Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (252)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Má to svoje momenty. Momenty, díky kterým jsem byl zvědavej a díky kterým mě to nutilo koukat dál. Ty kvalitní a zajímavé chvilky jsou zde jen díky knižní předloze, kterou jsem samozrejmě nečetl, nikoli kvůli kvalitám seriálu. Z Problému tři těles od Netflixu jde naopak velmi cítit, že nejspíš hodně zajímavou předlohu utápí v nudných dialozích, které pronášejí hlavně fádní dvojrozměrné postavy, děj se odehrává mnohdy v odporných ( green screen ) prostředí a efektů ( celá virtuální realita je typicky "Netflixovsky” odporná ). Tempo je nezáživné, režie průměrná a herci necharismatičtí, jeden vedle druhého, až hanba.. E brávo. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nestává se každý den, aby někdo zfilmoval knižní hard sci-fi příběh. Problém tří těles totiž (jako u každé těžké sci-fi literatury) není jednoduché uchopit, ale musím uznat, že tvůrci to zvládli na jedničku. A to i na úkor toho, že tu jsou místy slabší epizody. Jako celek ale seriál působí konzistentně a řekl bych, že se i drží myšlenky knihy. Za mě tedy palec nahoru a důvod pustit se do druhého a třetího knižního dílu trilogie. Konečně. Třeba se do něj pustí i tvůrci tohoto seriálu. Koncem mají jednoznačně nakročeno. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát původně 3* a čekat, kam se posune případná další série, ale nebyl bych fér. Hooodně sympatické postavy, na mě dost originální pojetí už nějakou dobu spícího tématu a teda super. Myslím, že díl dva jsem ani nedýchal. Snad klapne další díl, protože technicky jde opravdu o vymazlenou záležitost. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncept výborný, zpracování hodně pokulhává (Mimozemšťané umí očividně ovládat elektroniku, i když jsou vzdáleni Zemi 400 let, proč teda nezpůsobí kolaps hned, když chtějí, aby je lidstvo nezničilo, než přiletí? Stačí, když shodí letadlo s těmi nejdůležitějšími lidmi, nebo třeba můžou použít drony, způsobů by se našlo spoustu, příběh tak má hodně trhlin). Raději bych uvítal, kdyby celý příběh odvyprávěli v rámci jediné série. Prvních pár epizod s videohrou bylo doslova utrpení, alespoň že konec to napravil. Teď je otázka, jestli vůbec vznikne další série, nebo spíš jestli se vyplatí čekat. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrchol nabubřelé idiocie ve vypatlaném woke hávu. Seriál začne na začátku plácat dohromady několik nesouvisejících (prvoplánově zajímavých) témat a když konečně ten slepenec začne propojovat, zůstává jen jedna zcela nesmyslná linka, co ani neumí obhájit logiku hlavní myšlenky. Podrobně u jednotlivých epizod. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • „Vtip“, který Dr. Wenjie (Rosalind Chao) vypráví Saulu Durandovi (Jovan Adepo) je skrytou metaforou na jednu z teorií, proč lidstvo zatím neobjevilo žádné známky inteligentního života mimo naši sluneční soustavu, Jde o teorii tzv. Temného lesa, kdy se civilizace ve vesmíru obávají prozradit svoji polohu či dokonce existenci, aby nebyly vyhlazeny v nekonečném boji o suroviny v konečném vesmíru. Mimo jiné jde také o název druhé knihy z této série, která tento název popularizovala. (spacemaster)
  • Tvůrci Davin Benioff a D.B. Weiss v roce 2024 uvedli, že mají představu knižní trilogii „Vzpomínka na Zemi“ adaptovat do čtyř sérií. (Dalfor)
  • Pohon vesmírné sondy pomocí nukleárních explozí byl poprvé navržen polským fyzikem Stanislawem Ulamem v roce 1947 a posléze zkoumán NASA v 50. a 60. letech jako jedna z možností pro stavbu meziplanetární vesmírné lodi, kterou by bylo možné postavit za použití existujících technologií. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama