Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tetris Jona S. Bairda mohl skončit jako naprostá fraška, výsledek je ovšem zábavná záležitost, která je v součtu možná až příliš thrillerem ze studené války, zábavnost ovšem v součtu převažuje. Výsledkem je nejspíš ten nejlepší film, který na základě tohoto námětu mohl vzniknout.... Více zde ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Lidi se nemění a historie se opakuje. Když jsou cejtit prachy, i ten největší světák zaprodá střechu nad hlavou a komouši si začnou hrát na kapitalisty. Cesta za distribucí tetratenisu byla trnitá, Baird vše podává v tempu, zábavně, hollywoodsky správně, připrogramuje pár grafických fíčur, navrch hodí perfektně naprogramovaného Egertona a je z toho překvapivý zábavný mix na páteční večer. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film roku 2023! Příběh byl sám o sobě zajímavý (a mě neznámý), napínavý, ruské reálie mrazivé a herci absolutně realističtí, je to však navíc velmi originálně, místy až doslova pixelově natočené, což je super! Prťata sledovala se mnou, užívala si a prožívala film od začátku až do samotného závěru a na rozdíl ode mě oceňovala i hudbu a celkově herní prostředí. Je jim 14 a ví o tom víc, než já :). ■ P.S. Jestli byla Moskva doopravdy kompletně udělaná v počítači, jak v podcastu hovoří František Fuka, pak velký respekt k tvůrcům! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

No jo, taky jsem Tetris hrál od rána do noci. Popravdě jsem netušil, že měl tak pohnutý osud. Baird a spol. dokázali z historického exkurzu udělat neuvěřitelně zábavný film. Chytře přizpůsobili události tak, aby snímek neztrácel tempo a dokonce tam propašovali i automobilovou honičku z ušetřených peněz za geniální pixelové vsuvky. Dobré nápady neznají hranic. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z povzdálí ne moc lákavý projekt a moc se mi do něj nechtělo, i když jsem ho měl týden uložený na Apple TV Plus a věděl jsem, že bude dobrý. Ale výsledek mě stejně překvapil, jelikož to krásně uteklo a navíc to bylo tak napínavé, že jsem si ukousal všechny nehty na rukou. Jistěže je to dramatická licence, mnoho věcí z filmu se takto nestalo a ani stát nemohlo, ale jako film to funguje parádně. Taron Egerton se do role skvěle hodí (čert vem whitewashing) a v produkci Marv Matthew Vaughna to ani nemohlo dopadnout špatně, leč to nakonec dopadlo dokonce výborně. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Videoherní společnost Atari vyrobila asi 300 000 kopií „Tetrisu“ pro konzoli Nintendo Entertainment System. Jakmile vyšlo najevo, že nevlastní práva k distribuci, byli nuceni produkci přerušit. Tahle verze hry je nyní považována za sběratelskou raritu a jednu z nejcennějších komodit z produkce Atari. (HellFire)
  • "Tetris" z roku 1984 bol najpredávanejšou videohrou všetkých čias od roku 1993 do roku 2020, kedy ju prekonal "Minecraft" (2009). (Arsenal83)
  • Na záberoch, kde sú zobrazené Henkove (Taron Egerton) osobné údaje v jeho cestovnom pase, je hlavné mesto Holandska chybne napísané ako Amsterdamn namiesto Amsterdam. (MikaelSVK)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama