Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ DO TOHO PŮJDEME, BUDEME ZA VODOU…“ Jako všechny tyhle filmy o sociálních sítích, počítačích, mapách… baví, když vás chytne ten příběh člověka, kterej za tím stojí. A bacha - tady je to navíc i lekce z politický historie! Svižný, napínavější než kdejakej  thriller a nesoucí fajn 8 bitovou stopu. Pičo vole, debilní TETRIS!? ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Tetris vyvinul v roce 1984 ruský programátor a vývojář Alexej Pažitnov pro sovětský počítač Elektronika 60. 2.) Hry se prodalo více než 170 milionů kusů a je zapsána v Guinnessově knize rekordů jako nejportovanější videohra světa. 3.) Thx za titule „Karel Himmer“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Svižně, napínavě a hravě podané dvouhodinové handrkování se o autorských smlouvách, které zasazením do komunistické Moskvy, zapojením KGB a závěrečnou honičkou nabývá až bondovských rozměrů. Trochu zadrhne jen ve třetí čtvrtině, kdy je toho handrkování už trochu moc. Osmibitové animace, osmdesátkové hity a Taron Egerton celou dobu zábavně imitující Leonarda DiCapria. Netflix se může od AppleTV učit, jak udělat dobrý film za rozumné peníze (80 mega). ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Veľmi hravý a nápaditý film, ktorý pri svojej téme doslova prekvapuje na všetkých frontoch. Režijne zvládnuté na jednotku, výborný soundtrack, príjemné a vskutku hravé finesy a dokonalé herecké výkony. Egerton si to doslova užíval. Čo to má spoločné s reálnymi skutočnosťami je otázne, ale s veľkou pravdepodobnosťou málo. Jednoducho...výborne vyskladaný film, ktorý chytí a nepustí. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Kto by to čakal, že od filmu s názvom Tetris dostane drámu/thriller zo studenej vojny a sondu do prehnitého komunizmu v Rusku (ako aktuálne kvôli práve prebiehajúcim udalostiam na Ukrajine). Ale za to pomerne štýlovú sondu, kde režisér Jon S. Baird pretavil pomerne nudnú a prekombinovanú story o tom ako sa legendárny Tetris dostal z Ruska do zvyšku sveta do svižného a nápaditého filmu plného trefnej pixelovej grafiky (automobilová naháňačka v závere sa radí k tomu najoriginálnejšiemu za tento rok), podporenú skvelým soundtrackom z 80s a opäť skvelým Taronom Egertonom v hlavnej úlohe. Namiesto nudnej biografie sme tak dostali svižný prevažne dialógový film, ktorý aj takto ukecanú story dokáže nakopnúť vtipnými montážami tam kde to je potrebné a svižným tempom odrozprávať príbeh Tetrisu na dvojhodinovej stopáži. CELKOVO: 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyznať sa v ekonomických kľučkách, biznisových podrazoch a presnejšie v dobových reáliách, bol by som maximálne nadšený. Má to perfektne oproti šedej realite upgradeovanú zápletku, super casting a skvele to graduje. Vzhľadom na všadeprítomný nadhľad nemožno tvorcom vyčítať to, že ide pomaly o nerdovskú verziu Jamesa Bonda s mustážou, práve naopak, absolvovať jednotlivé levely a držať palce hráčovi číslo jedna bolo oveľa zábavnejšie, než by to bolo v prípade serióznej drámy. Taron Egerton tu vyzerá ako Luke Perry. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • V čase 01:50:00 slyšíme skladbu „Opportunities (Let's Make Lots of Money)“ od brtské kapely Pet Shop Boys, která vyšla v roce 1986 na jejich debutovém albu nazvaném „Please“. (Trajektt)
  • V 59. minutě, když se Henk (Taron Egerton) se svým průvodcem ocitne na diskotéce, můžeme slyšet skladbu „The Final Countdown“ od švédské rockové kapely Europe, která vyšla v roce 1986 na stejnojmenném albu. (Trajektt)
  • Obsadenie Egertona, waleského herca anglického pôvodu, do úlohy Rogersa, ktorý je čiastočne indonézskeho pôvodu, bolo kritizované ako "bielenie postavy", tzv. whitewashing. (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama