Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by neznal jednu z nejznámějších filmových písniček "Když se načančám". Tuto a další písničky (např. "Taková jsem já", "Princezny jdou si hajnout" či "Nevadí, to zvládnem") si můžete znovu vychutnat v této oblíbené hudební pohádce režiséra J. Adamce, který do hlavních rolí Běly a prince Davida obsadil I. Andrlovou a M. Vladyku. Královský pár si zahráli J. Bohdalová a P. Nárožný. Teď už se ale přenesme do královského sídla. Princ David v zápalu boje při šermu rozbije zrcadlo. Potrestána je však služebná Běla, která je za zrcadla zodpovědná. Ponížená a zklamaná odchází ze zámku. Král se vzápětí rozhodne oženit svého syna. Jak ale vybrat tu pravou princeznu? Pomocí tří úkolů (musí oškrábat brambory, ušít vestu a složit a zazpívat písničku), při jejichž plnění bude princeznám Babetě a Brigitě pomáhat služebná Běla, k nepoznání převlečená v mužském převleku. Kdo nakonec dostane prince za muže, je tedy nasnadě… (Česká televize)

(více)

Recenze (179)

Sosak 

všechny recenze uživatele

Tahle série pohádek s Miroslavem Vladykou má něco do sebe. Patří mezi takový ty zlatý český pohádky z 80. let, který poznáte už jenom třeba podle jednoho statickýho záběru. Aspoň tak je to u mě. Ty moderní většinou dopadly dost blbě, ale u těch starších to tak neplatí. Většinou stojí za to a i když jsou hraný (což často ve výsledku působí rozpačitě), tak se na to dá koukat a nestydět se za herce/scénáristy. ()

melica 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tuto pohádku měla velmi ráda. Když jsem v dospělosti pochopila socialistické řeči o lidech z podhradí, vypadla mi z oka. Pěkná a vtipná pro mě zůstává linie s úkoly pro princezny, které za ně splní zrcadelnice Běla alias synovec Bedřich alias Ivana Andrlová v jedné ze svých krásných pohádkových rolí, a zvláště předvedení písniček před králem (mám radši Kretschmerovou s kordem než "Když se načančám"). Ostatní písničky stojí za prd, a vždycky mi vadilo, že se Bohdalová a Vladyka nezpívají sami. Ovšem musí se této pohádce nechat, že je krásně okostýmovaná, takhle si skutečně představuju pohádkový královský dvůr. Mnohé pozdější pohádky z ponurých hradů a v hnědošedých šatech a la gotika ať se jdou zahrabat. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako nebýt tam Babetka a Když se načančám, je to klasický chalupovský produkt s unylou hlavní hrdinkou a deklamujícím Černochem a rádoby vtipnými postavičkami krále a královny (včetně blábolivého rádce - Bedrna myslím hrál pitomoučkého rádce ve více televizních pohádkách, jež dramaturgoval Jirka Chalupa). Plus snad ještě za hvězdáře, který má udírnu, a taky všechny pěkně na háku. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Říkejme si co chceme, jde prostě o jednu z nejhezčích českých muzikálových pohádek vůbec. Jemný laskavý humor, kterou doplňují satirické poznámky je perfektně dávkovaný. Je krásně vidět, že humorné role herce opravdu baví a užívají si je. Dříve jsem měl pohádku hrozně rád, ať už za to mohl Černoch, Nárožný nebo Andrlová, a nyní ji mám stále rád, protože si na ní najdu opět něco svého. A dost písniček jsou klasiky, které přesáhly hranici pohádek. Škoda jen, že snad pouze Černoch zpíval sám za sebe. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem z téhle pohádky rostl (ale potichu, protože jsem na ni koukal s ženou a zrovna tato je její oblíbená). Dabování písniček bylo o to nesnesitelnější, oč byli herci neschopnější do písniček správně otvírat pusu. Podobně na tom byl kompars, který neuměl slova, a tak jen tak naprázdno otvíral ústa, jako že zpívá. Alespoňže ten Černoch se odzpíval sám. Globálně však nic extrémně špatného ani dechberoucího... 60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Vlastním hlasem ve filmu zpívá pouze Karel Černoch. Za Ivanu Andrlovou zpívala Iveta Bartošová, za Miroslava Vladyku Marcel Zmožek, za Jiřinu Bohdalovou Jitka Zelenková, za Jarmilu Švehlovou Heidi Janků a za Jaroslavu Kretschmerovou Marcela Holanová. (MahYa)
  • V písničce k poslednímu úkolu, převlečené zrcadelnici, říká princezna, že je hloupá, přitom vystupuje jako „Bořivoj“, tedy mělo by být hloupý. (Blekota56)
  • „Vůbec se nezlobím na lidi, kteří mě mají zaškatulkovanou jako princeznu Babetku. Ztvárnila jsem řadu rolí, ale jestliže jsem pro někoho Babetka, tak to taky není špatný,“ uvedla Jarmila Švehlová. (SONY_)

Reklama

Reklama