Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Zábavná jednohubka, ktorá prináša niečo úplne iné, ako som čakal a preto je pre mňa naozaj solídnym, ale v podstate aj veľmi milým prekvapením... Pôvodne som si myslel, že Tetris bude iba o vytváraní a postupnom predávaní danej hry, ale on bol nakoniec o niečom úplne inom. Celý príbeh tohto svetoznámeho fenoménu bol vo filmovom spracovaní (a v rámci možností) podaný tým najzaujímavejším (a zároveň asi aj najmenej vierohodným) spôsobom. Ale to vôbec nevadí, pretože aj napriek tomu je tento film asi rovnako návykový ako pôvodná hra. Už v prvých minútach som nemal najmenší problém ponoriť sa do hlavného príbehu a postupom času táto pútavosť už iba stále viac a viac rástla. Najväčšiu zásluhu na tom majú trefný herný soundtrack a občasné vloženie animácie, vďaka ktorým vás Tetris pohltí ešte viac. Jediným problémom je asi iba tempo, ktoré miestami trochu spomaľuje (no aj napriek tomu ubehne celý film pomerne rýchlo), ale inak nemám, čo vytknúť... Ako som už povedal, lepší film o distribúcii najpopulárnejšej hry v histórii už naozaj spraviť nešlo, tvorcovia tu dotiahli takmer všetko na maximum. Dávam 8 game-boyov z 10, naozaj som si to užil... _____________ "I played Tetris for five minutes. I still see falling blocks in my dreams." ()

slord 

všechny recenze uživatele

Ten Tetris je veľmi fajnová zábavná záležitosť, ktorá je po vizuálnej stránke veľmi hravá a občasné využitie animácie mi prišlo super, napriek tomu komediálnejšiemu podtónu však vie prejsť aj do temnejšieho módu a aj tam mu to ide dobre. Egerton to ťahá na jednotku, ale aj tie vedľajšie postavičky vedia spraviť dojem, aj keď niektoré mi prišli upozadené, napr. Egertonova rodinka či sám tvorca tetrisu. Občas mi prišlo, že film trošku kríval s tempom, hlavne v prostriedku, no nebolo to nič čo by ma príliš otravovalo a vlastne to ubehlo celkom rýchlo a užil som si to. Neviem si predstaviť, že by na túto tému šlo spraviť lepší film, tvorcovia sa s tým slušne vyhrali. **7,5/10** ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by mě nenapadlo, že hra jako Tetris bude skrývat takový příběh. Ne o jeho vzniku, ale o tom, jak se rozdistribuoval do celého světa. Perfektní, dynamická režie, originální nápady. Bavilo mě to od začátku do konce. Takhle má vypadat v dnešní době natočené čiré dobrodružství. 8 bitové vizuální prvky pak dodávají filmu na nápaditosti a všechno ostatní je k tomu naprosto poctivě odmakáno – hudba, herecké výkony, socialistická atmosféra osmdesátkové Moskvy. K tomu se dozvíte i pár insider informací z vývoje počítačových her. No, co víc si fanoušek počítačových her má přát? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Režisér Jon S. Baird našiel ďalšiu zaujímavú historku z histórie ale zase ju dvakrát vydarene nepodal. Prvá polovica filmu, v ktorej sa má budovať hierarchia a charaktery všetkých tých žralokov, ktorí predávajú licencie na videohry, je dosť nudná a ani jedna z tých postáv mi neprirástla k srdcu natoľko, aby som jej fandil. Našťastie v druhej polovici filmu sú udalosti natoľko šialené a zábavné, že je to napínavé samo o sebe, bez ohľadu na to ako to dopadne. Samozrejme je to klasický Hollywood, takže všetky záporné postavy sú náležite potrestané a tých pár idiotov s dobrým srdcom dôjde k happyendu. Celkovo to je ok jednohubka o videohre, ktorú aj u nás začiatkom deväťdesiatok hrali všetci. Od detí po rodičov. V tom mal hlavný hrdina svätú pravdu. 6/10. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento film mě skutečně zaujal. Ani bych neřekl, že má tato legendární hra tak zajímavý příběh. Snaží se zmapovat její cestu, a to hlavně po té právní stránce. Získat na ni práva nebylo totiž vůbec jednoduché, protože byla z Ruska. Taron Egerton tu skvěle hraje obchodníka, který se snaží práva na hru získat. Není to jednoduchý úkol, protože má o hru zájem víc společností. Většina filmu se odehrává právě v Rusku, kde probíhá vyjednávání, které jim tajná služba zrovna moc neulehčuje. Je tam i občas hezky použitá 8bitová grafika. Programátoři si jistě přijdou na své. I hudba je tam dobře zvolená. "Co je Nintendo?" :D ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Henk (Taron Egerton) na začátku filmu říká, že vidí kostky i ve snu. „Tetris effect“ je skutečný fenomén popsaný v roce 1994 novinářem Jeffrey Goldsmithem, který odkazuje na nedobrovolné „halucinování“ nebo denní snění. (HellFire)
  • Videoherní společnost Atari vyrobila asi 300 000 kopií „Tetrisu“ pro konzoli Nintendo Entertainment System. Jakmile vyšlo najevo, že nevlastní práva k distribuci, byli nuceni produkci přerušit. Tahle verze hry je nyní považována za sběratelskou raritu a jednu z nejcennějších komodit z produkce Atari. (HellFire)
  • Prezident Nintenda Hiroshi Yamauchi nebyl nikdy náruživým hráčem videoher, proto požádal svého dvorního programátora Shigeru Miyamota, který pracoval na hrách jako „Super Mario“ a „Legend of Zelda“, aby vyzkoušel „Tetris“ a řekl mu, jestli je hra dobrá. O pár dnů později Miyamoto potvrdil, že „Tetris“ bude hit, protože „hry se nemohli nabažit sekretářky ani účetní“. (HellFire)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama