Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (166)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky a herecky solidní minisérie TV Nova o jednom z největších českých sériových vrahů začala fantastickým prvním dílem, ale docválalo to do soudničky, kde hlavní roli nemá Čermákův Roubal, ani Švehlíkův kriminalista, kteří jsou do počtu, ale advokátní koncipientka Kamila Trnková ( takže jak tu někdo poznamenal nejde o Případ Roubal ale Případ Kamila  ). Asi by bylo atraktivnější, kdyby to byla Roubalova nervydrásající krimi jízda, ale ty jeho zločiny jsou jen doplňkovou neurčitou retrospektivou ze soudní síně ( asi proto , že vlastně mu prokázali daleko méně vražd než je mu připisováno ). Režisérka Kopáčová odvedla velmi dobrou práci na maxima scénáře, ale její práce pro ČT je kapku výš. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit, nevidět to v jednom kuse. Nechápu, že to musí drobit. Podobné soudní thrillery miluji. Tohle je pro mne snad první takový počin české provenience. Skvělé zahráno jak Čermákem, tak Švehlíkem i Trnkovou. Havlová moc prostoru neměla. A Čenskému ti parchanti jdou snad sami. Ale celé to bylo dobře zrežírované Terezou Kopáčovou. __________________________________ Syn Roubal zahynul při dopravní nehodě 2012 a Roubal zemřel ve věznici v Karviné na rakovinu 2015... Karma. ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Že kvalitní české seriály dělá jen produkce ČT, to se snaží mimo jiné NOVA vyvrátit touhle minisérií. V podstatě zajímavě rozehrané kriminální drama, které ale tvůrci podcenili. Někdy nestačí jen skutečný námět, chce to mít celou věc i dostatečně uchycenou. Obrovský amatérismus a laxnost v vyobrazení procesních věcí, ať už výslech zadrženého na policejní stanici, tak vůbec proces samotný. Tolik profesně filmových chyb - hudba přes dialogy (specialita TV Nova), dlouhé záběry na jeden pohled kamery, což způsobí často ukousnutý obraz. Ani postavy se nedařilo nějak vykreslit, obzvláště hlavní hrdinka se svojí super schopností používání naslouchátka, že slyší i šepot přes celou místnost. K ní fotřík, který zase v tolika ohledech působí neprofesionálně.. Výsledkem tak je těžce promarněný potenciál a jen další důkaz, že NOVA ještě potřebuje čas, s lepší produkcí by tomu přišlo napětí a daleko větší důraz na vůbec techniky ve filmu. Navíc vůbec není od věci to sestříhat a udělat z toho jeden 90minutový film, aspoň se vyhneme slabším momentům. 60% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3/3 Vlajková loď Voyo originál připomíná všechny ty Rédly a Devadesátky, které už před lety nastartoval Svoboda v Sametových vrazích. O porevoluční kriminalitě je samozřejmě nutné mluvit, nezamlčovat ji, ale je otázka, co nám to přináší v takovém množství seriálů. Navíc, pokud se tvůrci rozhodli více věnovat individuálnímu příběhu mladé obhájkyně v podání Kamily Trnkové, než Roubalovi v podání Čermáka, zůstanou na konci opět jen samé otázky. Je to podobný koncept jako u Hořícího keře, kde hlavní postavou také není Palach, ale právnička Burešová. A to nepovažuju za ideální. Takže nakonec to jediné, co je zde nadprůměrné, je výjimečně skvěle zahraný záporák Jana Čenského. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli je to avizováno, byl jsem zklamaný ze způsobu podání jednoho z našich velkých vražedných případů. Nejvíce v tom, že samotnému pachateli je věnována nejmenší pozornost. Soudní drama není špatně natočené, ovšem okolní omáčka je příliš řídká a občas nechutná. Pevně doufám, že v budoucnu bude případ ukázán z pohledu krimi až horroru s velkým důrazem na život a činy Roubala (i za cenu určité licence). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Kriminalista Jakub (David Švehlík) říká státní zástupkyni Neumannové (Dagmar Havlová) o Roubalovi: „Jezdí bejvalou Havlovou limuzínou.“ Zajímavostí je, že to říká bývalé manželce prezident Havla – Dagmar Havlové. (sator)
  • Roubal (Hynek Čermák) říká, že místo na Šumavě, kde má statek, nazval „Pohádka“, ale toto místo se tak jmenovalo dávno předtím a je zaneseno do mapy jako takzvané pomístní pojmenování. Původně nesla osada jméno Christlhof a vznikla v 16. století, postupně zde byly postaveny tři statky. Původní německý název se dá přeložit jako „křesťanská naděje“. Statek se nachází v katastrálním území Javorná na Šumavě, jeho adresa je Javorná 58. Statek je v dezolátním stavu a filmaři v něm netočili. O negativitě místa bylo natočeno několik dokumentů. Statek vlastní společně dvě rodiny. (sator)
  • Režisérka Tereza Kopáčová nejprve nabídku producentů k režii odmítla, protože se zalekla příběhu o masovém vrahovi. (hansel97)

Reklama

Reklama