Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Dúfam, že je Kingova predloha ďaleko väčšia zábava v čítaní, ako toto filmárske fopá. Jaeden Martell je veľký sympaťák, Ja verím, že má na plátne budúcnosť, len sa musí zásadne vyhýbať doslova a do písmena takýmto extrémne nevýrazným, bezduchým kokotinám, bez akéhokoľvek režijného zásahu, ktoré by dokázali čo i len minimálne pracovať s atmosférou či napätím. Nie vždy totiž stačí zajakávať sa, či hádzať mimikou a robiť zo seba obeť, ako vo veľmi solídnom "Defending Jacob". Normálne som ostal zarazený, aký mdlý zážitok "Mr. Harrigan's Phone" ponúkal, pričom tu absolútne nehrá rolu fakt, že je samotný snímok zaradený do horor žánru. Toto tu ani nemusíme rozoberať. Toto nie, že nie je horor, toto je len akési mysteriózne "neviem čo" pre diváka, ktorý je tak skromný, že mu stačí hotdog bez klobásy. Každopádne, za všetko hovorí status zaradenia do "PG-13". Najprv som aj myslel, že dám jednu "jagavú", no keďže ma samotný snímok len vytáčal svojou drasticky podanou nudou, budem nemilosrdný .. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Kto filmu priradil žáner horor ho na 100% nevidel, pretože horor to nie je ani omylom...  Najväčším pozitívom filmu sú herci: Donald Sutherland (tak ako mu hovorí Martell v 1 scéne) "aj keď je už viditeľne na pokraji síl a zoslabnutý, tak z neho vyžaruje istá sila" a po dlhom čase som ho videl v poriadnej úlohe. A znova potvrdil, že je to kvalitný herec, podobne ako jeho filmový parťák Jaeden Martell (známy hlavne z IT). Páni majú medzi sebou fajn chémiu a ich vzájomné rozhovory sú najlepšími pasážami inak dosť pomalej drámy, ktorá neprekvapuje, nedesí, nešokuje ani ničím extra neinovuje. Proste len tak voľne plynie a dosť povrchne zabrdne do viacerých možných oblastí vývoja, pričom žiadnej z nich sa nevenuje do hĺbky. Ale i keď je to film z kategórie "dokopy sa tu vlastne nič nedeje" nebola to vyslovená nuda a na jedno pozretie ma to nijako nepohoršilo (sám vlastne ani neviem prečo, pretože to ako nuda podľa popisu znie). Čiže ako jednohubka okej, ale film ktorý by som niekomu odporučil Telefon pana Harrigana 100% nie je. 50% ()

Reklama

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Horor ani thriller to není. Je to spíš takový drama o klukovi kterýmu umře starý kámoš a on se s tím neumí moc vypořádat, dochodí školu, přihlásí se na univerzitu, protože nebožtík mu odkázal peníze na studium. Mezitím se udějou dvě podivný úmrtí.  Konec. Ale tím neříkám že je to blbý film, je to zajímavý, dobře zahraný ale jako by tvůrci nevěděli čím chtějí aby ten film byl. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dávám lepší 3*. Narovinu jsem nevěděla, že je to povídka od KInga. Hodně mě to vtáhlo, je to zajímavý, hlavní představitel Martell mě hodně oslovil, ten film má hodně zajímavou myšlenku - jak bychom na to reagovali, kdybys mě měli takové možnosti, jako mladý "kluk"? Jak jsem jednou už řešila - štve mě, že ten telefon když zvonil - tak ho nezvedl - mě by vážně zajímalo, co by se ozvalo na druhé straně, když by to zvedl! Myšlenka ohledně toho, že telefony jsou zkáza lidstva - stručně, jasně, ale zajímavě podáno, protože s tím naprosto souhlasím. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté, pro příznivce strašidelných hororů tohle...zkrátka není. Jsem velmi mile překvapen, jak skvěle se podařilo (v což jsem nijak nedoufal) převést Kingovu povídku do filmové řeči. Kdo zná jeho tvorbu, dobře ví, že King je především vypravěč a mistr psychologického dramatu. To hlavní stojí na dialozích postav a jejich následném jednání. Sledovat naslouchajícího Harrigana a předčítajícího Craiga a jejich následné rozhovory bylo tak dokonalé, až mi bylo líto, když jejich setkání skončila. Lehce Faustovské téma, zodpovědnost, vina, moc peněz, přátelství, porozumění, samota, hledání a nacházení. Hrůza zde není prvoplánová, nýbrž je tak trochu pod kůží. A naprosto rozumím nepochopení filmu i tomu, že kdo čekal nějakou bubákovinu, která se nabízela, ale naštěstí zůstal snímek při zemi, musí být zklamán. Ale ať psal King o upírech, vlkodlacích nebo monstrech z vesmíru, tak vždy byl na prvním místě příběh lidí konajících dobro či zlo, mýlících se, hledajících a mnohdy troskotajících. Výborný vizuál a slušná hudba. Spokojenost, ale těm, co by chtěli prvoplánovou hrůzu, film nedoporučuji. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno