Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

značně přikrášlený a notně zdramatizovaný příběh vzniku jedné z nejslavnějších videoher a jeho následné cesty na konzole Gameboy.  V tomhle případě je úplně jedno, že 99% věcí co se tady dějí se v realitě vůbec nestaly, protože tohle není historický dokument a kdyby se jelo čistě podle skutečnosti, byla by to nejspíš dost nuda. Takhle je to dost zábavný skoro až thriller z konce studené války a svůj účel v tomhle směru plní skvěle. A takovou automobilovou honičku Žigula s Volhou sme tu neměli od Malého pitavala z velkého města...80% ()

slord 

všechny recenze uživatele

Ten Tetris je veľmi fajnová zábavná záležitosť, ktorá je po vizuálnej stránke veľmi hravá a občasné využitie animácie mi prišlo super, napriek tomu komediálnejšiemu podtónu však vie prejsť aj do temnejšieho módu a aj tam mu to ide dobre. Egerton to ťahá na jednotku, ale aj tie vedľajšie postavičky vedia spraviť dojem, aj keď niektoré mi prišli upozadené, napr. Egertonova rodinka či sám tvorca tetrisu. Občas mi prišlo, že film trošku kríval s tempom, hlavne v prostriedku, no nebolo to nič čo by ma príliš otravovalo a vlastne to ubehlo celkom rýchlo a užil som si to. Neviem si predstaviť, že by na túto tému šlo spraviť lepší film, tvorcovia sa s tým slušne vyhrali. **7,5/10** ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Překvapivě napínavé drama o vzniku videoherní legendy Tetris. Netuším, nakolik je pravdivé, ale síla (ehm) komunismu se tady ukazuje naplno. Místy je to sice přitažené za vlasy, jako třeba finální automobilová honička, ale trocha toho napětí přece nikomu nikdy nuškodila. Taron Egerton dokazuje, že patří mezi hereckou špičku a já jsem dospěl k názoru, že bych mnohem raději viděl stovku podobně kvalitních „nízkorozpočtových“ (uvozovky proto, že film stál 80 mil.) filmů, než jeden další komiksový blockbuster. Bohužel toho se asi nedožiju. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Celý film je o třech stranách, které se v Sovětském svazu přetahují o získání licencí na Tetris. Rusáci jsou tam vyobrazení poněkud skanzenovitě. Není to úplně navážno, ale ani ne přímo řachanda, takže jsem nevěděl jestli se jich bát, nebo se jim smát. Navíc Taron Edgerton v hlavní roli mi na to nějak neseděl. Vůbec jsem mu nevěřil, že je to fotr od rodiny někde v Japonsku. Prostě je to celé tak nějak mezi, tak hodnotím stejně tak. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Každý začátek je těžký, ovšem pochopit princip Tetrisu nikoliv. Padajícími dílky o čtyřech čtverečcích se hráč otáčením kolem osy snaží zkompletovat řádek, který následně zmizí a přičte se určitý bodový zisk. S přelomovou hrou přišel počítačový vývojář Alexej Pažitnov. Jenže v Sovětském svazu. A to je pro všemožné herní společnosti ve světě solidní překážka. Urvat si tuhle dojnou krávu snaží i podnikatel s ksichtem Tarona Egertona a s býčí náturou, nicméně u soudruhů z KGB člověk nikdy neví, co mají za lubem. Netuším, zda je to historicky přesné (a je mi to vlastně šumák), každopádně tvůrci kouzelně nastiňují ustrašenou atmosféru totality v tehdejším Sovětském svazu. No, něco o tom víme... Vizuální stránka je moc fajn, příznivce klasických videoher musí těšit. Egerton už poněkolikáté (Rocketman, série Volavka) dokazuje, že má kromě ramen a hezké tváře i obrovské charisma, tvůrci si pohlídali tempo, ačkoliv jde od začátku o jasně nalajnovanou feel-good jednohubku s očekávatelně košatým happy-endem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • V čase 01:50:00 slyšíme skladbu „Opportunities (Let's Make Lots of Money)“ od brtské kapely Pet Shop Boys, která vyšla v roce 1986 na jejich debutovém albu nazvaném „Please“. (Trajektt)
  • V čase 00:37:30 můžeme vidět letadlo Bombardier Challenger 604 a jeho imatrikulaci G-FABO. Toto letadlo bylo vyrobeno až v roce 2001, více jak 10 let po událostech ve filmu. (Ed4)
  • Hru „Tetris“ vymyslel roku 1984 rus Alexej Pažitnov, jež se inspiroval stolní hrou „Pentomino“. (mokki5)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama