Reklama

Reklama

Obsahy(1)

King David, tvrdý a charsmatický drogový král, se vrací do svého rodného města, kde místo očekávaného spasení najde pouze kruté násilí a zločin. Poslední okamžiky svého života stráví se ctižádostivým novinářem Paulem, kterému vypráví o svých zločinech a jejich následcích. Předává Paulovi kazetu, na níž je zaznamenán jeho život. Díky tomu zůstane Paulův život navždy ovlivněn... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

koza3 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Začínalo to jako průměrné béčko a čekal jsem, že King David bude klasický ublížený klaďas s pohnutou minulostí, ale on byl normální svině, která uvěřila na karmu až příliš pozdě. Flashbacky minulosti z LA stály za to a parádně zpestřily příběh. Byla to černošká báje o fetu s jedním bělochem a stálo to za to. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

No, nevím, spíš asi celkem zbytečný film. Vsází se tu na to, že drsný hlášky jsou cool apod., jenomže drsňáků, kterým drsný věty sluší víc, je poměrně dost. No a příběh o tom, že zabijou nějakýho chlápka, a reportér si z pásek pouští jeho příběh, ve kterém se mluví o koksu, mrtvých milenkách apod., aby se nakonec zjistilo, že ho zabil jeho vlastní syn, kterému reportér přenechá slušnou sumičku, která mu zbyly po tom zavražděném, je docela naivní, zvlášť když v závěru mrtvý mluví o tom, jak se chtěl změnit apod. Jinými slovy, tady se někdo snažil napsat něco hustýho, něco co bude kult, jenomže já nevidím jediný důvod si myslet něco jiného, než že byl natočen další průměrný film, na který se snadno zapomene, a vlastně už zapomenulo ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Spíš než drsný thriller na mě Neumírej sám působil jako taková laciná "noir" kriminálka z černošského gangsterského prostředí. Námět není vůbec zlý, nicméně je strašně špatně zpracován, díky neexistující gradaci, nízké poutavosti a nulovému napětí jsem se docela intenzivně nudil, scénář působí dost zmateně, závěr mě vyloženě zklamal. Z herců jako jediný ujde DMX, zbytek nemá šanci nějak zapůsobit. Akční scény jsem si díky roztřesené kameře neměl šanci užít, atmosférou snímek nestrhne. Když se nad tím tak zamyslím, tak rapový soundtrack mě vyloženě vysíral, fetující černoši zrovna tak, erotické scény naprosto o ničem a zbytečné, no zkrátka film úplně o ničem. Temná, ale velmi špatná rádoby gangterka. 1/10. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Neumieraj sám je vcelku ambiciózne béčko, ktoré však dopláca na zjavne nízky rozpočet a útržkovito poskladaný scenár. Snímka, ktorá zaujme skvelou kamerou a prekvapivo obstojným raperom DMX v hlavnej úlohe, sa topí v nulovej gradácii deja a v závere vyznieva skôr ako dráma než triller, je napriek svojej nevyrovnanosti vcelku netradičným žánrovým počinom. David Arquette je vo filme úplne zbytočný a jeho necharizmatická postava diváka otravuje viacej než otrasný soundtrack, ktorý môže zaujať len notorických priaznivcov americkej rapovej scény, no a režisér Dickerson síce stvoril pozerateľnejší kúsok než je jeho úbohý príspevok do hororového žánru Bones ,ale i tak je Neumieraj sám len ďalšou snímkou, ktorá v pamäti dlho nepobudne... ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Na poměry černošskejch filmů slušnej biják, ale celkově spíš průměr. Vůbec mi nesedla divná hudba doprovázející většinu scén (když už tu hraje DMX, člověk by čekal nějakej rap, kterej však zazní asi dvakrát) a jako vždycky mě nenadchnul ani styl vyprávění alá vypravěč. Občas byl taky znát nízkej rozpočet (televizní look) a na muj vkus by mohlo být ve skromný osmdesáti minutový stopáži míň nudnejch pasáží. S vyššim rozpočtem a o něco záživnějšim scénářem moh vzniknout hodně zajímavej "gangsta" snímek, za slušnou pointu a herce třetí slabší hvězda. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno