Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný detektivní seriál, ve kterém je hlavní postavou Emil (Štěpán Benoni) jako vyšetřovatel v elitní jednotce Národní centrály proti organizovanému zločinu. Není to ale typický policista, je nenápadný a introvert. Je sice přátelský, ale nikdo z kolegů moc nestojí o přátelství s ním. Emil nevyniká ve fyzických akcích, zkoušky ze střelby dělává na spodní hranici a s kondičkou je na tom obdobně. „Jak jste si všimli, tak se hodně potí. To ale není můj pot, je umělý. Emil je takový spíš analytik, který pracuje na kriminálce – na ústředí proti organizovanému zločinu – a není zvyklý chodit do terénu. Vlivem nějakých okolností se dostane do akce, a ta dopadne všelijak. K Emilovi se totiž přidá takový pomocník, který mu změní život,“ prozrazuje Štěpán Benoni, který bude mít po svém boku nejen záhadného pomocníka, ale i parťačku Radku (Marta Dancingerová). (TV Prima)

(více)

Recenze (45)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Duch měl potenciál stát se výjimečným seriálovým počinem. Mezi vážně míněnými kriminálkami mohla vyhrát originalita a vtip. Je obrovská škoda, že ji tvůrci nevyužili. Jde totiž o to, že buď mohl seriál hrát na notu nadpřirozena absolutně a toto absurdno započítat i do děje anebo si hrát na seriózní kriminálku s nadpřirozeným jevem. Bohužel tvůrci zvolili to druhé. Místo vtipů a trapasů Emilových sledujeme nejvýš to, kterak se jeho neúspěchům chechtá duch mafiána. Proč kupříkladu není víc využita linka s Emilovou tragickou střelbou? Umím si představit desítky věcí, které by se mu mohly stát a působily by fakt zábavně. Jenže on jde a za pár minut - jinak celý díl, se střílet naučí. A tak je to i s jeho fyzičkou aj. Seriál tak zůstal rozkročen mezi napůl komediálním a napůl seriózně míněným, což dost dobře nejde, když máte kolem sebe mrtvého s kterým komunikujete. Takže Duch je jistě originální v našem českém rybníčku, ale je škoda, že tvůrci nevyužili potenciál a nešli více na dřeň nápadů a neudělali ze seriálu ještě více parodizující a ironickou zábavu. Jinak se mi líbila úvodní znělka, ale naopak dialogy místy trochu vázly a to se týká i spádu děje nebo logiky toho, jak vůbec kriminalisté uvažují. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k přesycenosti televizních obrazovek krimi sériema sem od toho nic nečekal. nakonec mě to s menšíma výtkama u obrazovky udrželo až do konce. Hlavní klad vidim v prostředí, v kterým se odehrávaly příběhy, a jaký zločiny skupina vyšetřovala. Žádný vraždy pro starobní důchod, ze žárlivosti a podobný hovna. Organizovanej zločin byl většinou ten hlavní důvod. Benoni tady sice hraje blbce, ale postupně se s pomocí Predraga osměluje a otrkává. Chválím.60%. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Duch má zajímavý námět - pochopitelně ne originální, a taky skvělého Predraga Bjelace, ale tím klady více méně končí. Záporů je bezpočet. Od rušícího faktu že hlavní hrdina působí jako hňup - dojem podpořil stylem oblékáním i jednáním, přes celkovou trapnost scenáře, až po vyloženě lacinou výpravu. Projednávají se vcelku důležité případy které by v reálu zaměstnaly několik oddělení a desítky lidí, ale v představách producentů má působit důvěryhodně, že si tahle jednotka vystačila s půltuctem tváří. Policie obývá obrovský prázdný barák, a vypadá tak jako krachující firma. Pak si věřte, že to není "jen jako". ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Já příliš české kriminálky nemusím a to z důvodu, že se "nových" krimi seriálů za rok objeví strašně moc. Na ducha jsem koukat také nechtěl, ale Predrag je zajímavý herec a ducha hrál fakt skvěle. První díl mě tedy zaujal, jednak tou strašně kýčovitou akční scénou na začátku, ale i těmi občasnými vtipy. Zbytek policejního týmu nesympatický, Š. Benoni mi jako herec příliš nesedí. Konec byl takový dojemný, jsem ale upřímně rád, že si tvůrci nechali otevřené dveře k nové sérii. 75% ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policajt a duch mafiána řeší případy a zároveň pátrají po jeho vrahovi. Další z řady komediálních krimi seriálů Tv prima, která má plus v Predragu Bjelacovi a jeho hláškách, jistotě slovenských režisérů a zábavné mi přišlo duo Batěk a oceňuju i ty témata případů, které zrcadlí skutečné aktuální kauzy, ale jinak to dopadlo spíš jako vždycky. Ty případy jsou prostě slabší a ikdyž se to snaží, tak to furt atmosférou a vizuálem vypadá jako tuctová tovární produkce Primy. Bjelac mohl být tím, čím je Matásek pro Poldu, ale ten má podporu ve vykreslení celé zábavné party postav a celkově je vtipnější. Mírný nadprůměr v rámci prajmtajmu komerční televize. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Premiéru úvodního dílu sledovalo 1,16 milionu diváků starších 15 let (podíl 27,45 %). (rublik05)
  • Celé interiéry budovy Policie v tomto seriálu byly natáčeny v Olšanské 6 v Praze. Policisté procházejí několika patry v budově bývalého Českého Telecomu a.s., později Cetin a.s., dnes vlastníka budovy Central Group. Zároveň jsou zde natáčeny veškeré scény z kanceláří Policie v seriálu. (petr020202)
  • Když Darko (Predrag Bjelac) odchází na konci epizody z Emilova (Štěpán Benoni) pokoje, tak projde kolem dveří se zrcadlem a v tom zrcadle se také objeví. Jelikož je to ale duch, vidět by v něm být neměl. (SONY_)

Reklama

Reklama