Reklama

Reklama

The Spore

Trailer

Obsahy(1)

Mestečko Gornick, Michigan. V jeho okolí sa začína šíriť tajomná infekcia, ktorá napáda všetko živé. Každý, kto s ňou príde do styku, sa nakazí a jeho život skončí v neopísateľných mukách. Osudy desiatky obyvateľov mesta spojila práve táto hrozná pliaga. Tu sú ich príbehy... (beso74)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film The Spore diváka přivádí do oblasti kde řádí smrtící infekce pocházející z hub. O nějakým souvislým ději tady nemůže být řeč. Film sleduje spíš osudy několika osob kteří se právě s touto infekcí nějakým způsobem dostanou do styku. A jelikož jde o infekci smrtelnou jejich vyhlídky nejsou zrovna růžový. To, že tenhle snímek nemá souvislý děj(nosnou ucelenou kostru příběhu) je asi jeho největším mínusem a taky důvodem proč většině lidí(diváků) film nejspíš nesedne. O čemž svědčí i zdejších 52hodnocení a pouhých 36%. Na druhou stranu efekty jsou celkem na solidní úrovni což já dokážu ocenit. I celkovej nápad není k zahození. Škoda jen, že nebyl zabalenej do poutavějšího příběhu. I tak ty 3slabší hvězdy dám. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono to dohromady o nějakém příběhu nedá mluvit a to ať už se jedná o celek nebo o jednotlivých kapitolách. Film sleduje několik lidí, kteří přijdou do kontaktu s agresivní bakterií a tak nějak to dopadne vždycky stejně. Co do technické stránky věci to není špatné, ušel neutichající hudební podkres a ani herecky to nebylo dohromady tak moc zlé. Problém je, že peníze zbyly jen na dvě tři chuťovky a ten zbytek si člověk musel domyslet. A to mě nebaví, protože jinak se film neměl o co opřít. Výše zmíněná pozitiva jsou vlastně jen přísady. 40% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místy poetický - ten les nemá chybu, místy meditativní snímek o houbě, co napadá lidi. Tedy z hlediska motivu nic nového, akorát že zde nejsou oběti nijak ovládány, nýbrž jsou zcela zlikvidovány. A některé (škoda, že ne více) dostávají podobu až surrealistických objektů. Více se mi líbila první polovina, kde nejvíce mluví rádio a jinak za doprovodu tísnivé hudby sledujeme osudy postav, jejichž cesta vede do záhuby. Vše pokračuje i ve druhé polovině, ubylo však poetičnosti a na druhou stranu přibyla bizarnost a nějaké to gore. Celý film je jakási mozaika krátkých příběhů několika postav, z nichž většina už neměla výhled do budoucna. Uvítal bych ještě více mutací, i když ty v chatce a v garáži byly fajnové, a nějaká chapadla, jelikož chvílemi si člověk vzpomněl na Věc. S větším rozpočtem to mohlo být výživnější maso, ale já mám slabost pro mutace a devastující choroby, a tak 2,5* zaokrouhluji nahoru. Běžnému divákovi rozhodně nedoporučuji, jelikož tenhle film je zkrátka divný. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na světě je nějaká nákaza z hub a film je v podstatě několik příběhů z nakažených oblastí. V příběhu jedna sledujeme chlápka v chemickém obleku co vyhodnocuje nějakou oblast najde tam mrtvolu ve stanu ta ho nakazí (nevím teda jak, když měl oblek) a on umře. V příběhu dva  sledujeme chlápka jak fotí nějaký barák uslyší výstřely a ženskou křičet jde tam , ale objeví jen prázdné auto mezitím se zraní (nevím jak) pak přespí v opuštěném baráku a slyší zvířecí zvuky pak objeví mrtvolu (toho z příběhu jedna) ta ho nakazí  a on jede autem kamsi do prdele .Příběh tři ženská stopuje stopne si ho a on ji chce nakazit ta mu uteče, ale do prdele. Příběh čtyři uteče na jakési místo kde je spálená mrtvola a v chatce tlející mutantka ta po ní chce, aby jí zabila tak jí dá pušku ona  se zabije a tím ji nakazí. Příběh pět ženská je v baráku a čeká na příbuzného mezitím přizabila svého manžela jelikož byl nakažený pak uslyší zvuky a příbuzný to jde omrknout něco ho nakazí. Postupně utíkají až najdou auto svého příbuzného ho neobjeví, ale objeví zmutované děcka tak utečou a pak ho v autě něco zabije ona utíká. Příběh šest ženská se chystá hledat svou kamarádku (ženskou z třetího příběhu) objeví se tam ještě chlápek a pokecají si co on zažil a viděl. Pak on objeví svoji manželku jde pro ni  a ona ho nechce pustit pak jde za něma. Příběh sedm jeho žena je nakažená něco má přichycené na zádech tak to vytáhnou. Z ní něco vyleze a zabije ho to ona uteče. Příběh 8 ženská z příběhu pět najde svou kamarádku a odjedou.  Resume fyzicky to má tak 3 hodiny první 4 příběhy  co jsou mají zhruba přes 30 minut ale táhnou se a jsou o ničem. Od pětky je to lepší něco ukážou a přijde i gore   Poslední příběh je zbytečný. 40 procent za nápad a gore ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Antológia, v ktorej hlavnú úlohu zohrávajú spóry húb, Príbehy asi desiatky ľudí z malého michiganského mestečka, ktorí sa ocitli v epicentre nákazy sa odohráva v rozmedzí 5-6 týždňov. Prvých 12 minút celkom fajn - mĺkvy chlapík v špeciálnej kombinéze pátra v lese po príčine epidémie a popri tom sa pozorný divák dozvie z rádia množstvo zaujímavých informácii. Ak by sa to po tých prvých 12 alebo aj 25 minútach všetko skončilo,  mohlo ísť o vcelku zaujímavý kraťas, tvorcovia sa ho však rozhodli natiahnuť do obludných 90 minút.  Samotný nápad, syntezátorová hudba  a praktické špeciálne efekty neboli zlé. Avšak, aby vznikol celovečerný film, pribalili k tomu množstvo vaty a tým to celé takmer úplne zabili. ()

Reklama

Reklama