Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Příběhy prohnaných podnikatelů jsou vždycky zajímavé, ale Tetris nemá to správné tempo. Celý příběh jeho distribuce do světa je pochopitelně zajímavý, ale některé pasáže podle mě celou zápletku brzdily, případně se daly odvyprávět jinak. Celkem klišovitá zápletka, kdy otec nestihne besídku své dcery, působí na sílu a i onen závěrečný únik z Ruska nebyl něčím, co bychom tu již 100x neviděli. Souboj jednotlivých politik, ať už firemních nebo mezistátních ale zpracován špatně nebyl a celé obsazení bylo taktéž povedené. Osobně bych to zkrátil o 15-20 minut, aby to bylo o trošku svižnější. Takhle tomu dávám 70 % ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Tetris je výborným příběhem o fungování SSSR, Ruska a podobných totalitních zemí. Táhne hereckým výkonem Tarona Egertona, hravým art-stylem, kreativní režií, střihem a hravou tetrisem obohacenou hudbou. Ani nevím, kde je problém, proč tomu nedát plné hodnocení, ale asi to bude málo dořešených linek a málo prostoru. Upřímně nevím, tuhle recenzi píšu ve dvě ráno asi 14 hodin po tom, co jsem film viděl. Co vím je fakt, že tenhle film si zaslouží pozornost a nedivil bych se, kdyby skončil v mé topce na konci roku. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná záležitost, která až na pár menších zádrhelů ubíhá přesně tak jak se od ní očekává. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat snímek Tetris, který nám dokazuje, že na pozadí této legendární hry se odehrávaly zcela nepředvídatelné politické machinace, které byste zde rozhodně neočekávali. Na první pohled vás zde zaujme atraktivní osmibitová ikonografika, hravá režie a přesvědčivé herecké výkony, které celému tomuto koktejlu dodávají ten patřičný dobový nádech. Za zmínku rovněž stojí i jedna nečekaná automobilová honička a precizní soundtrack, na jehož vlnách se vrátíte nostalgicky zpátky v čase. Snad jediným neduhem tedy bohužel zůstává olbřímí stopáž, v níž lze najít několik hluchých a zbytečných scén. Avšak až na tento detail se stále jedná o perfektní filmovou jízdu na volné odpoledne, po níž budete mít neodolatelnou chuť jít a znovu si tuto herní klasiku zahrát. Skvělá práce! (Apple TV+) „Good ideas have no borders.“ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

značně přikrášlený a notně zdramatizovaný příběh vzniku jedné z nejslavnějších videoher a jeho následné cesty na konzole Gameboy.  V tomhle případě je úplně jedno, že 99% věcí co se tady dějí se v realitě vůbec nestaly, protože tohle není historický dokument a kdyby se jelo čistě podle skutečnosti, byla by to nejspíš dost nuda. Takhle je to dost zábavný skoro až thriller z konce studené války a svůj účel v tomhle směru plní skvěle. A takovou automobilovou honičku Žigula s Volhou sme tu neměli od Malého pitavala z velkého města...80% ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Veľmi hravý a nápaditý film, ktorý pri svojej téme doslova prekvapuje na všetkých frontoch. Režijne zvládnuté na jednotku, výborný soundtrack, príjemné a vskutku hravé finesy a dokonalé herecké výkony. Egerton si to doslova užíval. Čo to má spoločné s reálnymi skutočnosťami je otázne, ale s veľkou pravdepodobnosťou málo. Jednoducho...výborne vyskladaný film, ktorý chytí a nepustí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • V 59. minutě, když se Henk (Taron Egerton) se svým průvodcem ocitne na diskotéce, můžeme slyšet skladbu „The Final Countdown“ od švédské rockové kapely Europe, která vyšla v roce 1986 na stejnojmenném albu. (Trajektt)
  • Ve filmu za Akemi Rogers (Ayane Nagabuchi) přišli ruští velvyslanci v Japonsku s výhružkou, aby se manžel vrátil domů. Ve skutečnosti se tohle nikdy nestalo. (Yorkcz)
  • "Tetris" z roku 1984 bol najpredávanejšou videohrou všetkých čias od roku 1993 do roku 2020, kedy ju prekonal "Minecraft" (2009). (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno