Reklama

Reklama

Jack Reacher - Season 1

(série)
USA, 2022, 6 h 32 min (Minutáž: 42–54 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Bruce McGill, Chris Webster, Maria Sten, Harvey Guillén, Hugh Thompson, Willie C. Carpenter, Kristin Kreuk (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Margrave – malé městečko s 2 000 obyvateli. Jednoho dne však do něj v úmyslu objasnit zmizení jednoho folkového zpěváka přijíždí obr – Jack Reacher (Alan Ritchson). Bývalý voják, který je vysoký, chytrý, silný a především nebezpečný. Však je v nesprávnou chvíli na špatném místě, v městečku se odehraje vražda. A Reacher je jakožto neznámý návštěvník podezřelým. Policie ho zatkne, avšak díky Reacherovu neprůstřelnému alibi ho jsou nuceni pustit. Ale Reacher nehodlá z Margrave odejít... hodlá objasnit vraždu s několika dalšími, co se za dobu jeho přítomnosti v městečku udály. (FrankSusta)

(více)

Recenze (50)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velmi podařená adaptace první ze série knih Lee Childa. Vandrák, tulák, bývalý speciální vojenský vyšetřovatel Jack Reacher se vždycky k něčemu připlete a nezůstane kámen na kameni dokud to nerozplete. Old schoolová zábava kde se lámou nohy, nosy a nejde se pro ránu daleko. Allan Ritchson nejen vypadá jako Reacher, on jím i je a těžko si teď v roli představit zpátky Toma Cruise. Je fajn že začínáme od jedničky, Jatka jsou pěkný představovací příběh s kvalitní osobní linií. Flashbacky do mladí fungují. Nebýt přehnaně vyhrocených scén jako je třeba závěrečné inferno v papírně, které už vypadá hodně béčkově, šel bych na plný počet, protože líp to prostě udělat nešlo. Jen tak dál. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na hraně mezi 3 a 4 hvězdami. Porovnání s filmy: Reacher Alana Ritchsona je bezesporu lépe odpovídající knižní předloze. Svoji muskulaturou, kukučem i suchými hláškami. Tom Cruise je ovšem lepší herec. Reacher seriál ctí předlohu lépe a přesněji, leč v polovine poměrně dramaticky ztrácí tempo, storytelling kolem celé té zločinecké konspirace není úplně nejlépe podaný a některé kroky hlavních a vedlejších hrdinů jsou místy velmi diskutabilní. Cruise se přece jen, jak bývá jeho zvykem vrhal poctivěji do akce a i když se toho seriáloví tvůrci, notabene hlavní představitel také nebojí, na kaskadérské kousky Cruise nemají. Resumé je tedy takové, že zatímco filmy se dají uchopit širším spektrem diváků a především jednička působí dobře i jako "univerzální" kriminálka, seriál bude spíše pro skalní fandy a milovníky osmdesátkové nostalgie a vůně starých dobrých nasvalených akčních hrdinů. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdy jindy když ne teď odpustit pitomou naivitu a béčkovost dílu, které z obojího vyloženě čerpá, počítá s berličkami ve scénáři kvůli dravému postupu v (amatérském) vyšetřování, a sází na divákovu znalost toho nejlepšího z 90 let? Seriálový Reacher je veliká old-school thrillerová jízda, mozek si ale před přihlášením do [Amazon Prime] účtu raději nechte na televizním stolku. Zklamání nevylučuji, ale dá se mu vyhnout. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tak jsem ten rest konečně dohnal. Byla k tomu zapotřebí podzimní chřipička. A jako takovej příjemnej podzimní seroš to šlo. Obsazení je absolutně výborný, mezi Reacherem a Roscoe to hezky jiskří, Ritchson se pro roli Reachera narodil, Fitzgeraldovou jsem v životě neviděl, ale do budoucna se na nějakej její hereckej výkon určitě rád podívám. Jenže po úvodní skvělý epizodě ten drajv tak nějak zmizí, chemie mezi postavami se vystřílí, a příběh začne tak trochu pokulhávat a sám do sebe se zamotávat. Knihu jsem nikdy nečetl, takže nemám šajn, zda se detektivka ošulí tím, že se indicie vůbec nevyskytujou, nebo jestli vůbec se má o detektivku jednat. Oproti ostatním komentujícím navíc postrádám ten devadesátkovej šmrnc, naopak mi Reacher přijde jako moderní televizní zábava s urostlým hrdinou, kterej ale spíš používá svaly než mozek. Přesto po technický stránce jsem si Reachera hodně užil, sežral jsem ho během dvou tří dnů a i když jsem byl ošizenej tím, že jsem případ sám nemohl rozlousknout díky absenci indicíí, s Reacherem a Roscoe jsem si tu chřipku celkem užíval. ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to stejně stupidní a bezmyšlenkovitě zábavné jako předloha... takže vlastně dobrá adaptace. A jak jsou zbytečně dlouhé i ty knihy, tak stejným neduhem trpí i tohle - pořád bezbolestně stravitelná jednohubka, ale větší nahuštěnost by tomu jen prospěla. Cruise každopádně dokázal dostat Reachera ve svém filmu do o dost větších výšin, i když je to trpaslík, a vůbec mnohem víc normální člověk než Reacher tady - který je tak dokonalý že nejspíš dokáže i chodit po vodě a léčit rakovinu dotekem. Ne že by lidi léčil, on je místo toho zvesela fraguje a to takovým stylem že to místy připomíná až Coenovky, což je hezké. A tenhle Reacher má zas jako sidekicka Guillerma z What We Do in the Shadows a roztomilou a evidentně velmi nadrženou policajtku, takže taky dobrý. 7/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Zpěvák, po kterém pátrá Reacher (Alan Ritchson), byl Arthur Blake (1896–1934), známý také jako Blind Blake, americký bluesový a ragtimeový zpěvák a kytarista. Je známý svými nahrávkami v letech 1926 až 1932. Další hudebník, který je zmíněn v souvislosti s Blakem, je Fred McDowell (1904–1972), známý pod uměleckým jménem Mississippi Fred McDowell, což byl americký bluesový zpěvák, skladatel a kytarista. Písničku na začátku příběhu však nenazpíval ani jeden z nich, ale Chester Arthur Burnett  (1910–1976), známější pod uměleckým jménem Howlin' Wolf, americký bluesový zpěvák a kytarista. Píseň má název „Smokestack Lightning“. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno