Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, keď som to pozeral ako decko na VHSke a viem, že okrem jednorožca tam bol aj ohnivý býk, ktorého som sa bal. Na to, že sa jedná o rozprávku je to podľa mňa celkom strašidelne (pre deti určite), minimálne ten býk a zámok. Každopádne pekna rozprávka, fajn animácia a vydarené pesničky a výborná hudba. 75% - 4* ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd Poslednímu jednorožci přiznávám z pohledu malého sviště, který byl doslova uhranutej netradiční středověkou poetikou pod japonskou taktovkou, absencí roztomiloučkých vtípečků á la Disney a "dospělácky nostalgickým koncem". Animace je sice z dnešního pohledu dost ubohá a tklivý popík zapomenuté skupiny America, česky přezpíváný bůhví kým, poněkud přeslazený, ale i tak.... samotný příběh tohle všechno ustojí. (Škoda jen, že se pro generaci dnešních dětí nedochoval původní dabing např. s kostlivcem Císlerem. Ten nový, určený pro dvd, je dost děsivej.) ()

Reklama

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som sa do toho sveta akosi nemohol dostať, no od momentu, keď sa jednorožec dostane k čarodejnici, som to celé už len hltal a akoby som mal pred sebou pravú temnú staroslovanskú rozprávku. Nedá sa to pobrať na prvý raz, lebo je tam veľa zaujímavých vecí, nad ktorými sa dá dlho uvažovať, na prvý pohľad mnoho nepodstatných detailov (napríklad oči jednorožca / Amalthey a ich skúmanie Hagardom), ktoré však tvoria významnú časť celku. Navyše príbehom prechádza jedna nádherne smutná pesnička, ktorá sa však rovnako ako film docení až po viacnásobnom počutí / pozretí. 10/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka o jednorožci, který zůstal jako poslední a neví, co se stalo ostatními, tak je jde hledat. Nenudil jsem se, dobře se na to dívá, takže fajn. Sice je to smutné, ale nevadí to a má to v sobě jakési napětí a dokonce i poetično (nikdy bych nečekal, že něco animovaného může být i poetické). Sice to na ten plný počet nevidím, zas tak mě to nechytlo, ale je to taková fajn pohádka, u které naštěstí nevadí ani ten anime vzhled. Občas je to dokonce i road-movie. 4* ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Nádherně zpracovaná pohádka. Narozdíl od jiných zde hrají důležitou úlohu i postavy, které nejsou idealizované. Když jsem byl malý, tak jsem Posledního jednorožce doslova "žral". :-) Nedávno jsem ho viděl a bohužel jsem musel ubrat z maximálního hodnocení 1 hvězdičku, protože mne dost štvaly prázdné pasáže plné zpěvu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)
  • Soundtrack bol jeden z najpredávanejších albumov roku 1983 v Nemecku. (Lulu13)
  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)

Reklama

Reklama