Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Buckaroo Banzai, vědec, neurochirurg, tajný agent a rocková hvězda v jedné osobě, objeví zvláštní zařízení, které umožňuje cestování mezi dimenzemi. Vše by bylo skvělé, kdyby ovšem nezačal hrozit útok vetřelců. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

V bláznivé fantasmagorické akční komedii se scifi prvky se sešli hvězdy budoucích trháků jako Robocop, Návratu do budoucnosti nebo Mouchy. Hlavně to a některé super ujeté hlášky a situace jsou po více než třiceti letech devizou filmu. Je mi docela i líto, že nikdy nevzniklo pokračování. Ale na takovémhle filmu je krásně vědět, na co chtěli filmaři dávat důraz, když neměli spousty peněz a v každém záběru milion triků. No a velký palec nahoru za asi nejvíc sexy postavu herečky Ellen Barkinové. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Snad i trochu divnější, než jsem čekal, ale ne vždy je to u Buckarooa k dobru. Začněme nějakými pozitivy. Buckaroo Banzai je strašně super jméno a Peter Weller (kterého jsem před tím viděl jen v Nahém obědu, tedy dalším kurevsky divném filmu) mi pro tu roli přišel jako dobrá volba, působí vyrovnaně, schopně a taky disponuje jistou "i don't give a fuck" kvalitou... což je pro geniálního vědce/kytaristu/chirurga/zachránce vesmíru asi ideální... Popravdě mi ale jeho postava přijde tak nějak strašně nejasně definována, ani nevím, jestli jsem všechny ty jeho funkce vypsal správně. Potěšil i Jeff Goldblum, ale tam už vůbec netuším, co byl kurva zač. Asi jeden z jeho kámošů a taky... kovboj? Celou dobu jsem prostě moc nechápal, co se děje a ze začátku mě to asi i trochu mrzelo, ale pak už mi to bylo dost jedno. Jo a bylo hustý vidět Jonathana Bankse za mlada, páč jsem ho doposud měl zařazeného do kategorie herců, co se jako staří už asi narodili. Oblíbená postava: Perfect Tommy. PS: Závěrečné titulky, kde všichni prostě jen tak chodí a hraje hudba, byly super. PPS: meloun. 5/10 ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

Toto dílko zřejmě vzniklo, když David Bowie, David Cronenberg, Morihei Uešiba, Bob Marley a Nikola Tesla uspořádali joint party a skončili v osmé dimenzi. Buckaroo Banzai - experimentátor, neurochirurg, umělec, mistr meče a všech ostatních umění, vědec i jednoduše prima citlivý chlap (ostatní jeho talenty neuvádím pro ušetření místa i času) - nejen zachránil Zemi a navázal kontakty s mimozemskou a jinodimenzionální civilizací, ale i stal se kultovní postavou hipsterů v 9., 10. a 11. dimenzích. ___ Film, který mi svojí dobovou odvázaností, ztřeštěným tématem a kultovní stylizací připomíná Repo Mana ze stejného roku - oba jsou určeny pro hikikomori a speciálně pro Sheldona Coopera, normálním jedincům se doporučuje těmto filmům zdaleka vyhnout. ___ Odpovědi na nejčastější otázky na Buckaroo Banzai jsou zde: http://www.figmentfly.com/bb/bbindex.shtml ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Robocop, Moucha, Dr.Emmett Brown,Mimozemšťan a do toho interdimenzinální příšery z Mogadonova mračna! Tak tolik ujetou věc jsem dlouho neviděl. Buckaroo Banzai umí všechno, že MacGyver by mohl hodit svůj nožík do řeky a jít žebrat na Václavák. Svět napadnou emzáci z jiné dimenze a jen on nás zachrání. Film kombinuje tolik věcí, že pochopím jak to dokáže zamotat hlavu. Dokonce chvílemi nejde poznat, co to je ku*va za film. Plejáda 80tkových hereckých hvězd, které se proslavily až později viz. Lloyd, Weller a Goldblum (fešný kovboj). Od poloviny, kdy začne Buckaroo vidět mimozemštany ve své skutečné podobě to dostane konečně drajv. Tady si myslím, že dost kopíroval John Carpenter v jeho filmu Jsou mezi námi. Pro fanouška filmových UG sci-fi magořin je tu možná jedna perla. Já si však musím v hlavě srovnat, co jsem to viděl. Nebo se mi jen do hlavy dostal emzák? Buckaroo pomoc!!! Hodnocení OST: 80.léta, sci-fi témata....groovy 7/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbí, když inteligentní tvůrce vezme do ruky trash předlohu a dokáže ji zparodovat, že to na oko, ale jen na oko, jako parodie nevypadá. Veškerý ten humor zde totiž není žádná řachanda jako u bratří Zuckerů a Abrahamse, ale často jen takové mrknutí na diváka - tu replikou, tu poznámkou jakoby mimo mísu (ale ona má své opodstatnění) a jindy něčím na pozadí (nápis na dveřích, plakát, televizní vysílání...). Navíc to má skutečně dobře propracovaný scénář (na komiks trash i parodii) a skvěle zde funguje poker face všech zúčastněných, takový ten anglický styl humoru, kdy se naprosté absurdity dějí a vyprávějí s naprosto vážnou tváří. A snad poprvé mi nevadilo děcko zachraňující svět, ta hláška "Nemel a zvedni pracky" mne hodně pobavila. Ellen Barkin opět ukazuje - skoro decentně ale - své vnady, a navíc ta zmatená holka je sice herecky krapet přestřelená, ale protože to k postavě patří, nijak mi to nevadilo. Velkou část slávy si pro sebe krade John Lithgow jako původně bláznivý italský vědec, nyní bláznivý mimouš, který si ale stejně do rakety vezme křížek s Ježíšem. Pokud se podaří divákovi naladit na tu jemně parodickou vlnu, kdy tvůrci jasně naznačují, že to nesmíte brát vážně a že i oni to pojali s nadhledem, a že je zde všudypřítomný suchý humor, pak se myslím docela dobře pobaví, podobně jako já. A málem bych zapomněl, ten Orson Welles je dokonalá konspirace jak sviň. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • John Lithgow požádal Roberta Terminelliho, který tehdy pracoval u studia 20th Century Fox jako kostymér a měl silný italský přízvuk, aby mu namluvil jeho repliky, které měl ve filmu pronést, na diktafon. Lithgow nahrávku použil k natrénování přízvuku a jako výraz díku nechal Terminelliho uvést v závěrečných titulkách jako svého dialektového trenéra. (Šindy)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie ve městech Los Angeles, Torrance, Vernon a u vyschlého jezera El Mirage. (Terva)

Reklama

Reklama