Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (348)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Acapulco a St. Louis musí být pro kriminální vyšetřovatele procházka růžovou zahradou, jelikož jedno kultivované zapadlé městečko s klidnou, příjemnou až venkovskou atmosférou někde v Británii je tím pravým Bermudským trojúhelníkem, kde už v méně uspokojivé části Guinessovy knihy rekordů má zarezervovaný stůl. Nebo má Spojené království svou vlastní Oblast 51, kde všichni už jsou emzáci, zombie nebo duchové? Asi se to nedozvíme (projekt à la Četníci s mimozemšťanama by nám i účastněným víc vzal než dal a to nechceme), ale tvůrci se vším počítají. Tereminová znělka se přece nerozsvítila po pátým pivu. Ovšem Johna Nettlese těžko někdo nahradí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vraždy V Midsomeru si od svého počátku drží velmi vysokou úroveň (a podle všeho si ji ještě nějakou dobu držet budou), a ve změti Wolffových Revírů, Komisařů Rexů, Big Benů, 72 Hodin a nevímjakýchještěpadesátiminutových relaxačních krimiseriálů jsou Midsomer Murders jako růže mezi trním. Brilantní anglické detektivky se skvělým hlavním hrdinou a nezapomenutelnou znělkou:) ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Série 1-13: 80 %. Anglický venkov se vším, co k němu (tedy aspoň ve filmech) patří. Pavučiny vztahů, skryté hříchy, tajemno, suchý humor, mordy, úchylky, intriky, bručounský detektiv a jeho zábavní Watsonové. Ale jedna ze záhad zůstává nevyřešená. Jak to, že když je v každém dílu tolik mrtvol, není už z Midsomeru dávno pustina a urbex? ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-HORNÍ WARDEN DOLE A DOLNÍ NAHOŘE? TO NEMÁ LOGIKU! -JSI V MIDSOMERU, TROYI. Sám inspektor Barnaby nám svými ústy napověděl, že případné hnidopichy, kteří by chtěli argumentovat tím, že okres, ve kterém se stanou čtyři vraždy do roka, jen nenormální i na Anglii (PD James, Agatha Christie a další), nemáme brát až tak vážně. Precizní řemeslo, prostředí britského venkova, klasičtí vyšetřovatelé a hudebně třeba theremin jsou hlavními devízami prvních čtyř, naprosto bezchybných, řad. Problém těch dalších je hlavně v nenávaznosti postav či krátkém nebo vůbec žádném prologu. Ale jako FENOMÉNU tomu nadprůměrné hodnocení zkrátka nemůžeme upřít, u mě konkrétně 90%, chcete-li. PS zajímavostí je první díl druhé řady, naprosto nejlepší část, Stín smrti, první, který nebyl natočen podle přelohy Caroline Graham. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Už od mala mám rád u televize spíše napětí než smích a toho se mi při sledování tohoto anglického skvostu dostává mnohdy po masách. Anglická filmová a seriálová produkce je pro mě jedna z nejlepších a touto sérií jsem se ve svém přesvědčení utvrdil. Opravdu se mi líbí to ponuré a často deštivé prostředí anglického venkova, kde je vraždění kohokoli, čímkoli a všelijakým způsobem na denním pořádku. Někdy si říkám, že za tu dobu museli už vyvraždit aspoň jednu celou vesnici. Ale to je jen pouhý detail! Zápletky jednotlivých dílů jsou vždy pro mě zbrusu nové a unikátní a nikdy se mi zatím nepodařilo přesně určit pachatele, což mě opět posílilo v mém přesvědčení o vysoké kvalitě tohoto seriálu. A ikdyž je stopáž oproti velké spoustě seriálů více jak dvojnásobná, tak tvůrci nemarní ani jednou minutou a celkové rozvržení děje je skvělé. Zkrátka krimi seriál se vším všudy, kde se mi mimo jiné strašně líbí úvodní a závěrečná depresivní melodie hraná na theremin (btw ten nejšílenější nástroj, co jsem kdy viděl a slyšel), která je posledním dílkem už tak dost perfektního celku. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Postava Johna Barnabyho, který od čtrnácté série nahradil Toma Branabyho, se poprvé objevila v druhé epizodě třinácté série. Jejího představitele, herce Neila Dudgeona, ovšem bystří fanoušci mohli zahlédnout již v prvním dílu čtvrté série, kde ztvárnil zahradníka. (Olík)
  • Když se natáčí v zimě, tak herci před každou scénou cucají kostku ledu, aby jim nešla pára od pusy. (lardko)
  • V čase dokončení třinácté série si zahrálo ve vedlejších rolích již 900 herců a bylo použito téměř 21 000 komparzistů. (vanadium)

Reklama

Reklama