Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (227)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejde o to to zatajit, ale přímo ututlat." Křehký Marťan na Zemi mě moc nezaujal a vzhledem k tomu, že jsem mu byl v mládí dost podobný, tak vím, že žádné sympatické drsňačky směrem k nám mimoňům neupírají své pohlavní orgány. No dobře, je to film, tak se tomu pokusím věřit, ale když vrtulník pronásleduje letadlo, letadlo havaruje a než vrtulník přistane, tak mají hasiči skončené ohledání místa, tak se tomu věří jen těžko. Taky ty online přenosy na lince Mars - Země nabraly závratnou rychlost, ale abych jen nehaněl, tak nyní začnu chrlit pozitiva ... tak nic. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Robertson ako teenagerka? Síce takmer dekáda rozdiel podľa občianskeho preukazu, ale ona je stále vhodný typ pre dievčenske postavy. Hoci ten chlapček už veru vyzeral pri nej ako dieťa. Inak zabudnuteľný film, na ktorom ma iritoval nevyvážený zvuk, veľmi rušivý element celého filmu. Pozeráte sa na normálne dialógy a naraz pustená hudba ako z repráku na Rammsteine. No aspoň som po nejakom čase videl Carlu Guginu a až po istom pátraní som zistil, že je to vlastne tá milá deva z Bon Joviho "ALWAYS". Takže nakoniec ten film predsa len nejaký prínos mal. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já dobře věděl, proć se tomu takovou dobu vyhýbám... Ale i tak jsem doufal aspoň v příjemnou oddechovku, ale nenaplnilo se bohužel ani to a výsledek je kýčovitá teenagerská romanťárna, která svému žánru vše natolik podřizuje, až je to celé stupidní. A to nejen v rámci nedodržování fyzických zákonů, ale také ve vývinu děje, kde fakt nechápu, proč se ten kluk na Zemi chová jako debil a nikdy třeba neviděl koně, když ho posádka na Marsu, která ze Země pochopitelně je, celých těch asi 16 let všemu učí. Ano, je vlastně mimozemšťan, narodil se shodou okolností na Marsu, ale není to jak ve Starmanovi, že se neznámá entita musí učit o novém světě aby v něm přežila, tenhle prostě musel znát hodně, byť jen teoreticky. Už z principu, krucinál. Ale tak hlavně že je tam velikááánská láska dvou podivínů, kteří by při druhého udělali cokoli, ale občas se zničehonic krutě pohádají, aby to nevypadalo, že se tam nic neděje. Sorry, ale je to až moc hloupé i na svůj žánr, abych se tím dokázal jednoduše bavit. Hvězdičku dávám jen za skvělou kameru a tu druhou slabou za odkaz na Na sever severozápadní linkou, který mě aspoň hodně pobavil, když už nic jiného. Slabé 2* ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy s hodně, ale opravdu s hodně zavřenýma očima. Tak skvělý nápad, tak super herecké obsazení a přeci jen to někde dost vázlo. Scénář byl kostrbatý a chyběla mu plynulost i gradace. Velká škoda, že kromě trailerových scén se ve filu vlastně ani nic tak zajimavého či překvapivého neodehraje... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně líbivá "pionýrská kolonizace" Marsu mě pohltila. Po nějakých 40 minutách však sebe trochu nečekaně uzavřela do konvenční škatulky "dobrosrdečný kluk z džungle objevuje civilizaci", kde to při pokusech o humor či akci hodně skřípalo. Že najde i (teen) lásku, no, o tom to bylo od sloganů. Krásná hudba a nasazení Garyho Oldmana, nemluvě o přirozeném půvabu Britt Robertson, této romantice ve slabší 2. půli hodně pomáhaly. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Videohovor mezi Zemí a Marsem není možné uskutečnit v reálném čase podobně jako ve filmu. Pokud je Země s Marsem v minimální vzdálenosti, zpoždění signálu by bylo 6 minut. Maximální vzdálenost by pak trvala kolem 40 minut, bereme-li v úvahu, že rychlost signálu je stejná jako rychlost světla. (vojacekr)
  • Highland High school in Albuquerque byla použita pro natáčení několika scén během běžné výuky. Toto způsobilo problémy mezi vedením školy a státní filmovou komisí. (tessincolor)

Reklama

Reklama