Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Jestli první díl dostal většinu lidí do kolen, tak u mě zabodoval až druhý díl. A to hlavně písničkami s českým dabingem. Příběh je dobrý, ale občas jsou tam slepá a dlouhá místa. Písničky dabing TOP, soundtrack jako takoví také. 👍 Doporučuji. Film mě pokaždé dojme, je to dobře vymyšlené. Poznámka: Jestli bude Lví král 2 natočený jako první hraný film Lví král (2019), máme se na co těšit. 😊 Hvězdiček 4**** Hodnocení 2 A máme tu slavné pokračování, jednoho z nejúspěšnějších animovaných filmů. Bude ale i pokračování úspěšné? No, to posuďte sami. Opět je tu krásná grafika, a skvělý příběh. Nechybí ani hlášky a super scény. Nevím proč, ale Kiara a její dobrodružství je zkrátka lepší. Proto také dávám i zde plný počet. Ve filmu jsou i velmi emotivní scény. Také zde nechybí Simba, Nala, Pumba a Timon. 😄 Poznámka: Český dabing se zde povedl, a opět jsou i písničky dabované. Poznámka: Některé scény (písničky), si samostatně přehrávám i dnes. (Nejvíce je ale písnička Vyhnanství!) 👍 Doporučuji. Hvězdiček 5 ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl lvího krále je pro mě jednoduše překonáním jedničky. A to se ve světě filmu málokdy stává. Za mě to celé vyhrává Zira se svým songem, ale celý příběh dává smysl a je překousnutelný jakoukoli věkovou hranicí diváka. Respektive, hranice tu žádná není. Láska mezi postavami rozdílnými od sebe jako nebe a noc. Rodová nenávist Romea a Julie v podání lví populace. Samozřejmě fungující humor (spíše pro mladší publikum) Timora a Pumby. I po 20ti létech to na mě funguje stejně. Krásná rodinná podívaná, neškodná a poučná pro děcka, neurážející rozum ani náročného diváka. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tak v mojich očiach sa pokračovanie Lion King nechytá na svojho predchodcu. Nie je to ani len decentné pokračovanie. Zbytočnosť ako delo, no nečudo.... Tvorcovia veru pred touto a po tejto snímke veľa kvalitných animákov nenatočili. Sústredovali sa na pokračovania úspešných animákov. No a tie, rovnako ako v tomto prípade, iba "sprznili" predlohu. Netvrdím, že ide o úplné "videosmeti" No jednotka patrí k tomu najlepšiemu čo animovaný film stvoril, a to si zaslúžilo viac ako toto. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Levieho kráľa ma bavilo. Nebol to už level jednotky, ale stále to malo čo ponúknuť a dejovo to bolo v podstate voľným pokračovaním a tvorcovia pekne premostili. Hudba opäť nádherná a vizuálne to bolo na tú dobu spravené unikátne a lákavo. Teším sa z podobných rozprávok, ktoré okrem nielen detského potešenia ponúknu aj nejaký ten odkaz. 75 % ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Doteď nechápu, co tenkrát Disneyho popadlo, že z miliardového hitu udělal video-film. Nezdálo se mi to vyloženě horší než první díl, jen příliš podobné. Kdybych to viděl jako malej, tak bych z toho byl určitě stejně hotovej jako z prvního dílu, ale takhle musím udělit pouze 60% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)
  • Simbova dcera se původně jmenovala Aisha, nicméně Disney její jméno změnil poté, co zjistil, že stejně se jmenuje žlutá strážkyně ze seriálu Strážci vesmíru. (HappySmile)

Reklama

Reklama