Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

verbal 

všechny recenze uživatele

Asi nejslavnější současný sestrošuk (pomineme-li LIVINGDEADa) Mikuláš Aules má doma tak hnusnou manželku, že to ze zoufalství raději střelí na červenou a nechá se dobrovolně zavřít. A je z toho vcelku vleklá a nesmyslná pičovina to tom, jaxe rachitický ztvarohovatělý makléř stane téměř přes noc předsedou mexicko-árijského drogového kartelu plného animálních vypatlaných hovad, během jejíž nadmíru přepálených dvou hodin někdo navíc v pozadí permanentně hraje na pilu. Miky je sice spanilý a vůbec, avšak to, že si nechá pod nosem narůst jitrnici a otapetovat hrudní košíček, z něj drsného mukla prostě neudělá, protože se permanentně tváří jako lanisterské princátko, co zrovna před chvíli vyprstilo v karavanu Bryjanu z Tartu a něco mu při tom sežralo ruku. S tímhle kukučem a figurkou modelky Kálvina Klajna by v takovém ZpěvZpěvu dělal negrům děvku, i kdyby tam v prdeli propašoval kamión kontrabandu pro samotného Hitlera. Avšak každé zboží má evidentně svého kupce a je žužu rozkokošné, jak i přes bulvárně přiblblý, recyklovaný a nudný telenovelický scénář a do očí bijící kástingovou minelu ta unylá partička zpocených polonahých pokérovaných ovarových krků a Chajme ve sněhobílých trenýrkách alespoň řádně rozrajcovali našeho homorozumbradu Zadka99, jenž si u toho zjevně i lačně zaadoroval pravačkou. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek. V první třetině si říkáte, že je to strašný béčko, pak se to ale začne dál a dál rozvíjet, začne přibývat drsných scén a je tu čím dál tím víc krve, ale zároveň nás to více vtahuje do samotného příběhu ústředního antihrdiny. Spoiler alert! Jako na rovinu, ten přerod, alespoň tak, jak je podaný ve filmu, není moc realistický a uvěřitelný. Ale opravdu to nakonec diváka i docela vtáhne a na konci jste napjatí, jaké bude tedy rozuzlení. A i když není nijak scénaristicky světoborné, je zde vidět snaha o to se odlišit od podobných příběhů. A to se počítá. Celkově prostě zvláštní film. 3,5* ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lehce přeceňovaný film z vězení, který měl určitě množství kladů, ale je zde i dost věcí co se mi moc nelíbily. Linka v kriminále byla daleko lepší a zajímavější, než ta venku. Některé bitky byly velmi solidně natočené, jiné spíš poněkud úsměvné, herecký výkon hlavního hrdiny jakžtakž ucházející, no jak se říká: Amerika je země nepřeberných možností a do tamního vězení bych se určitě dostat nechtěl – ani do toho českého. Klasický průměr, který mi stačí vidět jen jednou. Zázraky se nekonali... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaná vězeňská pecka s výborným Nikolajem Coster-Waldauem, Jonem Bernthalem a Hardwickem, která krásně spojuje drsné, brutální prostředí vězení, kde je zabíjení na denním pořádku s příběhem gangového bosse po propuštění a jeho bojem nejen s policíí, ale i vnitřními démony. První půlka je výborná a napínavá, naopak druhá už je znatelně horší a zkrátit film o 20 minut, udělali by tvůrci lépe, protože ke konci už se to vleče. Dočkáme se i tří zapamatovatelných scén (vzpoura, vražda v domě a finále), kdy se krví nešetří, agresivita se vystupňovala a napětí bylo vygradováno do maxima, ale po titulkách se cítím, jakoby to všechno vyšumělo do prázdna. Filmařská kvalita, která určitě nenudí, ale od takového potenciálu bych čekal silnější závěrečný pocit. Lepší trojka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

O věrohodnosti příběhu, o věrohodnosti Waldauovy postavy i o věrohodnosti Waldaua v jeho roli si myslím svoje, ale to nic nemění na tom, že většinu času jde o slušně hustoatmosférické kriminální drámko a mnohé záběry jsou příjemně syrové. Nejvíc mě bavily scény z lapáku. Je fajn, že aspoň americký vězeňský systém (na rozdíl od evropských) má zdá se primární funkci trestající a nikoliv (pseudo)nápravnou a tamní basa tedy není žádná ozdravovna. Ale není se pak čemu divit, že slušnej bílej chlap začne radši v zadku nosit balónky s fetem pro Aryan Brotherhood, než aby v něm měl každou chvíli zasunutou negerskou kládu. Až potud parádní film. Ale samozřejmě nebyli by to hollywoodští, aby to zase celé nezprasili nějakou tou svojí přiblble angažovanou pointou, kterou tu ale vůbec nehodlám kriticky rozebírat, ztráta času. P.S.: A s tím digitálně neduživým Waldauem ve 34.minutě to trikmistři kapánek přehnali. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. června 2017 na Los Angeleském FF. (Varan)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Nové Mexiko. Začalo 26.5.2015 v Albuquerque a v Santa Fe. Potom sa nakrúcalo predovšetkým v mestečku Los Lunas. Natáčanie filmu sa začalo 26. mája 2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama