktuální, ale nyní je vtipné hodně. Herecky mi film sedl, ač většina herců hrála v dříve viděných filmech nějaké třetí čtvrté housle. Závěr je fajn. Přeci jen si nemůžeme nyní dělat legraci (aspoň ne nějak moc) z věci, která stojí životy tisíce lidí. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Pohotová reakce Danyho Boona na aktuální pandemickou krizi (resp. její první vlnu). Je pravda, že některé situace pobaví více, jiné méně a že Dany už v minulosti odpálil větší komediální nálože. Jelikož Zásek vznikal jako aktuální odpověď na Covid, je v několika momentech cítit, že scénář byl trochu šitý horkou jehlou a že by filmu prospěla přísnější revize dramaturga nebo střihače. Na druhou stranu mě Dany v roli neurotika bavil a zasmál jsem s určitě víckrát než před několika lety u Superhypochodndra, kde si střihnul podobnou postavu. Objektivně by si asi tato komedie zasloužila tři hvězdičky, ale kvůli emotivnímu závěru musím dát čtyři. Pro někoho možná patetické citové vydírání, pro mě upřímná lidskost.  Dany chtěl vyjádřit soucit s těmi, kteří v této nelehké době ztratili někoho blízkého a tento film jim měl přinést trochu povzbuzení a možná i radosti. Taková snaha je mi nadmíru sympatická. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo to bolo síce nápadité a malo to v sebe kopu potenciálu, ale to prevedenie vyznievalo neúmerne absurdne a všetky tie osobnostné typy boli vykreslené až príliš extrémne. Menej je niekedy viac, a na základe tohto námetu sa dala natočiť vkusná komédia so slušným dôvtipom. Francúzi nezvykli tlačiť na pílu, ale v poslednej dobe mi ich komédie prídu zbytočne silené, a tým pádom zaniká tá prirodzenosť. Takto si lockdownovú komédiu veru nepredstavujem... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v Paríži. (MikaelSVK)
  • Vo filme môžeme vidieť len veľmi málo postáv, ktoré nosia rúško. Na začiatku pandémie totiž francúzska vláda naliehala na svoje obyvateľstvo, aby rúška nekupovali, pretože ich potrebovali zabezpečiť hlavne pre nemocničný personál. Aj pri tejto politike sa však zdravotníckym pracovníkom zásoby rúšok rýchlo míňali. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama