Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Je to dobře provedené ... zpočátku ... ale pak už mě ty studenti začali pekelně lízt na nervy ( dost debilové ) a přišlo mi to už totálně nudné ... chtělo to nějaký zvrat ... nějkou větší akci ... ne že se tam pořád jen koušou ... a taky nechápu ... bacha spoiler ... vyhlásí, že je nebezpečí vysokého stupně a policajti tam nastoupí jen s obuškama a štítama ??? - WTF !!! - to přece nebyla nelegální demonstrace ... ale příliv běhajících zombie ... a proč běhaly jen po silnicích ... už mi to pak lezlo nějak krkem ... končím s tím u pátého dílu ... ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Ďalší Netflix seriál, ktorý sa snaží poukázať na aktuálne problémy kórejskej spoločnosti. Tentokrát sa tvorcovia pasujú so šikanou na školách, prehnanými nárokmi na očakávania a úspechy od detí či sklony k egoizmu pri honbe za vlastnými cieľmi. Celé to chceli pekne zabaliť do zombie akcie vsadenej do apokalyptického stredoškolského prostredia. Dobrý nápad, ale tvorcovia si odhryzli príliš veľké sústo. Uznávam, seriál je dobre natočený, má dobré tempo a diváka drží v napätí. Sám som ho pozrel skoro na jedno posedenie. Tvorcovia sa snažia navodiť serióznu atmosféru, ktorú narúšajú zbytočné scény z pokusmi o vtip a miestami úplne nelogické rozhodnutia hlavných postáv. Áno, postavy zomierajú, na môj vkus až príliš často a  úplne nezmyselne. Autori tvoria vedľajšie postavy, ktoré divák sleduje počas celého seriálu, len aby sa na moment mohli objaviť na hlavnej scéne a v tom momente ich režisér naservíruje na zlatom podnose zombiom na večeru. Ako masová produkcia pre teenagerov- OK. ale potom to mohli cieliť na vekovú kategóriu 12+. Pre staršieho diváka - zbytočné mrhanie času. Knižnica Netflixu ponúka ďaleko kvalitnejšie kúsky s podobnou tematikou.  Napríklad teraz sľubne rozbiehajúci sa Bulgasal. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Súhlas. 12 hodín sledovať niečo, čo prakticky neponúka žiadny príbehovo dejový zámer, iba si samotný námet v podstate plynie na jasne danom smere od úvodu - to odstupom času môže mierne onudiť. Čo sa však v rámcu žánru týka, "Jigeum Uri Hakgyoneun" určite nie je projektom, ktorý možno zaradiť medzi prepadáky. V podstate v každej epizóde sa niečo deje, o akciu nie je žiadna núdza, gore masky a efekty slušné, a asi najmä z tohto dôvodu sa prikloním k hodnoteniu na úrovni lepšieho priemeru. Na záver však dodám, že absolútne súhlasím s názorom "Veselého" :D .. že keď už siahnuť po niečom obdobnom, tak radšej po historickej zombie sérii: "Kingdeom", ktorá je za mňa lepšia zábava. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

povedené, ale vzhledem k dlouhé stopáži mi přijde že až moc často vyplňují čas romancí a horrorova atmosfera tak dost upadá. Zombie vypadají dobře, smrti postav jsou víceméně náhodné, takže se člověk dočká i překvapení v ději, resp. to není uplně čitelné, což je na dnešní dobu fajn, na rozjezd za 3*, přidám další jestli se to trochu víc rozjede v dalších seriich (pokud budou) ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Korejský horor se v posledních letech pozvolna probouzí z hibernace, ale zatím absolutně nic nenasvědčuje tomu, že by v dohledné době dokázal oprášit vlastní zašlou slávu z přelomu století. Jistým příslibem mohl být seriál Kingdeom, který poměrně funkčně kombinuje prvky dobového politického dramatu, detektivky a klasického zombie hororu, avšak nejnovější počin z dílny Netflixu již žádný důvod k optimismu nenabízí. Kdo by od Jigeum Uri Hakgyoneun čekal alespoň prostý náznak inovace, která vnese do zombie subžánru něco nového, bude zklamán. Námět je opravdu velmi jednoduchý a v různých obměnách již tisíckrát viděný. Navíc tvůrci zcela rezignují na budování atmosféry a pokouší se diváka udržet u obrazovky prostřednictvím akce. Té je však pomálu, a tak seriál postupem času začne připomínat rozplizlé středoškolské melodrama. Jakožto zdejší hororový expert uděluji Jigeum Uri Hakgyoneun jednu silnější hvězdu a k projekci ho v žádném případě nedoporučuji. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • Postave Yoon Gwi Nam (Yoo In Soo) bolo povedané, že nenávidí Lee Cheong San (Yoon Chan Young). Tiež sa prenasledujú a chcú sa pomstiť. V skutočnom živote sú títo dvaja najlepší priatelia. (mivr)
  • Škola nese název Hyosan High School a ve skutečnosti neexistuje. Budova byla postavena pouze pro seriál. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama