Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komorní, minimalistická, chytrá a skvěle zahraná mafiánská konverzačka, které nechybí napětí a dokonce i slušně vymyšlené zvraty. Příjemné překvapení, které se ničím zbytečně nezdržuje a diváka, který nutně nepotřebuje akci baví a ukazuje, že stále může vzniknout film, který si vystačí s málem ale přinese mnohem více, než kdejaký blockbuster. ()

Niflheim 

všechny recenze uživatele

90 %. Příjemné překvapení a vlastně nadšení. Jak mnohokrát zaznělo, The Outfit je komorní gangsterkou – komořina ale nespočívá pouze ve redukci prostor a kulis, v nichž se vše odehrává, ale také v pojetí akce. Ve výsledku jde totiž o dost staticky pojatý snímek, v němž se dá napětí krájet a dramatičností (ve smyslu onoho napětí) se blíží některým z děl Agathy Christie nebo Dvanácti rozhněvaným mužům. Herecky samozřejmě exceluje Mark Rylance, zbytek obsazení se však ve svých menších či větších vstupech nenechává zahanbit. Možná té prvoplánové hudby bylo někdy (!) až příliš… Nicméně se jedná o zopakování hodnou jednohubku ve více než přijatelné (a vůči narativu adekvátní) stopáži. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mňa táto divadelne poňatá gangsterka bavila. Priniesla svoje dejové výkruty a prekvapenia a zároveň aj vynikajúceho Rylancea, ktorý svojou dôstojnou britskou angličtino dáva celému prostrediu šmrnc. Navyše aj ostatné postavy boli zaujímavé a veľmi dobre zahraté. Viem si predstaviť, že toto sa dá zahrať aj na malej scéne a človek by bol zo zážitku spokojný. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Iba priemerne zábavná thrillerová konverzačka so šiestimi postavami zatvorenými v dvoch miestnostiach, s poltuctom povinných zvratov a tuctom logických dier. Rafinovanejšie napísaný scenár, ktorý by lepšie pracoval s postavami a ich motiváciami, by určite neuškodil. Mark Rylance uveriteľný v oboch polohách, ale kráľom je tu mafiánsky boss Simon Russell Beale. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Chytře vypointovaná a kostýmy a kulisami naprosto odzbrojující komorní gangsterka, která láká na pár zvučných hollywoodských jmen a tak trochu přináší i v roce 2022 zpátky vibe těch staromilských detektivek, které bohužel téměř vymizely. A je to obrovská škoda, protože já osobně bych si tohle užil i v kině. Namísto prázdných blockbusterů, které tyhle malé, ale osobité projekty z plátna vypuzují. [viděno na SkyShowtime 3.11.2023] ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)
  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama