Reklama

Reklama

Muž proti muži

  • Itálie Da uomo a uomo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malý chlapec se stane svědkem vyvraždění své rodiny čtyřmi bandity. O patnáct let později se vydává vrahy najít a uskutečnit pečlivě připravovanou pomstu. Záhy se setkává s tajemným Ryanem, který má se stejnými bandity nevyřízené účty. Cesty dvou mstitelů se neustále kříží a navzájem si dokážou pomoci i z velmi prekérních situací. Kým ale Ryan doopravdy je? V době, kdy Sergio Leone slavil úspěchy se svou „dolarovou trilogií“, vznikl v režii Giulia Petroniho western, který z Leoneho čerpá a zároveň mu vzdává hold. Nechybí ikona žánru – Lee Van Cleef, dlouhé záběry, zpocené tváře, bravurně inscenované přestřelky ani Morriconeho hudba (hlavní motiv recykloval Quentin Tarantino ve filmu Kill Bill). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle všechno jsem už viděl. Sice v jiných filmech. A také už slyšel. Rovněž v jiných filmech. Nakonec jsem to vnímal jako parodii a děj jako sérii gagů, Tak třeba při závěrečné bitvě, při které začínají útočníci zaujímat postavení v plném slunci a pod přímou palbou místo toho, aby to udělali v klidu v noci. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Lee Van Cleef v roli mstitele. Napínavý děj, napětím připomínající až krimi příběhy je zasazen do prostředí Divokého západu. Tvrdí chlapi, rychlá střelba a zajímavý děj nabízí kvalitní zážitek z filmu. Bylo zvykem, že italská westernová produkce té doby (spaghetti western) byla spíše úsměvného rázu. Tento film je však poněkud jinde, což mu alespoň z mého hlediska dává punc kvalitního (byť neamerického) westernu. Zážitek z filmu umocňuje krásná Morriconeho hudba. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Pro me osobne neznamy John Law vyrazi na cestu za pomstou, sekunduje mu Lee Van Cleef z doby sve nejvetsi slavy. Spagetacky western, ktery na rozdil od typicke italske tvorby nepusobi tak ... prehnane (?). Nejvyznamnejsi sceny filmu dokresluje paradni hudba Ennia Morriconeho a je jen skoda, ze tenhle film vicemene zapadnul v historii diky uspesnejsim westernum s Eastwoodem, ktere v tehle dobe prave vrcholily. Za me osobne asi jen jedna poznamka - zaverecna prestrelka nepusobila prilis uveritelne, bandite jsou vsude a maji je obkliceny a kdyz jim do baraku hodily molotovovy, tak protagoniste vyskoci oknem a sem tam potkaji nejakyho banditu ztracenyho v bouri.. jako by vic jak polovina banditu najednou uplne zmizela. A taky RIP vesnicani... Prijemnych 65% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o pomstě čerpající námět a téma z Leoneho vynikajících snímků a třeba i z klasických Sedmi statečných (bránění pevnosti Mexičany). I zde jsme svědky vyvraždění jedné rodiny, kde tragédii přihlíží malý chlapec, podobně jako Charles Bronson, když mu zabíjeli bratra. Je tu tajemná osoba v postavě Ryana (vtipný Lee Van Cleef, který tu má své opodstatnění) a především opět vynikající hudba od velikána Morriconeho. Kvalitní a napínavý western s pravou westernovou atmosférou, kde je nespočet přestřelek, vynalézavých a zajímavých situací, které se ale někomu na druhou stranu mohou zdát trochu nedotažené. Ano, některé souboje bych přece jen dotáhl o něco dál, zde se přikláním k názoru Roba Roye, který píše, že jsou odfláklé. No, někteří ti parchanti by zasloužili určitě o dost krutější a vynalézavější smrt, než jen prosté a sprosté zastřelení na dálku! Ale to je věc názoru, asi si to tak režisér přál. Jinak jde samozřejmě stále o jeden z těch nejzdařilejších spaghetty westernů. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

9/10 Kdyz dobry western, tak jedine od nemce - May ;]] nebo italu... ;]] Olysaly deda Lee je dobry jako dycky a me udelal film strasnou radost, ze se zuby nechty vyhybal klise - ehm, az na ten rodinny zacatek a finale v mexickem pueblu (to snad pouzili i v jednom z Djangu - v bastardovi tusim ;]]) a kdyz jsem chvili premysel, kam bych sam film vedl, aby to nebyla takova ta tuctova blbost, tak to tvurci o 5 minut dale udelali presne podle meho planu. Ja jsem byl s delkou, invenci a poctem mrtych/vystrelenych kulek natolik spokojen a nejspis za pomoci pisecne boure v zaverecne prestrelce mi pisek zatemnil zrak, ze dam temer absolutni hodnoceni... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama