Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

salfa72 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších kung fu filmů, který jsem kdy viděl i přesto, že v něm není tolik kung fu soubojů, jako v jiných kung fu filmech a spíše se věnuje tréningu bojového umění, jde o jeden z mála filmů, který viděli i ti, co se běžně o asijskou kinematografii moc nezajímají. Slavný akční choreograf a režisér Lau Kar-Leung obsadil do hlavní role mnicha San Te svého adoptivního bratra Gordona Liu, což se s odstupem času ukázalo jako skvělý tah. Hlavního padoucha generála Tien Ta si zde zahrála ikonou tohoto subžánru Lo Lieh, v menší roličce mlynáře šestky se na konci filmu objeví další známý herec Wang Yu, v roli generála Yina (kterého popraví na začátku filmu) se představil další člen z hereckého klanu Lau (Lau Kar-Wing). ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Většina filmů žánru kung-fu mi přijde nechtěně velice komická, zde jsou takto zábavné pouze heky a vzdechy bojovníků. Jedná se o sympatickou pohádku, v níž dobro vítězí nad zlem. Film postrádá obvyklou křečovitost většiny zástupců svého žánru, nic zásadně nepřehání, takže je na něj příjemné pokoukání. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zhlédnout tento kultovní snímek v době, kdy mi bylo nějakých 7-10 let, byl bych z něj dost možná paf a řadil bych ho mezi své oblíbené kung fu filmy. V nynějších časech už ale tak dobře nefunguje a jeho kouzlo není zdaleka tak silné, jaké mohlo být před 20 a více lety. Pln čerstvých zážitků ze své návštěvy shaolinského kláštera a pocty trénovat s jedním z mnichů, dávám 3*, byť obraz skutečného kláštera a toho filmového, zvláště pak v současné době, je poněkud někde jinde. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Starý kung-fu film, který se jeví býti snad ještě starším a tím více, či méně znesnadňuje dnešnímu diváku pořádně si jej užít. Na mysli mám kromě překonaných efektů i jakýsi rutinní a zdlouhavý způsob vyprávění, který dělá úvod nezáživným, třebaže samotný děj stupidní rozhodně není. Avšak komnaty Šaolinu už mají zcela odlišné kouzlo, trénink je drsný, atmosféra vznešená a když dojde na samotné souboje, je to lahůdka (speciálně vznik boje s trojdílnou tyčí). Absence efektů a líný střih se zde naopak maximálně vyplácí, choreografie vypadá reálně a hlavně vše je přehledné a efektní. 7/10 ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Pěkná fightmovie, na kterou se dobře dívá, je zábavná a souboje jsou opravdu vymakané. Pekelná choreografie, dlouhé záběry a střih nezadrhává. Sama o sobě kamera pro mě byla dost příjemné překvapení. Ale je to prostě pohádka. Hodně naivní pohádka kterou nikdo nemůže vzít vážně. Jako zábava ovšem uspěla. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)
  • V Česko-Slovensku bol film prvýkrát distribuovaný na VHS v skrátenej verzii (cca 82 min), ktorá neobsahovala scénu v 1. komnate, zábery so symbolom svastiky a ani niektoré ďalšie scény. (Piri)
  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)

Reklama

Reklama