Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce... a co nečekáte. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (152)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vztahový propletenec tří rodin s dětmi a babičkou (skvělá Eva Holubová) je takový ten filmek na jedno použití, bezproblémově zvládnutelný, ale vracet se k němu nebudu.. Nejvíc se mi líbil Martin Hofmann, jeho postava přerostlého kluka mě bavila a rozesmála, po pravdě doma bych ho nevydýchala, ale ve filmovém světě je to zábava.. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Natažená epizoda průměrného současného českého rodinného seriálu s otravně nepřekvapivým obsazením (Čvančarová, Hofmann, Polívková, Holubová). Neurazí, určitě ale nenadchne. Petr Nikolaev má nepochybně na víc. Tipoval bych, že natáčení filmů jako je tohle nebo Vybíjená je pro něj pouze nutností, nikoliv radostí. Snad ještě někdy dostane možnost natočit pecku typu …a bude hůř. 45 % ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Plně chápu filmové fandy, kteří jsou naprosto přesycení českými komediemi. Já měl však štěstí v tom, že mě tento žánr docela baví a stojím si za tím, že je nelze vkládat do jednoho pytle a že existují komedie záživné; jako Střídavka; a opravdu ty, jež si zasluhují, aby jim kritici nakládali a nakládají v recenzích takřka bez rozdílu. U Střídavky jsem nečekal, že by to byla podobná česká pecka jako ostatní Hofmannovy filmy z posledních 5ti let, ale dle mého se to podařilo a sedmička je ucházející známka. U filmu jsme se dobře bavili a nebyli jsme pohlavkováni absurdním, urážlivým a trapným humorem. Je pochopitelné, že to tak někdo může mít a proto by měl tento žánr bez výjimky vynechávat. Ten zbytek si to teď může jít pustit na Netflix. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Film táhne zatím neokoukaný Martin Hofmann. Až se ten člobrda okouká, pes po něm nevzdechne. Nevím kdo vybral Čvančarovou, dost strašná "Medvědice". A proč tam zase musí oxidovat Holubová? To je nějaká povinnost, aby byla obsazená v každé kokotině, co kdo natočí? Něco jako podmínka dotace od státu? Dost hrozné herecké výkony, občas takový slabší humor. Nic moc nečekejte, dílko má úroveň 4. cenové. Ale musím uznat, že proti Hádkovým, je tohle "oscarová" záležitost! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po ultramilém a ultrabezpečném Srdci na dlani přišla na řadu Střídavka a to je prakticky to samé, jen žánr romantické komedie vystřídal žánr vztahové rodinné komedie sledující "příběh" tři rodin, které jsou vzájemně propletené a skoro každý je něčí bývalý manžel či manželka. Název by napovídal že půjde primárně o střídavou péči o děti (což napovídal i trailer), ale ta tu není prakticky vůbec důležitá a nějakou roli tu hraje pouze okrajově. Prim hrají - jak jinak - vztahy mezi hlavními postavami a různé drobné či větší zádrhele mezi nimi. Opět se tu dost postav chová jako idioti a opět to vlastně nemá čím překvapit. Na druhou stranu ale nemá Střídavka ani hodinu a půl, takže i se všemi svými mouchami dost rychle uteče a za pár hodin o ní nebudete vědět. Jako superbiják na Primě se třemi hodinami reklam to bude super...55% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • „Střídavka je komedie, ale chtěli bychom ve filmu obsáhnout různé emoce, neměla by to být jen legrace za každou cenu. Ve své náladě by se film měl podobat třeba Báječným létům pod psa (1997). Věřím, že příběh Střídavky bude divákům blízký, ať už ji sami řeší nebo řeší jen jednu rodinu nebo jen vztah se svým partnerem. Když jsme scénář poslali Martinovi Hofmannovi, nejen že roli vzal, ale přišel se spoustou připomínek a nápadů,“ uvedl režisér filmu Petr Nikolaev. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy a na zámku Štiřín. (dyfur)
  • „Těsně před natáčením nám Petr Nikolaev ukázal obrázek krásně hladkého souměrného jablka ze supermarketu a obrázek jablka utrženého na chalupě na zahradě, které nebylo reklamně dokonalé, ale bylo opravdové. Taková by měla být Střídavka, řekl nám. Dobrá, zábavná, s nedokonalostmi života,“ uvedli producenti Martin Růžička a Jindřich Motýl z Luminar Film. (SONY_)

Reklama

Reklama