Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce... a co nečekáte. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (152)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

S hereckým potenciálem (Hofmann, Polívková, Holubová), který tento film měl, se dalo vymyslet a natočit mnohem více humorných scén a zápletek. Film se jmenuje Střídavka, ale o děti a jejich "střídavou péči" jde v tomto snímku zcela okrajově a pokud by tam ty děti ani nebyly, nic závratného by se nestalo. Na začátku je sice jakási myšlenka online kalendáře, podle kterého by se měly děti střídat, ale tento potenciál na humorné situace je postupem času úplně ztracen a film přejde do zaběhnutých vztahových problémů dospělých. Celkově jde o nenáročnou komedii, kterou si už kvůli Evě Holubové a její scéně v porodnici, pustím klidně někdy v budoucnu znovu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Po Srdci na dlani a Po čem muži touží 2 asi nejlepší česká komedie co je v distribuci v kinech. Sledujeme život a střídavou péči několika párů jejich milenců milenek a dětí. Jeden chlápek má bývalou a jede po něm ženská z jeho týmu jeho bývalka má jakéhosi dělníka a  jeden má těhotnou Slovenku s sklerotickou babičkou. Je to vtipné a občas to má vtipné hlášky bohužel to nemá žádnou hudbu jen tam něco hraje bez textů . 60 procent ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po ultramilém a ultrabezpečném Srdci na dlani přišla na řadu Střídavka a to je prakticky to samé, jen žánr romantické komedie vystřídal žánr vztahové rodinné komedie sledující "příběh" tři rodin, které jsou vzájemně propletené a skoro každý je něčí bývalý manžel či manželka. Název by napovídal že půjde primárně o střídavou péči o děti (což napovídal i trailer), ale ta tu není prakticky vůbec důležitá a nějakou roli tu hraje pouze okrajově. Prim hrají - jak jinak - vztahy mezi hlavními postavami a různé drobné či větší zádrhele mezi nimi. Opět se tu dost postav chová jako idioti a opět to vlastně nemá čím překvapit. Na druhou stranu ale nemá Střídavka ani hodinu a půl, takže i se všemi svými mouchami dost rychle uteče a za pár hodin o ní nebudete vědět. Jako superbiják na Primě se třemi hodinami reklam to bude super...55% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Plně chápu filmové fandy, kteří jsou naprosto přesycení českými komediemi. Já měl však štěstí v tom, že mě tento žánr docela baví a stojím si za tím, že je nelze vkládat do jednoho pytle a že existují komedie záživné; jako Střídavka; a opravdu ty, jež si zasluhují, aby jim kritici nakládali a nakládají v recenzích takřka bez rozdílu. U Střídavky jsem nečekal, že by to byla podobná česká pecka jako ostatní Hofmannovy filmy z posledních 5ti let, ale dle mého se to podařilo a sedmička je ucházející známka. U filmu jsme se dobře bavili a nebyli jsme pohlavkováni absurdním, urážlivým a trapným humorem. Je pochopitelné, že to tak někdo může mít a proto by měl tento žánr bez výjimky vynechávat. Ten zbytek si to teď může jít pustit na Netflix. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Čtou naši herci i scénaře a nebo prostě "čáska za natáčecí den" a tím to hasne. A pokud čtou scénáře, zajímalo byl mě klíč podle kterého se vybíraji filmy, které budou natáčet. Jediný co mě filmu zaujalo, je ženský ragby, kdybych věděl kdy a kde, zašel bych na rozdíl od tohoto filmu na který bych nejradši nechal spadnout vlak plnej syrečků. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy a na zámku Štiřín. (dyfur)
  • „Těsně před natáčením nám Petr Nikolaev ukázal obrázek krásně hladkého souměrného jablka ze supermarketu a obrázek jablka utrženého na chalupě na zahradě, které nebylo reklamně dokonalé, ale bylo opravdové. Taková by měla být Střídavka, řekl nám. Dobrá, zábavná, s nedokonalostmi života,“ uvedli producenti Martin Růžička a Jindřich Motýl z Luminar Film. (SONY_)
  • „Střídavka by měla být zábavná, břitká, chytrá v dialozích, občas dojemná. Na lehkých nohách. Vůbec by pak neměla být blbá. Doufám, že taková bude. Věřím, že ze střižny vyleze komedie, za kterou se nikdo nebudeme muset ani omlouvat, ani stydět,“ uvedl před uvedením filmu Martin Hofmann. (SONY_)

Reklama

Reklama