Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 1
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Diskuze

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Milhoot

Usopp přijat do posádky v první epizodě nebyl, až ve čtvrté. Zajímavý, opravdu jsi viděl jen první epizodu? A proc nehodnotil tedy jen tu, ale celý seriál na základě jedné epizody? Jako bys film ohodnotil na základě prvních 10 minut - kde je logika v tomhle? 

Zorro a jeho seznámení se s Luffym bylo uděláno hezky, neviděl jsem žádný problém. Adaptace nemůže a nikdy není stejná věc jako předloha, z logiky a podstaty věci. Když už se tou logikou oháníš, měl bys chapat i tohle. Přijdeš mi celkové nejak nelogický, víc než mi přišla tato adaptace :D

Ta tupá strana meče, kde přesně to bylo a neudělal to Zorro vědomě? Můžeš to vědět? A pokud z té scény vyplynulo, že to byla opravdu chyba.. no tak to se někdy stává, ale je úplně hnidopisstvi tohle řešit. V dokonalém historickém Statecnem srdci bylo mnoho logických nesmyslů, stejně je to dokonalý film. Stejně tak v Gladiatorovi se v jednom záběru objevilo letadlo nebo jeřáb s kamerou.. a co, je to náhle film na úrovni Velocipastora? Asi ne. 

na příspěvěk reagoval Milhoot

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Přitom prý takový dřív nebýval, kamarád s ním chlastal kdysi (hodně) dávno na nějakém fantasy conu a prý s ním byla sranda...

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Milhoot , TheDarKnig , TheDarKnig

Milhoot: Tak pakliže jsi myslel toho polského, tak dobrá no, dejme tomu. Sapkowski je kokot, ale napsal předlohu, takže jedno se mu musí nechat.

 

TheDarKnig: Jako ano, taky se nad ně nechci povyšovat, navíc abych se přiznal, tak sám jsem knihy nečetl a jen jsem hrál ty hry, proto jsem teď nedávno také u obou seriálů smazal svá hodnocení a plánuju si to někdy vynahradit poslechem audioknih. Asi to není nic špatného, ale je potom blbost tvrdit, že je třeba Zaklínač od Netflixu dobrá adaptace, když ten dotyčný vůbec nezná předlohu. Já sám už ani netvrdím vlastními slovy, jestli je Zaklínač převedený do vizuální podoby dobře nebo špatně, ale poukazuji spíše na názor fanoušků knih, her, no prostě celého toho světa, kteří sami ukazují, že to nejspíš prostě není moc kvalitní adaptace. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

OT: Mimochodem, Duna je i pro velkou část čtenářů předlohy výborná, případně až úplné masterpiece. Včetně mě. Stačí kouknout na subreddit Duny např. 

Ale to jen zase, aby někdo nemluvil za všechny, ale jen za sebe. Když zřejmě nesleduje internet a prijeti del tak jako já.

A důležité taky je (a je jedno jestli jsi neho nejsi znalec predlohy, to te nema ovlivnovat), jak dotycne dílo funguje samostatně, což hodnotí mimo jine i kritici. A tam samozřejmě Duna taky sklidila téměř univerzální chválu. Villeneuve je prostě génius. 

na příspěvěk reagoval Milhoot

Milhoot

Milhoot (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Miluješ mangu? Tak co říkáš na naverbování Zorra a Usoppa? A chci zdůraznit, že jsem viděl jen 1 díl a podle mě obé zazdili 🤦. Fakt nevím kde se běžně útočí tupou stranou meče 🤔. Díla typu Velocipastor nepočítám. 

na příspěvěk reagoval Jeoffrey, TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

CarnTheNunya

Tak mohou to být fanoušci Zaklinace, ale jen v seriálové podobě, že jo. Když předlohu neznají. Osobně se nad takové lidi povysovat nebudu. Velká část konzumentů popkultury... možná i naprostá většina popravdě jsou prostě úplně  "casual" a to není nic špatného.

Stejně jako existuje obrovské množství fanoušků superhrdinu na základě koukání na MCU a jinych superhero filmu. Jinak by superhrdiny nikdy neznali, protože komiksy nikdy číst nehodlají. 

na příspěvěk reagoval CarnTheNunya

Milhoot

Milhoot (hodnocení, recenze)

CarnTheNunya

To máš jak s Dunou. Pro spoustu lidí skvělý film ale pro ty co to četli... Já rozděluji fanoušky seriálu Zaklínač a fanoušky Sapokovského. Mě třeba knížní Zaklínač moc nebavil (ale přečetl jsem všechny díly), hry byly super a seriál se povedl jen polákům.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, CarnTheNunya

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Milhoot

Tak to je úplně hnidopisstvi, takové věci se v produkcich dějí běžně temer vždycky. 

No já mangu přímo miluji a zatím jsem v hodnocení někde na pomezí ctyr/pěti. Ještě jsem to neviděl celé, pak uvidím. 

na příspěvěk reagoval Milhoot

Milhoot

Milhoot (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

To nevím ale zjevně ty hodnocení čtu jinde 😉. Za logické chyby považuji Zorra útočícího tupou stranou katany a podobně 🧐. Náhodou jsem byl příjemě překvapený, že nejde o další Death Note (odpad) a proto 3*. Neznat anime/mangu, tak dám možná i 4* a bez chyb v režii možná i 5* 🤷.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

CarnTheNunya

Stejně, první série Zaklínač ještě ušla a měla i více docela dobrých momentů i epizod. Od druhé to šlo úplně do háje.

Ale oproti adaptaci světa, atmosféry a témat Zaklínače jak ji předvedli hoši a holky z CDProjekt... byl ten Netflix pokus bidny od zacatku, no. 

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Když už TheDarKnig, tak i já to zmíním: Taky se nesnažím hádat. Spíš uvádím věci na pravou míru a vysvětluji. Takovéto soudy jsou naprosto stupidní a samy o sobě taky nelogické, takže nechápu proč si stěžuješ na to, že je hraný One Piece nelogický. Má to být šílené, bizarní dobrodružství pro celou rodinu a "se srdcem na správném místě".

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Milhoot

A znáš nějakého fanouška Zaklínače? Protože všechny fanoušky Zaklínače, co jsem někde viděl a jsou tak velcí fandové, že četli i knihy, tak ti na to nadávají už od první série. Tady u One Piece se možná občas objeví nějaký hnidopich, jenž reje do mírně změněných událostí, které ale stále fungují naprosto stejně dobře a jinak si všichni normální a inteligentní fanoušci komiksové předlohy prakticky skoro na nic nestěžují. Pochybuji, že režie je špatná, když na tom dělali lidi, co předtím režírovali třeba nějaké díly Daredevila, Dr. House, Narcos, nebo Akta X, což jsou snad již celosvětově uznávané seriály. Jde tady hlavně o adaptaci komiksu, který je snad ještě šílenější a přepálenější, takže by některé věci nemohly v hrané verzi tak dobře fungovat. Postavy jsou zde furt věrné svojí předloze a i ty jednotlivé situace jsou stále věrné, i když trochu pozměněné a zkrácené nejspíš kvůli svižnosti děje. Zaklínač je předlohou kniha, která podle všeho naopak se drží víc u země a tedy by i bylo jednodušší ji zadaptovat, jenže to by Lauren Schmidt a její tým museli mít rádi předlohu. Co tak od lidí vím, tak už v první sérii Zaklínače prý měnili myšlenky těch povídek, takže to asi mluví za vše, jak super adaptací je Zaklínač od Netflixu.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Milhoot

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Milhoot

Házet můžeš kolik chceš, ale jsi v úplně menšině. Ale to je ok, když ti to nesedne, tak ti to nesedne, na to máš pravo. Na co už právo nemáš je na obecne soudy takového typu, které jsi psal ve svém prvním příspěvku níže. Protože ty nemají ani žádný základ v realitě, viz to, co jsem viděl po internetu já a jaká hodnocení adaptace dostává že všech stran. :-)

Nesnažím se s tebou hádat, ok? Abys me špatně nechápal. Pisu ti to jen proto, abys věděl, jak diskutovat bez toho, aniž by ses do zbytečných hádek dostával ;-)

na příspěvěk reagoval Milhoot

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Milhoot

První díl byl jeden z těch nejlepších, min. za čtyři úplně v pohodě. Logické chyby zrovna v One Piece... adaptace naopak dokonce některé věci upravila k lepsimu, co ještě Oda neměl hned na začátku promyšlené. Jeho tvůrčí dohled je u této adaptace fakt cítit velmi silně, proto je tak dobrá a má takový úspěch. Jsem ale více překvapeně z toho, že adaptace zaziva úspěch i u kritiků a lidi, co s One Piece nemají žádnou zkušenost. To je už definitivní důkaz kvalit tohohle díla :-)

Jinak Oda na 100 % logiku nikdy nehrál, vždy mu šlo o nespoutané, mnohdy hodně absurdní dobrodružství. Jak jsem tento týden psal už u Ahsoky, uprednostnit vyprávění a dramu před dokonalou logikou je zcela validní způsob tvůrčího psaní. A One Piece (a ještě víc jeho začátek, ktery adaptuje tato serie) je přesný příklad něčeho takového. 

Milhoot

Milhoot (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Taky neříkám že jde o odpad, nebo tak něco ale s tou mizernou režií, je to za hezké 3*. Jako sorry ale i bez změn v příběhu, tam najdeš hromadu logických chyb, jen v tom prvním díle 🧐. 84% je opravdu přestřelený a vše co jsem napsal jsou fakta, která nelze popřít. Zaklínač je pro spoustu fanoušků super adaptace 🤣.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, CarnTheNunya

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Milhoot

Já (a většina fanoušků na internetu, co jsem pročítal názory) vím a líbí se mi to hodně. Pár výhrad bych měl, ale je to jedna z nejlepších adaptaci anime/mangy vůbec a prakticky nejlepší adaptace, jakou One Piece mohl dostat.

na příspěvěk reagoval Milhoot

Milhoot

Milhoot (hodnocení, recenze)

Klasická adaptace anime/mangy. Kdo neviděl anime/mangu, ten se asi i pobaví. Mě ty rozdíly vadili dost: Slabý a ještě hloupější Luffy ( To bych nečekal že jde 🤣 ). Slabý a ještě hloupější Zorro. Děsivě OP Nami 🤣. Shrnutí 1 dílu a dál si tu zábavu nebudu kazit. Je to další Zaklínač, Bleach (hraný film), či Duna: Kdo neví, tomu se to bude líbit. Kdo ví, toho to bude štvát. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Ingtar2

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Aspoň, že už asi nemůže hodnotit, nebo jen neví jak se to dělá. :D Ale tu možnost diskutování bych mu asi taky sebral. Akorát to tu zasírá nesmyslnýma hovnama. Jako by šlo udělat něco lepšího s tak nízkým rozpočtem. Furt to vypadá solidně.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama