Reklama

Reklama

Bez východiska

  • USA No Exit
Trailer 1

VOD (1)

V napínavém thrilleru Bez východiska uvízne mladá žena Darby Thorneová na cestě za nemocnou matkou ve vánici a je nucena zastavit na dálničním odpočívadle se skupinou neznámých lidí. Když v zaparkované dodávce narazí na unesenou dívku, musí bojovat o holý život, aby zjistila, kdo je únosce. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (135)

Philcze 

všechny recenze uživatele

Slušivá thrillerová jednohubka, která by před deseti lety ještě plnila sály kin, zatímco dnes už je odsouzená k sežvýkání streaming cyklem "koukni – napiš na socky – zapomeň". Kniha je o dost lepší, naléhavější, nekompromisnější, dává víc prostoru na sžití s postavami (zejména Ashleyho filmová verze je o dost schematičtější a nudnější), ale v rámci možností to všechny kolonky plní správně. Film o důležitosti správně načasované lajny. 60 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Správne to vyhodnotil Carnifex, je to veľmi dobrý thriller. Dá človeku možnosť hádať, domnievať sa, tipovať. A ostane aj zmätený, pretože tých výkrutov je tu dosť. Čo mi vadilo boli príliš tmavé zábery. Tma určite môže urobiť atmosféru, ale niekedy keď je hovno vidieť, tak divák si to až tak neužije. Určite ignorovať trailer, lebo ten odhalí viac než je potrebné. Ale inak veľmi dobré dielo a ešte aj rasovo mimoriadne vyvážené, norma splnená. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Počas snehovej búrky je Darby nútená stráviť noc v budove so štyrmi cudzími luďmi. Počas hladania signálu na parkovisku zistí, že v jednom z áut je spútané malé dievčatko. Jeho únoscom musí byť jeden z ludí vo vnútri, takže je len na nej, aby zistila, kto ním je. - Má to atmosféru, má to napätie, má to výborných hercov, len to nie je horor. To je jediné, čo by som No Exit vytkol. Tempo to má vynikajúce, je tam plno prekvapení, a na to, že som mal zo začiatku pocit, že som takýchto vecí videl už milión, ma dej a jeho spracovanie potešili. Fanúšikovia thrillerov pôjdu s hodnotením zrejme ešte vyššie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Darby je v léčebně pro závislé, a když zjistí, že její matka je ve vážném stavu v nemocnici, uteče v noci z léčebny, sedne do auta a vydá se za ní. Jenže sněhová bouře ji zastaví a ona na doporučení policie zajede do nedalekého střediska, aby ji přečkala. Když zjistí, že v dodávce je svázané děvče, začne si tipovat, kdo ze čtyř přítomných je únosce. To ještě netuší, že se při tom dopouští první chyby. Solidní thriller uprostřed sněhu jako dělaný na sledování v únoru. Nechybí krev, střelba, hřebíkovačka, drogy a blbej polda. Že za blbost se platí pozná více postav, ale pak už jim to může být jedno....napínavé, rychlé a nekompromisní. Nic, co by už v nějaké podobě člověk neviděl, ale kdo má rád napětí, film si užije. Tedy ta krvavá stopa byla téměř nekonečná.... 3,5* ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako pri väčšine podobných konkurenčných mysterióznych thrillerov, je prvá polovica (niekedy len tretina) zaujímavá, plná atmosféry, nečakaných zvratov a realistického zachytávania psychických pochodov. No Exit tomu nie je výnimkou. Ani nepísané pravidlá a klišé mi až tak nevadili. Bolo to nenútené a celkom to zaujalo a to sa vďaka môjmu prejedaniu kinematografiou často nedeje. Nuž ako to už býva a sám som to aj čakal, keď sa napínavá dráma začne meniť do akcie a násilia, snímka stráca dych, scenár logiku a moja mrzutosť vypláva na povrch. Ale musím uznať, že z tých mnohých sklamaných thrillerov je tento taký lepší priemer. Pekná kamera, minimalizmus jednej miestnosti s hŕstkou hercov potešil (aj keď dialógy nič moc) a uveriteľná zápletka neboli veru na zahodenie. ()

Zajímavosti (1)

  • Natočeno podle knižní předlohy „No exit“ (v češtině vyšlo pod názvem „Není úniku“) od Taylor Adams. (Jamra)

Reklama

Reklama