Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (68)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Určitě záleží, jak se na to budete dívat. Příběh bude sem tam obsahovat nějaké ty klišé, nebo nesrovnalosti, ale já se neubráním tomu dát za pět hvězd, protože jsem si naprosto sedla na zadek z animace, z detailů, z atmosféry, která na mě nikdy z žádného jiného animovaného filmu, ani seriálu nepůsobila tak mocně jako tady. Naprosto skvělá popově kulturní jízda řízlá steampunkem, zajímavými postavami (cool herními, ale vycházejícími z nejstarších svárů společnosti) a videohrami a přitom zachovávající pravidla hraného filmu. S ničím se to nemaže, nic není jednoznačné. Z tohohle jsem fakt paf, protože na animované filmy/seriály mě nikdy moc neužilo. 100% ()

Doomcourier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lolko mě nebaví, ale přesto jsem si Arcane dokázal na plno užít. Když pominu první slabší epizodu, tak se nám dostane špičkové podívané, kterou si opravdu nechcete nechat ujít. Arcane nemá jen skvělé charaktery, animaci, ale dokonce má i dobrou atmosféru a příběh. Ikdyž se dá najít i pár slabších stránek, tak Arcane si svou pozornost rozhodně zaslouží. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Posedlost Imagine Dragons stranou, Riotu se kupodivu povedlo natočit dospělý a troufám si říct revoluční animák na základě hry, která k tomu paradoxně nikdy neměla žádné předpoklady. Způsob budování světa, interakce mezi postavami, a hlavně výše zmíněná animace, která to celé posouvá minimálně o tři levely vejš, než kde by to za normálních okolností bylo, z toho tak k překvapení většiny internetu činí jeden ze seriálových počinů roku. Úvod byl sice na můj vkus trochu chaotický a hledal jsem si kvůli tomu k postavám cestu o něco déle, nakonec se to však povedlo. Takže klobouk dolů, těším se na pokračování, a upřímně doufám, že si ostatní herní vývojáři při sledování zuřivě psali poznámky. 8/10 ()

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Neuvěřitelné zjevení, které se automaticky zařadí mezi to nejlepší, co nám seriálová tvorba v roce 2021 nadělila. Audiovizuální prezentace je na první dobrou tím nejčitelnějším plusem a i největší buran v umění musí uznale pokývnout hlavou nad prací, kterou animátoři napříč všemi epizodami vypotili... nepamatuji si tak silný vizuální rukopis, kterému nedělá problém i mix několika stylů a to bez ztráty tolika výživných detailů. V kombinace s hudbou, zvukovou paletou efektů a překvapivě samotnou kompozicí a záběrování je Arcane audiovizuální jednička, od které by se druzí měli učit. Mám jako nováček tohoto světa problém vlastně jen s příliš rychlým tempem a hlavně v druhé polovině s urputnou snahou odvyprávět příliš mnoho na příliš malém prostoru. Počáteční výhoda se díky tomu ke konci proměnila v malé zaškobrtnutí (vývojový proces Jayce budiž příkladem) ale jinak je ta práce se scénářem, výstavbou nového fikčního světa, hromady postav a jejich osobních linek - takřka precizní a k dokonalosti chybí vskutku pramálo. Velká paráda, které se nemusí bát jak fanoušci značky, tak zcela nepolíbení. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem uchvácen. Do světa Arcane bych se rozhodně chtěl vydat každý den. Mimochodem, když se každý rozplýval nad úžasnou animací u Spiderman: Into the Spider-verse, tak sem si klepal na čelo, protože jsem nic výjimečného neviděl. Zato propracovanost Arcane je dechberoucí. Každý druhý záběr by se dal okamžitě zarámovat a pověsit nad postel. Teď to úmorné čekání na druhou sérii! ()

Galerie (70)

Zajímavosti (33)

  • V 17. minutě můžeme vidět tetování na zádech. Jedná se o logo metalové kapely Pentakill, jenž pochází právě ze světa „League of Legends“. V roce 2021 vyšlo její 3. plnohodnotné album. (Karlosik_4)
  • V obchodě U Benza je několik předmětů, které odkazují na itemy, jenž se během hry nakupují ke zvýšení statů šampiona. Ve vitrínách lze spatřit Rabadon’s Deathcap a Eye of the Oasis. Rovněž masky představují itemy z obchodu, konkrétně Liandry’s Torment a Haunting Guise. (Luicy)
  • Na zdi jedné z budov lze spatřit roztrhaný plakát odkazující na Corporate Mundo Skin. Samozvaný Dr. Mundo je mimo jiné rovněž obyvatelem města Zaun. (Luicy)

Reklama

Reklama