Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enid (Thora Birch) a Rebecca (Scarlett Johansson) práve dokončili strednú školu a lomcuje nimi puberta. Miesto vo fast-foodovej americkej spoločnosti si hľadajú bombardovaním okolia uštipačnými hláškami. Navyše majú depresiu z toho, čo ich čaká. Budú si musieť nájsť nudnú prácu, čakať na prvý románik. Kým Rebecca sa zamestná v miestnej kaviarni a začne si šetriť na byt, Enid je bližšie flákanie sa s neurotickým romantikom Seymourom (Steve Buscemi). Skúška dospelosti je za dverami - obe majú čo robiť, aby si obhájili svoje identity, splynuli so "systémom" a pri všetkých osobných zmenách zostali stále priateľkami. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (323)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Snad v každé z postav jsem našel něco ze sebe - berličkové výrazy ( "To prostě musíme", "Totální nářez", "To je frajer" ), outsider Steve Buscemi ( "Počkej, musím si rozmyslet, o čem se s ní budu bavit" ). Nejlépe to asi vystihla Cinema - Tenhle snímek by měl rezonovat se srdcem teenagera. Což se mu povedlo. Ne ve všech scénách, ale v hodně. A není to jen o sexu jako Prcičky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušil, že předlohou byl comics. A navíc se statusem kultovní. Tak či onak se nám předkládá příběh dvou absolventek střední školy s otázkou, co dál s načatým životem. Především ovšem nejde o tupé naivky, ale citlivé a po lecčems toužící dívky s IQ, o kterém si mohou hrdinové z Prciček nechat tak akorát zdát. Na druhou stranu jsou ovšem zatraceně přidrzlé, sprosté a prudí kde koho. Nejvíc teď řeší práci a při jejím hledání objeví inzerát, v němž určitě nějaký loser zkouší štěstí u ženy, která se v jeho životě jen letmo mihla. S oním ztroskotancem se nicméně nakonec seznámí a nebude to vůbec marné. Výsledkem určitě není povrchní kus, ale velmi milá, sarkastická a umně napsaná radost okořeněná výtečnými hereckými výkony. Ztracená děvčata na prahu dospělosti si báječně notují, introvertní sběratel desek je dokonale doplňuje. Stejně jako několik dalších postav v drobných rolích. Příjemné, barvité, ujeté a hlavně o životě. Výborný debut. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nejdřív film nastavil solidní tempo, Enid a Rebecca suše komentují okolní svět a dělají si srandu z ostatních lidí. Pak na scénu nastupuje ubožák Seymour, který se díky setkání s Enid stane ještě větším chudákem, což jen podporuje tragikomediální linku. Jenže problém je v tom, že Přízračný svět postupně ztrácí šťávu, sklouzává z černé/ironické komedie do dramatu, divák se směje stále méně a méně, až se nebaví vůbec a nechápe, o co vlastně Enid jde. Konec asi skrýval nějakou symboliku, ale já ji nerozeznal a příšlo mi, že úplně vyšuměl do ztracena, nehledě na jeho zbytečné natahování. Vidím to bohužel jen na průměr, a to je škoda, původní komics sice neznám, ale potenciál filmu (dle výborného začátku) mi přišel značně nevyužitý. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Příjemný a citlivý příběh dvou puberťaček, které se potkávají s nemilosrdnou realitou života. Film nemá ani tak pořádný příběh, ovšem na tom to nestojí. Je to především o psychologii a chování v daných situacích s hřejivým humorem. Herecké výkony Thory Birch a Scarlett Johansson jsou skvělé a Steve Buscemi předvádí sice nenápadné, ale velmi brilantní herectví. Těžko říci do jakého žánru by se dal "Přízračný svět" zaškatulkovat. Do jednoho určitě ne. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kde se zrovna nic moc neděje - resp. se toho děje dost, ale tak nějak to postrádá smysl - a přesto hltáte každý 'bezvýznamný' moment..proč?! :) Protože je v tom skvělá hudba, výborní herci (tady bych asi nejvíc vyzdvihl Steva Buscemiho..) a vlastně to tak nesmyslné a bezvýznamné není..jenže to nevidíte, pouze cítíte. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Rola Enid bola najprv ponúknutá herečke Christine Ricci, no v čase natáčania sa na rolu zdala príliš stará. Preto bola rola preobsadená s herečkou Thorou Birch. (awrielly)
  • Když Enid přijde navštívit Seymoura, má na sobě modré džíny - dárek od Dany. Džíny vidíme předtím dvakrát ve filmu ležící na chodníku. (Kulmon)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Reklama

Reklama