Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka gangů v londýnském podsvětí nebo krutá osobní msta? Bob Hoskins v roli muže, lapeného do pasti vlastního sebevědomí. Thriller o válce gangů v londýnském podsvětí. Vypukla – z hlediska šéfa jednoho z nich – ve zcela nevhodný okamžik, neboť do Londýna přijeli Američané, které chce získat za spojence pro své velkorysé plány. A ti se těchto primitivních tvrdých metod obávají a od lidí, kteří je používají, se hodlají distancovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (85)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neznámý (alespoň já o něm donedávna vůbec neslyšel) ale celkem povedený gangsterský snímek, který se s ničím moc nepáře. Popravdě jsem čekal větší maso a více "vyřizování účtů" ale určitá brutalita zde nechybí. Jen je škoda, že se film více nerozjede a zůstává spíše u slovních "akcí". Bob Hoskins je však výborný a atmosféra Londýna má také něco do sebe. ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Takový britský odvar tvrdých sedmdesátkových amerických kriminálek. Film určitě zdobí drsná atmosféra, originální zápletka a hezká znělka, ale na druhou stranu je pohled do života londýnského gangstera moc povrchní a nedokázal mě pořádně napnout a zaujmout. Hodně prvků a styl natáčení mi připomněl seriál The Wire (2002), kde se ale díky daleko delší stopáži pořádně vžijete do děje a to se mi tady prostě nestalo. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někoho možná odradí roztříštěná expozice, ale jakmile dvě nuly sedmička Pierce naláká do sprch vilnou oběť na chlupatou hruď, začíná show, ve které Short Bad Hoskins postupně zjišťuje, kdo mu jde po krku a že ztrácet půdu pod nohama je někdy snadnější, než si připustit, že se tomu tak děje. Do toho atmosféra okolí Temže, kdy jen čekáte, až se objeví Bodie a Doyle, aby urovnali situaci, hudba jak z Carpenterových hororů a několik scén, které si chvíli budou chodit do vaší hlavy pro výpalné. Že se tam objeví pár známých tváří z Ritchieho budoucích filmů není ani tak zajímavé, jako ten konec. Kradou i britští Gentlemani, viď Guyi.. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Mírně politizované mafiánské drama, které natočil John Mackenzie, který do té doby (a hned po tom taky) točil jen pro TV a televizní formát je z toho znát. Když se k tomu přidá atmosféra 80's Londýna, je zaděláno na celkem zvláštní mix. Nejlepší je na všem Bob Hoskins, v počátku je těžké rozeznat, jestli se jedná o vynikající herectví nebo sebeparodii, konec ukáže (žádné přehrocené uber mafiánství a lá Al Pacino/Scarface ale nečekejte). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kriminálka ze staré školy s perfektní osmdesátkovou atmosférou, kterou umocňuje hudební doprovod a potěší i dobový politický podtext. Příběh sám o sobě by ale nebyl ničím objevným, pokud by nebylo Hoskinse, který tu doslova exceluje a troufám si říct, že se jedná o jeho nejlepší roli vůbec. Jeho závěrečná mimická hra neměla chybu. potěší i Helen Mirren a bylo fajn na konci zahlédnout v miniroličce mladého Brosnana. 85% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Britský filmový magazín Empire v roku 2016 zaradil film na 19. miesto v rebríčku 100 najlepších britských filmov histórie. (Jello Biafra)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama