Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (313)

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Cage se pro tuhle roli doslova narodil a stěží si vzpomenout na kohokoliv, kdo by si Draculu užíval až v takový míře. Tím bohužel veškerý klady ale spíš končí. Schwartz a Hoult dělají, co můžou, ale chatrnej scénář a hlavně v případě Houlta skutečnost, že jeho postava má většinu času na plátně společnýho s jakousi aquapindou, co jen chrlí s rádobydrsným xichtem (jinak to neumí) sprosťárny a marně valí šikmý voči do kamery, aby vypadala normální, jsou povětšinou spíš nesnesitelný a veškerý snahy o humor (či chemii) se zde ZCELA míjí účinkem. Hektolitry nerealistický digitální krve taky příliš nepřidají neexistující atmosféře, kterou sice může místy zachraňovat hudba, ale ani ta na tohle nestačí. Možná moje očekávání byly asi přecejen příliš vysoký, ale aspoň díky Cageovi (v životní roli) za vidění rozhodně stojí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ty bastard, Nicolas Cage, dávam ti 4* a choď za ne do pekla! Fakt som si myslel, že ma to nebude baviť, pretože nemám rád hororové komédie a toto vlastne ani horor nebol (či?). Ale bolo to natoľko „iné“, že ak by som dal len 3*, sklamal by som sám seba. Cage si to fakt užíva (hoc ak niekto tvrdí, že je tu megautrhnutý z reťaze, tak vôbec nevie, čo činí, pretože bol podobne, ak nie ešte viac, utrhnutý už v 9O. rokoch a vtedy za to dostával Oscarov), Nicholasa Houlta mám rád od báječného Ako na vec, akčné scény sú prekvapivo vydarené a krvavé (videl som už „všetko“, ale tvorcom sa podarilo vymyslieť pár drasticky originálnych momentov, aké som vážne ešte nevidel) a scény z psychoposedení sú skutočne báječné. Scenár na jednej strane nie je enormný zázrak, no treba dodať, že je to skutočne divoká a nepredvídateľná kombinácia, kde sa rieši samotný Dracula, ako i Renfield, toxický vzťah, ktorý medzi sebou majú, je tu tiež odvážna policajtka, naopak sakra skorumpovaný policajný zbor, do toho mafia a neviem, čo všetko ešte. Dlho som odolával, istým spôsobom som „chcel“, aby sa mi to nepáčilo... ale je to dobré. Fakt dobré. Ale jasné, je to „blbosť“. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet je skvelý, scenár slabý. Cage a Hoult sú v ústredných postavách perfektní, zvyšok je obsadený väčšinou veľmi nevhodne. Historický prológ je výborný, zvyšok filmu (95%) sotva priemerný. Chémia medzi Houltom a Awkwafinou je doslova nulová. A tak by sme mohli pokračovať ďalej. Jednotlivé žánre koexistujú medzi sebou veľmi zvláštnym, za mňa nevhodným spôsobom a podobne mi nesadol ani film ako celok. Ale plne chápem, prečo môže ísť pre viacerých divákov o príjemné prekvapenie a srdcovú záležitosť. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapivá jízda od začátku do konce a skvěle přehrávající Cage v roli Dráculy Letošní rok upírů se zatím jeví slibně a Renfield se rozhodně může zařadit mezi povedené hororové komedie i jako bratříček výborného Day Shiftu. Příběh je sice jednoduchý, ale úplně postačující. Máme tu Nicholase Houlta v roli Renfielda, který hledá potravu pro svého pána Dráculu. Do toho ve městě řádí gangster Teddy Lobo ( vtipně napsaná i zahraná postavička) a policistka Awkwafina se snaží mafianskou organizaci zničit. O děj tu ale nejde, ale stačí, že je podán zábavně a má skvělé tempo. Potěší akční scény, které sice mají zběsilejší střih, ale to nejdůležitější vidět je. Bitky jsou dynamické, fyzicky drsné a hlavně hodně brutální. Gore je tu fakt libový, je takový až komiksový, hezky přepálený a krev tu lítá v galónech. ( Gore je tu snad ještě víc než v novém Evil Dead, takže milovník násilí si opravdu užije spousta zábavných a šílených fatalit). Urvat někomu ruce, které se následně použijí jako vražedný oštěp je zkrátka boží. V tomhle ohledu mě film hodně překvapil i příjemně potěšil. Je však potřeba film brát s nadsázkou a nadhledem. Povedly se i masky a make up Draculy a Cage tu roztomile přehrává, že si krade scény pro sebe. Za mne hodně zábavná a brutální oddechovka, kterou bych si klidně pustil s přáteli ještě jednou. 75% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se Nick Cage zas podíval na chvíli do kin, leč není to hlavní role, aspoň že tu není tak málo, jak jsem se bál. Od Renfielda jsem nečekal žádné zázraky, nečekal jsem ale, že to celé bude až groteskně brutální (až ve stylu Tarantina) a tak moc cheesy. Tento styl příliš nevyhledávám, tudíž to na mě tolik nezapůsobilo, ovšem řemeslo akurátní a jistě si to člověk může patřičně užít více než já, pokud mu tato forma sedle. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Kapitán Nemo, Superman a Dracula byly tři role, o kterých Nicolas Cage snil, když začal svou hereckou kariéru. (KGBelik)
  • Režisér Chris McKay v rozhovore pre Collider priznal, že film má v skutočnosti slúžiť ako priame pokračovanie filmu Toda Browninga Dracula (1931). McKay sa tiež pokúsil, aby trailery a plagát filmu odkazovali na túto skutočnosť, ale nakoniec to nevyšlo. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama