Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdejší dětská herecká hvězda Ron Howard (nar. 1954) dnes patří k předním americkým režisérům (Rodičovství, Oheň, Apollo 13, oscarová Čistá duše, Šifra mistra Leonarda aj.). Pohybuje se ve všech žánrech a jednou si vyzkoušel i western, přestože jeho obliba je v posledních letech mizivá. Podle románu Thomase Eidsona "Poslední jízda" (1995), který je součástí trilogie o osudech žen na americkém západě, natočil příběh rančerky Maggie (Cate Blanchettová), jež s pomocí navrátivšího se otce Samuela (Tommy Lee Jones) pátrá po dospívající dceři Lilly (Evan Rachel Woodová), unesené krutým apačským válečníkem (Eric Schweig). Vedle vlastního pátrání je v popředí děje napjatý vztah mezi životem v divočině zocelenou dcerou a nehodným otcem, jenž se po letech odloučení vynoří odnikud a očekává aspoň trochu vlídné zacházení... Ztracené (2003) nejsou „hezkým“ westernem, dodržujícím zavedená klišé, ale pokusem o realistické zobrazení života v pohraničí, jak to o pár let později udělal televizní seriál Deadwood. Znalci žánru poznají, že tvůrci čerpali inspiraci u klasického díla Johna Forda Stopaři (1956), v němž John Wayne neúnavně pátrá po své unesené neteři. Snímek se odehrává v Novém Mexiku, kde se také natáčel. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

4* s odrenyma usima. "Missing" je velice netradicni westernove drama s vynikajicimi hereckymi vykony - Cate Blanchett a Tomy L. Jones nezklamali. Libila se mi kamera, syrovost deje i celkova atmosfera, ale film je zbytecne dlouhy a obcas odbocuje k nevyraznym vedlejsim scenam. Osobne bych kratil tak o 20-30 minut. Nekdo tu zminoval, ze by filmu prospela vetsi davka klasicke westernove akce - to je asi pravda, ale pak by to uz nebyl ten samy film - reziser chtel evidentne natocit drama, nikoli "kovbojku". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi tento film od Rona Howarda unikal. Přitom osobně nedokážu říct, proč tomu tak je a proč tu má "jen" něco málo přes tři tisíce shlédnutí. Přitom tento kousek má super herecké výkony, zajímavý námět, skvělou hudbu, atmosféru na úrovni klasických amerických dobrodružných kousků s indiánským motivem. Prostě vše, co si pod takovým filmem dovedete představit. Jenom není v takovém centru dění, jako jiné filmy. Musíte si k němu trošku hledat cestu. Když na něj ale narazíte, skoro indián Tommy Lee Jones Vás tady s Cate Blanchett určitě nezklame. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Od Rona Howarda jsem rozhodně čekal lepší film ( Možná proto ta přísnost hodnocení).... K tomu, co se "všechno" v tomhle filmu stane je neúměrně roztahaný, jenže asi by ho ani zkrácení na 90min. nezachránilo (ale pomohlo :) ... Howard se sice snaží, ale "westernové" prostředí mu evidentně nesedí a měl by se zase vrátit buď na akademickou půdu, nebo do rakety :) ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pohříchu nepříliš známý snímek, který se úspěšně vyhýbá vžitým žánrovým stereotypům a černobílému vidění světa a naopak disponuje silným příběhem, výbornou kamerou, skvělou atmosférou, značnou dávkou napětí a především nadprůměrnými hereckými výkony - a to i na obvykle vysoký standart obou hlavních protagonistů. "Ztracené" jsou zkrátka dalším důkazem, že western - navzdory po celá desetiletí omílaným tvrzením škarohlídů - ještě zdaleka není mrtvý žánr. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když umřou Brake i Emiliano a ztratí se dcera Lily, nezbývá Meggie nic jinýho, než spojit své odhodlání s dovednostmi svého nenáviděného otce, který se stal bílým indiánem se zvláštním jménem Cha-duu-ba-its-iidan. Pokuď vás láká velmi zajímavé prostředí zobrazené perfektní kamerou a hudbou, dobře natočený a zajímavý příběh s trochou šamanství, neváhejte. Odměnou vám budou také herecké výkony C.Blanchett a pro mě neskutečně zajímavého T.L.Jonese, který má opravdu z prdele štěstí. R.Howard o sobě dá vědět hlavně ve scéně přepadení, kdy na vás působí hrůza, aniž by jste cokoli viděli. A vraťte se do setmění! ()

Galerie (90)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se sešli dva představitelé postavy Harvey Two-Face (Tommy Lee Jones a Aaron Eckhart) a jeden představitel Batmana (Val Kilmer). (viperblade)
  • Herec Val Kilmer, ktorý žije na neďalekom ranči v Novom Mexiku, súhlasil s malou cameo rolou, hoci sa v tej dobe venoval lokálnemu Filmovému investičnému programu. (MikaelSVK)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "The Last Ride", který napsal Thomas Eidson. (Terva)

Reklama

Reklama