Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

LoLko nehraju, steampunková stylizace a sofistikovaná animace je bezpochyby uměleckej unikát, motiv třídního boje je víc než zajímavej, ale příběh je relativně monotónní až primitivní, a ten toxickej hype mi k 'Arcane' vybudoval jistou averzi, ač videoherní předloha nemá k seriálový adaptaci prakticky žádný předpoklady a predispozice, takže je nutno studio Riot pochválit za tu tvůrčí snahu...... Příště s tématikou WoWka, prosím - už jen z toho důvodu, že MOBA hry doslova žánrově vykradly Warcraft. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Posedlost Imagine Dragons stranou, Riotu se kupodivu povedlo natočit dospělý a troufám si říct revoluční animák na základě hry, která k tomu paradoxně nikdy neměla žádné předpoklady. Způsob budování světa, interakce mezi postavami, a hlavně výše zmíněná animace, která to celé posouvá minimálně o tři levely vejš, než kde by to za normálních okolností bylo, z toho tak k překvapení většiny internetu činí jeden ze seriálových počinů roku. Úvod byl sice na můj vkus trochu chaotický a hledal jsem si kvůli tomu k postavám cestu o něco déle, nakonec se to však povedlo. Takže klobouk dolů, těším se na pokračování, a upřímně doufám, že si ostatní herní vývojáři při sledování zuřivě psali poznámky. 8/10 ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třetí za sebou a jsem znovu u vytržení jako na poprvé. Arcane není jen tak ledajaký seriál, je to seriál o vztazích, emocích, intrikách, zradách, ale především o dvou sestrách, které váže nesmírné pouto jako žádné jiné. Pouto, ke kterému se váže mnoho zvratů a plot twistů. Jejich vztah vás bude bavit sledovat a psychologie Jinx naprosto šokovat a o to víc mindset hlavního záporáka Silca! Seriál nabízí naprosto geniální příběh a scénář plný napjatých dialogů, audiovizuální pastvu pro oči a zkrátka věci, které málo kde jinde naleznete. Hudební podtext je naprosto geniální a já, který se jako 13ti letý při vydání seriálu, nechával znudit dlouhými dialogovými pasážemi, dnes jsem si to naprosto vychutnal a obdivuju tento svět League of Legends. Hru jsem dříve hrál, neoslovila mne, ale tento svět mě okouzlil tímto magitechnickým lórem a geniálními postavami, které mají hloubku a svůj záměr. První série končí velkým otevřeným koncem, který vám nechá v mysli ležet spoustu otázek a to čekání na druhou sérii je zkrátka úmornější než 2 série The Last Of Us. Já zdvihám nahoru 9 palců z 10, neboť ačkoliv dal bych 10, mě spíše znudívali politické pasáže, vím že se hodně vážou k příběhu, ale já Arcane miluju kvůli ústředním hrdinkám Jinx a Vi. Přesto že mám rád Jayce a jeho charakter, prohlubovací pasáže v politických sekvencích mě spíš nudili. Každopádně, ale seriál nesmírně žeru, miluju a téměř i dokážu uctívat jako jeden z mých nejoblíbenějších a to tu ještě nemáme dámy a pánové druhou sérii! Když Netflix chce tak chce a nadělí nám pastvu pro oči! ()

Swannie 

všechny recenze uživatele

Zakaždým, keď si po dlhšej dobe pozriem čosi animované, čo nie je tradičná Pixar / Disney animácia, moje srdce zaplesá radosťou. Arcane je vizuálny skvost, ktorému sa však navyše podarilo z legendárnej bojovej (a ilustráciami často hypersexualizovanej) hry spraviť obsahovo kvalitný seriál, ktorý sa zaujímavosťou príbehu a hĺbkou jednotlivých charakterov môže rovnať top seriálom nielen roka, ale aj dekády. Mám výhrady - prvé tri epizódy boli nadupané, no neskôr sa už trochu roztrieštila dramaturgia radenia jednotlivých dejových línií, občas som niektorú postavu nevidela tak dlho, až som zabudla, čo sa s ňou dialo naposledy a potom to uberalo na budovaní atmosféry a emócií. Miestami tam už tiež boli poskracované, nelogické alebo málo vysvetlené veci. Napriek tomu to však bol epický zážitok, ktorý mi atmoškou pripomenul Spider-Man: Into the Spider-Verse. Som namotaná a teším sa na ďalšiu sériu. Ešte sa nebodaj vrátim k hraniu LOLka. A tie super pesničky?? ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk co nikdy nehrál LOLko a ani se nikdy nezajímal o nic s tím spojené jsem opravdu, ale opravdu moc překvapen jaké dojmy na mě seriál ponechal. Začal bych animací, která je opravdu skvělá a spolu s působící 2D animací pozadí to vypadá naprosto ÚŽASNĚ. Je vidět že takové prostředí jasně funguje, jak už jsem se přesvědčil ve snímku Spider-Man: Paralelní světy. Animace za mě působila opravdu přirozeně a pohyby vypadali reálně. To bylo vidět především v soubojích, které také udělané na výbornou.  Celkově se pro mě jedná o tu nejlepší animaci, kterou jsem měl možnost vidět. Kromě animace tu také září úžasná hudba, která se do seriálu náramně hodí. Celé to je vložené do příběhu, který není nejvíce originální a někdy by některé části chtěli trochu více času, ale ve stylu v jakém se nese to vypadá parádně. Po celou dobu vše dává smysl a krásně do sebe zapadá. Příběh doplňují postavy, které mají charakter je zde zvládnutý úplně na jedničku. Postavy mají skvělý vývoj a všechny si je okamžitě zamilujete. Autoři dokázali krásně ukázat, kdy je čas se rozhodovat a jak velký nastal problém, jelikož ve většině případů nějaké události se dokáže změnit celý příběh, nebo i život ostatních občanů jak Piltoveru, tak i Zaunu. Kdybych měl probrat každou epizodu zvlášť, řekl bych že žádná není nějak špatná a každá má svoje i když taková druhá epizoda na mě zanechala asi ten nejmenší dojem, ale i přes to se jedná o skvělý díl. Nedokážu říct, který Act jsem si užil nejvíce, ani která epizoda se mi líbila nejvíce. Pouze to, že z prvního Actu to byla určitě epizoda třetí. A to díky úžasné akci, posunutí příběhu, emoční stránce a hlavně nečekanému konci. Ve druhém Actu to byla epizoda šestá ve které mě přišlo že se příběh velmi posunul a přišel mi více originální. Akce se povedla jako vždy a výkony ve stylu dabingu byli znovu úžasné. V posledním třetím Actu by to byla závěrečná devátá epizoda. Znovu za výbornou akci, animaci, dabing,... Závěrečné scény na mě zanechali dojem a musím říct, že konec je opravdu zajímavý a otevřený. Na závěr bych dodal, že na Arcane by jste se měli bez váhání podívat, ať už o LOLku něco víte, nebo ne. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (33)

  • Tatér, který kreslí na záda cizince logo Pentakillu, se objevuje také na Splash Artu Urgota, ve kterém mu vytváří kérku Barona Nashora. (Luicy)
  • Muže posedlého třpytem, který nabízí pomocnou ruku Caitlyn, nevidíme poprvé. Jedná se totiž o stejnou osobu, jež se Vander zastal při kšeftování v Poslední kapce hned v úvodní epizodě. (Luicy)
  • Na začátku epizody, kdy Silcovi posluhovači nakládají Třpyt na vzducholoď, můžeme krátce vidět ruku, hlaveň a siluetu Gragase nakreslené na kontejnerech. (Veskoslav)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno