Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Opomenu-li krajně nezajímavý úvod do děje a čínských problémů, tak se jednalo o vynikající film. Výcvik v shaolinském chrámu, který naštěstí zabírá většinu stopáže, neměl nejmenších nedostatků. Krásně se mi dařilo z něj nasávat nádhernou atmosféru a vzhledem k tomu, že jsem úžasný, tak jsem se dokázal i lecčemu přiučit z pouhého pozorování. Moji pozornost drželo přikovanou na obrazovce zejména očekávání, co našeho hrdinu ve které komnatě čeká. Nevím, kde tvůrci čerpali, ale krásně si s tím vyhráli. Rozhodně bych se nestyděl snímek komukoli doporučit jakožto nenáročné zpříjemnění kteréhokoli odpoledne. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Film.. který určitě stojí za to vidět (především dabovaná verze od Intersonic). Sice nejsem žádný specialista na Shaolin a Kung-fu žánr ve filmech, ale patří určitě na svojí dobu k těm nejlépe natočeným. Pár scén je velmi legračních...Po hudební stránce nemám námitky. Naopak celková zvuková stránka pěkně vykresluje celkový děj. Spoiler:Když se San te snaží přejít po vodě...snaží se podvádět, ostatní mniši se mu smějí...nemá chybu.Za velmi drastickou a bolestivou scénu vidím v přechodu přes překážky pytle s pískem - "hlavičkování". Jako velmi pozoruhodnou a zajímavou scénu pokládám - když se San te dozvídá o smrti otce. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by na šaolinský trénink "hlaviček" s pytli plnými písku říkal v dnešní době neurolog, potažmo chiropraktik, ale po jeho absolvování by se před Liu Yu-tem posral strachy i Tomáš Řepka :o) Jinak nutno říct, že bez toho stěžejního tréninku by se tenhle film stal jednou z mnoha zapomenutelných kung-fu mlátiček, ale právě těch 40 minut zábavného a nápaditého drilu z něj dělá žánrový pamlsek. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

len málo filmov na vás dokáže zapôsobiť tak, že si ich hneď po skončení chcete pozrieť ešte raz. v mladosti to v mojom prípade spôsobil film (dnes to tak už nie je, ale i tak si ho stále rád pozriem), ktorý je podľa mňa najlepší zo série so slovom shaolin v názve a to 36 komnat shaolinu. dej nie je príliš komplikovaný, ale čo ma vždy uchvacovalo a čo na tomto filme milujem sú rôzne skúšky, ktorými hrdina yu-te bude musieť prejsť, aby sa mohol stať plnohodnotným sholinským bojovníkom. je to staré, je to jednoduché, ale je to film na ktorý sa len tak nezabúda (a tiež inšpirácia pre rôzne chmaty, ktoré sa dajú otestovať na mladších súrodencoch:-)) ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších Shaolinů, kde uvidíme množství bojů, sáhodlouhý trénink v jednotlivých komnatách shaolinského kláštera a taky Liu Yu-Teho, který se potácí od počátků výcviku a nakonec se z něj stane mistr nové komnaty. Příběh je dobrý, hlavní záporák taky něco umí a film má 115min, takže o zábavu je dlouze postaráno a stopáž byla využita dokonale. Nenudil jsem se ani minutu. 90% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)
  • V Česko-Slovensku bol film prvýkrát distribuovaný na VHS v skrátenej verzii (cca 82 min), ktorá neobsahovala scénu v 1. komnate, zábery so symbolom svastiky a ani niektoré ďalšie scény. (Piri)

Reklama

Reklama