Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (444)

boshke 

všechny recenze uživatele

Neotřelý, přímo znamenitý námět, skvělý Pryce jako megaloman Carver se svou cvičenou německou opicí Herrem Stamperem. Pro mne příjemná dávka německosti ve formě trochy toho šprechtění jako "Meine Damen und Herren" a nápisů typu "tür" či "verboten". Kříž je v řadě pitomých scén, které by se snad ani ve snu stát nemohly, jako když 007 (rychle a) zběsile řídí své nadupané BMW (tady už bylo pro BMW dobrým kaufem stát se Bondovým vozítkem) garážemi jedním prstem ze zadního sedadla a jim podobné. K novodobé 007 to již však zřejmě patří. Bondgirl mne doteď z nějakého záhadného důvodu zcela míjejí, těším se však na Halle Berry, i když ten film bude asi slabý... 70% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dosť často som počúval, že je niekto unavený a má chuť si pozrieť niečo, pri čom nebude musieť rozmýšľať, iba sa dívať. Žiaden art. Pravdupovediac príliš som im neveril, pretože z filmov, ktorým venovali pozornosť by sa dalo usúdiť, že sú permanentne unavení. Ja s tým nemám problém. Už som sa síce zapovedal, že žiadnu ďalšiu bondovku nechcem vidieť, ale ako obvykle som svoj sľub porušil. Bol som zaslúžene potrestaný prebytkom akčnosti, a absenciou nápadov, ktoré v súhrne nudili. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zabiják Timothy Dalton musel na základě neúspěchu svých bondovek, díky Vám odejít z role agenta 007, aby mohlo vzniknout tohle ?? Tak jako fakt díky, jste zlatíčka. Co hodnit na tomhle pel-mel? Teri Hatcher se mě líbila spíše u tyče ve filmu Tango a Cash . To šikmoočko ani nepočítám jako Bondgirl, je tam v rámci emancipace,aby nakopala chlapům prdele, není nad to aby se i feministky vzrušili , že? Velkolepost děje byl tak velkolepá až ji malinký človíček jako já nepobral. Ta tam bylo jiskření mezi 007 a ženami jako bylo ve Zlatém oku, ještě že tam byli dost dobré akce-- ta motorce byla luxusní. Hlavní padouch /mediální magnát/ --trošku žabař po tom co zde provedl Vladimír Železný z arbitráží, za vydatná pomoci pana Štěpánka z TV rady pro vysílání za asistence ODS a ČSSD a jejich "férové" opoziční smlouvy Tohle měl být ten správný námět na Bonda, ale to je něco tak neskutečného i pro Bonda . Tenhle bondí zítřek já klidně pohřbil. Ten Železného zase zaplatil ze svých daní. Na mediální magnáty platí fakt jedině Bond... James BOND. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Novým Bondovým nepřítelem v globálně provázaném světě jsou masmédia. Kvůli nim dokonce poprvé ve své kariéře akceptuje osobu opačného pohlaví coby rovnocennou spoluhráčku (i když - je to stále Bond, kdo řídí). Inspirace hongkongskými akcemi se bohužel neprojevuje tolik, jak by si Michelle Yeoh zasloužila a během závěru jsem jenom nezaujatě vzpomínal, kolik předchozích filmů série končilo podobně (obrovský přepravní prostředek, voda, exploze), přesto jde o zábavu vyšší třídy pro diváky a úspěšné vypořádání se s moderními technologiemi a ženami pro Bonda. 75% Zajímavé komentáře: Marigold, Gemini, choze, ScarPoul, PALINO, mortak ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

18. Bondovka - Milovníkem Jamese Bonda nemusím při známkování nijak přemýšlet, protože mi režisér David Spottiswoode, nedal příležitost (dobrá režijní práce). Velmi pestrá, efektní jízda na plný plyn s vůní prachu a výbuchů. Nestíhám uhýbat všem kulkám, které prolétají kolem mě. Bondovský fanoušek bude s Tomorrow Never Dies spokojen v plném rozsahu. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (60)

  • Vo filme sa používa omnoho viac technických hračičiek ako v predošlom Zlatom oku (1995), pretože mnohí diváci sa sťažovali, že ich tam bolo málo. Po uvedení filmu si mnohí zase povzdychli, že ich bolo pre zmenu priveľa. (ash99)
  • Letiště, které se ve filmu nachází "někde na Kavkaze", je ve skutečnosti ve francouzských Pyrenejích, poblíž španělských hranic. Jmenuje se Peyragudes Altiport, je ve svahu pod horským střediskem Peyresourde a slouží pro provoz vrtulníků a malých sportovních letounů. Délka jeho dráhy je 340 m a výškový rozdíl mezi jednotlivými konci je 47 m. (Rollo_Tomasi)
  • Pierce Brosnan (James Bond) si v jednom rozhovoru postěžoval na Teri Hatcher (Paris Carver). Prý měla často zpoždění a nechávala ho na place čekat celé hodiny. (Duoscop)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama