Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla tento film poprvé, tak mne rozhodně uchvátil ten nápad a vizualizace. To bylo tak vše, jinak se mi ten film moc nelíbil. Viděno po letech a dojmy zůstavají v podstatě stejné. Jistě, dnes už se animace jeví spíše úsměvnou, ale to neřeším. Prostě scénář a dialogy nevybočují z průměru bez ohledu na domu. Za mne dvě a půl hvězdy. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že když jsem film viděla poprvé (a už je to pěkných pár let), hrozně se mi líbil. Teď se mi po dlouhé době opět dostal do spárů a už to nebylo úplně ono. Triky už opravdu působí téměř pravěce i na člověka, který je normálně vůbec nesleduje a člověk si přeje, aby čas, který je jim věnovaný, patřil spíš lepšímu prokreslení příběhu, protože některé Jobovy změny "k lepšímu" mi přišly dost uspěchané...Celkový výsledek je ale přesto spíš dobrý, lepší 3*. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si opravdu myslel že je to výborně natočené. Po letech přišlo vystřízlivění. Na vině nejsou ani tak počítačová animace, která byla v té době ještě v plenkách, ale spíše fakt že Brosnan měl v životě prostě ukrutné štěští že mu do cesty vstoupil alkoholický 007, protože mimo této role nikdy v žádné roli vyloženě neexceloval a spíše se zmítal v zajetí béčkových projektů. Trávnikář je rozhodně jedním z nich. O příběhu netřeba psát, jedná se o klasický příběh experimentu, který se vymkne kontrole (Moucha). Kdysi jsem se pokoušel i o druhý díl, ale jednalo se o nekoukatelnou záležitost, kterou jsem po pár minutách musel vzdát. 40% ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Příběh sice hodně ohraný a přitažený za vlasy, ale výsledek překvapivě není zase tak špatný. Čekal jsem totální sračku a místo toho je Trávníkář lehce nadprůměrný béčko, který si hlavně na nic nehraje. Pierce Brosnan se snaží a Jeff Fahey většinu scén zvládá vcelku s přehledem. Trávníkář je sice plný tisickrát viděných klišé a Kingově povídce se podobá asi jako Scary Movie Vřískotu, ale i díky ne-úplně-šťastnému konci je to nakonec řekněme zdařilý dílko. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu jsem byl sám zvědav, kam se film posune. Jestli se vydá po hororové lince, kdy Job začne ve městě chladnokrevně zabíjet ty, co mu celý život ubližovali, nebo se podíváme na zoubek virtuální realitě. Bohužel se vydal tou druhou, kdy se střetl s dříve natočeným Tronem, který je v mnoha ohledech lepší, zajímavější a revolučnější. Celkově to není špatný film, dobře se na to kouká, ale při závěrečných titulkách máte dojem, že jste neviděli nic výjimečného. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)

Reklama

Reklama