Reklama

Reklama

Boy Kills World

  • USA Boy Kills World (více)
Trailer 1

Píše se nedaleká postapokalyptická budoucnost a městu, kde žije, vládne zkorumpovaná dynastie v čele s Hildou Van Der Koy. Právě ona mu zabila matku i sestru a nechala ho navždy umlčet a ohluchnout. Jeho jediným přáním a posláním je vidět ji umírat v bolestech. A udělá pro to cokoli. Aby přežil, naučí se odezírat ze rtů. Aby se pomstil, podrobí se drsnému výcviku tajemného šamana. Vedený hlasem své oblíbené videohry z dětství se stává nástrojem smrti, který už nic nezastaví. A v předvečer brutálního vybíjení oponentů, která patří k Hildiným každoročním kratochvílím, rozpoutá krvavá jatka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (110)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ublížený pláč zdejších rádoby erudovaných kritiků nad absencí slušného scénáře je poměrně úsměvný, jelikož Boy Kills World doručuje přesně to, co se od něj očekávalo už od prvního traileru. Režisér Moritz Mohr celý projekt pojal jako šílenou akční laskominu s videoherními prvky, jejíž lineární postup mi nostalgicky připomněl některé staré hry. Jste zde tedy doslova vhozeni do středu dění, je Vám představena základní kostra příběhu, důležité postavy s jejich motivacemi a to je všechno. Dále to je jen přehlídka vtahující fyzické akce, neuvěřitelných kamerových veletočů, přepálených gagů a neokoukaného uchopení akčních principů. A právě o to jde v tomto snímku především – je to bizarní krvavé jeviště, na němž se odehrává vizuálně vysoustružený souboj na život a na smrt za použití všech myslitelných prostředků – zejména jednoho struhadla na sýr. Pokud tedy hledáte nenáročnou akční podívanou, na níž jde vidět tvůrčí láska k řemeslu (a k makronkám), zde jste opravdu správně. Boy Kills World je totiž přesně tím zábavně ujetým filmem, jakých je poslední dobou bohužel velmi poskrovnu. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „Insert crazy action montage!“ ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Trapná slátanina, která se snaží být hrozně cool akční laskominou, ale vůbec to nefunguje. Tvůrce chtěl natočit videogame-like vybíječku o klukovi, který je takovým instrumentem na zabíjení, že je schopen se probojovat zástupy nepřátel a sejmout autoritáře. Odehrává se to v jakési neurčité totalitě, jejíž ozbrojené složky připomínaj spíš Kazmovo bodyguardy. Celé je to hrozně naivní, nevěrohodné, vyumělkované, plytké a pseudostylové. V tomhle duchu se tedy nenese jen scénář, nýbrž i ta akce: Jde příliš vidět, že boje jsou nacvičené tanečky, kde postavy efektně hopsaj, dělaj přemety a otočky, že to nepřátelům s útočnými puškami znemožňuje je zastřelit. Mně to ovšem přišlo pozérské a trapné. Jsem fanda akčního žánru, ale tohle je zhruba na úrovni Kate, takže pochcat. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Parádní vysokooktanová jízda. Fakt mě mrzí že tohle jsem v kině nestihl, protože jsem si to užil víc než třeba ten problematický Fall Guy. Fantasticky natočená akce která letos překonává všechno včetně snad i Monkey Man - který je teda lepší film čistě proto že není jen ujetou hovadinou a má i nějaké ty umělecké ambice. Tady je příběh samozřejmě praštěný moc, ale velmi zábavným způsobem, připomíná mi tím starý Stathamův Crank. No ale stejně jako Dev Patel se tu režisér Moritz Mohr uvedl hodně kulervoucím debutem. A obzvlášť velkou radost mi tu dělá Yayan Ruhian v turbomódu a zase s karambitem v ruce, je neuvěřitelné co ten chlap dokáže předvádět ve svych pětapadesáti, jede nekompromisně jak tehdy v už třináct let starém Raidu. 8/10 ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Boy kills brain aka Kill DeBill. Tak tady čtu, že prý trvalo dlouhých 8 let, než se tento sqost dostal do produkce. No ani se věru nedivím a myslím, že by určitě nebylo na škodu, kdyby to trvalo ještě tak dalších 800. Satanžel se však po osmi letech samozvaný otylý rešeržér Mořic asi konečně naučil pořádně kouřit žluklé majitele studií, a tak spatřil světlo světa peklotyčně přitroublý, rakovinotvorný pičoid, určený převážně pro náctileté mentály s ADHD, paralympijské reprezentanty v hodu rozštěpem a možná pro pár nejpohlupavějších smažanů degenerativních počítačových her. Nechápu, jak tohle někdo mohl zacvakat, ani účast některých poměrně profláklých držek. Jedná se totiž totálně retardované revue nezáživných, sáhodlouhých, do úmoru repetitivních a špatně natočených rádobyakčních demencí, obalených naprosto IQcidní vatou, k čemuž „scénář“ patrně načmárala pokřiveným prstem namočeným do nutely nějaká těžká mozková dysfunkce. Ale nepochybuji, že ta si teď s Mořicem dozajista poplácává po ramenou s tím, jaxe jim ty oligofrenní rejdy děsně povedly a jak byly parádně vychlazené. No, i pro pár zdejších proletářských pacientů zjevně byly, každé zboží má holt svého tupce, a já se zase pomalu začínám bát vycházet ven. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Akcna, obcas vtipna a hodne excesivna a prepalena brutalitka, ktora casom zacne napriek akcii nudit. Pozitivom je, ze Yayan Ruhian, tento drobny, ale mily a zaroven smrtiaci Indonezan z Merantau a Serbuan Maut... opat dostal priestor v rolach sirokej svetovej kinematografie. Dalsie velke uznatie po Wickovi. Skrasgard, klaun z It na posledny rok makal na rysovacke a hoci nic nepovie za cely film, ksichtiky mu stacia. Cakal som vsak rozhodne viacej. 45% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Trvalo skoro osm let, než se film dostal do produkce. „Lidi z ditributorských společností zhlédli krátký film, který Moritz Mohr udělal jako koncept, ale celý scénář jim přišel moc šílený a nenormální. Říkali: ‚Tohle není něco, na co by se lidi chtěli každý den koukat. Do toho nemůžeme investovat peníze,‘“ prozradil CBR Sam Raimi, jeden z producentů filmu. (DavePave)
  • Natáčalo sa v Kapskom Meste v Juhoafrickej republike od 14. februára 2022. (Arsenal83)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě další scéna. (Puxina)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno