Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Marze 

všechny recenze uživatele

Za osmibitovou klasikou je zabava s krasnym vizualem a s hudebnim doprovodem pocitacovych her z 80. let, ktery ucinkuje zabavne. Taron Egerton je vynikajici. Uvidite obchodni smlouvy a etiku obchodovanu, licence, korporatni spionaz, smlouvy,  podezirani, kapitalismus versus socialismus, studena valka, podezirani... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Každý začátek je těžký, ovšem pochopit princip Tetrisu nikoliv. Padajícími dílky o čtyřech čtverečcích se hráč otáčením kolem osy snaží zkompletovat řádek, který následně zmizí a přičte se určitý bodový zisk. S přelomovou hrou přišel počítačový vývojář Alexej Pažitnov. Jenže v Sovětském svazu. A to je pro všemožné herní společnosti ve světě solidní překážka. Urvat si tuhle dojnou krávu snaží i podnikatel s ksichtem Tarona Egertona a s býčí náturou, nicméně u soudruhů z KGB člověk nikdy neví, co mají za lubem. Netuším, zda je to historicky přesné (a je mi to vlastně šumák), každopádně tvůrci kouzelně nastiňují ustrašenou atmosféru totality v tehdejším Sovětském svazu. No, něco o tom víme... Vizuální stránka je moc fajn, příznivce klasických videoher musí těšit. Egerton už poněkolikáté (Rocketman, série Volavka) dokazuje, že má kromě ramen a hezké tváře i obrovské charisma, tvůrci si pohlídali tempo, ačkoliv jde od začátku o jasně nalajnovanou feel-good jednohubku s očekávatelně košatým happy-endem. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Pokud někdo hrál kdy nějakou hru, tak se snad Tetrisu vyhnout nemohl, a proto z nostalgie není špatné tento film vidět. Autoři použili odlehčenou formu zpracování skutečného příběhu pro široké publikum, takže divák znalý tehdejších reálií, musí občas skřípat zuby. Ale naštěstí je z něj cítit nadhled a tak jsem si tuhle zábavnou jízdu mohl užít i já. Hvězdičkami to tentokrát přehánět nebudu a i když je to na hraně mezi 3 a 4, tak se přikloním k nižší známce. A teď je na řadě ještě Rusko, aby natočilo svoji verzi tohoto příběhu a ani bych se tomu nedivil ;-)  [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Wow, to bylo dobré. Bál jsem se trochu že to bude tak zbytečný a tupý film jako Air: Zrození legendy, a nakonec pravý opak - výborné drama, komedie, i velmi milá oslava počátků videoher.  Velmi zábavně a trefně předvedené korporátní i politické machinace které drtí těch pár idealistických nadšenců v napínavém příběhu, který v tandemu s hravou režií nešetří nadsázkou a v při dění v Moskvě přechází do až tak groteskní parodie, že jsem jen čekal kdy se honící se auta změní na pixelové videoherní modely... a pak se přesně tohle stalo, a já se jen řehtal na celé kolo, až do nevyhnutelně šťastného konce. Feel good film roku. 8/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by mě nenapadlo, že hra jako Tetris bude skrývat takový příběh. Ne o jeho vzniku, ale o tom, jak se rozdistribuoval do celého světa. Perfektní, dynamická režie, originální nápady. Bavilo mě to od začátku do konce. Takhle má vypadat v dnešní době natočené čiré dobrodružství. 8 bitové vizuální prvky pak dodávají filmu na nápaditosti a všechno ostatní je k tomu naprosto poctivě odmakáno – hudba, herecké výkony, socialistická atmosféra osmdesátkové Moskvy. K tomu se dozvíte i pár insider informací z vývoje počítačových her. No, co víc si fanoušek počítačových her má přát? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Hru „Tetris“ vymyslel roku 1984 rus Alexej Pažitnov, jež se inspiroval stolní hrou „Pentomino“. (mokki5)
  • Ve filmu dvakrát zazní píseň „Holding Out for a Hero“, a to ve dvou různých jazykových podobách – v japonské a ruské verzi. Japonská verze zazní v čase 00:13:33 a ruská verze zazní v čase 01:00:41. (Yorkcz)
  • Na záberoch, kde sú zobrazené Henkove (Taron Egerton) osobné údaje v jeho cestovnom pase, je hlavné mesto Holandska chybne napísané ako Amsterdamn namiesto Amsterdam. (MikaelSVK)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama